Dodaj do ulubionych

overlock w Lidlu

30.10.11, 11:27
Wstawiam informację, bo wiem, że są tu amatorzy overlocków, a właśnie wypatrzyłam takowy w ofercie Lidla. Od kiedy kupiłam maszynę (zwykłą) SilverCrest, stałam się fanką AGD tej sieci:-)

www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/index_22328.htm
Obserwuj wątek
    • drzewko_szczescia Re: overlock w Lidlu 30.10.11, 16:30
      Tak, ja też kupiłam tę maszynę i pokochałam ja od pierwszego szwu :)
      Owerlok już mam, więc tego nie kupię.
      • mary_ann Re: overlock w Lidlu 01.11.11, 11:50
        drzewko_szczescia napisała:

> Tak, ja też kupiłam tę maszynę i pokochałam ja od pierwszego szwu :)
        > Owerlok już mam, więc tego nie kupię.

To jeśli można, to w razie potrzeby poproszę Cię o konsultację techniczną, bo sama jestem zupełną debiutantką:-)
        • drzewko_szczescia Re: overlock w Lidlu 01.11.11, 22:48
          Jasne!
    • linn_linn Re: overlock w Lidlu 26.11.11, 09:12
      www.marchewkowa.pl/2011/11/every-cloud-has-silver-crest.html
    • maciejka_73 Re: overlock w Lidlu 10.12.11, 11:43
      no właśnie, czy ktoś z Was ma ten overlock? czy działa bez zarzutu??
    • maciejka_73 Re: overlock w Lidlu 10.12.11, 11:57
      i jeszcze jedno: czy jeżeli ta maszyna jest overlockiem, to funkcje normalnej maszyny też ma? z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi
      • czeremcha4 Re: overlock w Lidlu 10.12.11, 15:01
        > czy jeżeli ta maszyna jest overlockiem, to funkcje normalnej maszyny też ma?

Skoro jest owerlokiem, to ma funkcje owerloka, a nie maszyny. W necie jest mnóstwo dyskusji na temat, czym się oba urządzenia od siebie różnią.

Maszyna do szycia to obiad, owerlok to deser. Można jedno zastąpić drugim? Tak, na chwilę i to pod pewnymi warunkami. Ale ogólnie - to nie.

Ania
        • maciejka_73 Re: overlock w Lidlu 10.12.11, 16:14
          ...skoro uczę córkę, że od deseru się nie zaczyna, to chyba kupienie jako pierwszego overlocka nie będzie najrozsądniejsze;-)
          bardzo chce zacząć szyć, myślałam, że kupię 'two in one' a tu klapa z tego co piszesz...
          • czeremcha4 Re: overlock w Lidlu 10.12.11, 16:24
            Do nauki szycia owerlok ci niepotrzebny. :-) Maszyną do szycia uszyjesz i wykończysz wszystko, owerlokiem tylko wykończysz - fakt, w bardziej profesjonalny /czyt. sklepopodobny/ sposób. Są tacy, którzy sugerują się gotowymi ciuchami i twierdzą, że owerlokiem można szyć, ale daje on może 10 % tego, co maszyna /jeśli mówimy o szyciu/. Ani krawcowa zawodowa, ani hobbystka pełnej krwi nie będzie szyła owerlokiem. :-)

Ania
            • maciejka_73 Re: overlock w Lidlu 10.12.11, 18:56
              ok, poddaję się... to jaka maszyna dla początkującej 14-latki? Niedroga najchętniej. Mamy duże rodzinne negatywne doświadczenia ze zrywającymi nici 'Łucznikami";(
              • czeremcha4 Re: overlock w Lidlu 11.12.11, 09:59
                Upoluj w Lidlu Silver Crest. To naprawdę dobra maszyna, nieskomplikowana, a mająca sporo do zaoferowania.

Zrywanie nici to przeważnie błędy w obsłudze, a nie wina maszyny. ;-)

Ania
                • maciejka_73 Re: overlock w Lidlu 11.12.11, 11:27
                  Dzięki - tak zrobię - tyle że niestety wszędzie są te overlocki a nie klasyczna :(
                  A Święty już tuż tuż...
                  • linn_linn Re: overlock w Lidlu 11.12.11, 12:21
                    LIDL sprzedaje w promocjach: wczesniej byly zwykle maszyny, ostatnio overlocki.
                    www.marchewkowa.pl/2011/03/ohhh-sewing-machine-part-2-maszyna-do.html
                    • maciejka_73 Re: overlock w Lidlu 12.12.11, 00:35
                      Dzięki! Upolowałam! Jest pewien zapas na Conrada (Wa-wa) ale przebrane/pootwierane i na prawdę duży na Powstańców Śląskich (jakby ktoś chiał), są i overlock (chyba 499PLN) i i klasyczne (329 PLN). Już nie mogę się doczekać jak ją uruchomimy!
                      • linn_linn Re: overlock w Lidlu 12.12.11, 09:45
                        Zyczymy udanego i kreatywnego szycia!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka