Dodaj do ulubionych

bindownica..

29.12.08, 18:50
pytam tu, bo napewno wiele z was ja uzywasmile na allegro sa
bindownice, ale w niektorych opisach wystawiajacy wspominaja o tym
ze sa do grzbietow plastikowych..
wybaczcie glupie pytanie,ale nigdy z bindownic nie mialam okazji sie
poznac;> czy do drucianych grzbietow jest jakas specjalna?
w ogole polecacie cos, tak zeby miec na wlasny uzytek?smile
--
no dobra.. mam bloga... a nawet dwa
raz
dwa
Obserwuj wątek
    • iskra01pl Re: bindownica.. 29.12.08, 21:06
      Tak, do drucianych grzbietów są inne. Są też takie, co dają radę i jednym i drugim, ale to juz koszta duże. Może Bind it all po prostu kup? To typowo scrapowa bindownica, albo poszukaj na Allegro jakiejś jeszcze innej, ale szczerze mówiąc nie widziałam "drucianej". Ale może będziesz miała więcej szczęścia. Bind it all w artpasjach niedawno była. Może jeszcze jest, albo będzie.
      • ilekobietamalat Re: bindownica.. 29.12.08, 21:53
        oosmile i juz jestem sporo madrzejszawink dziekismile
      • pikosikpikosik Re: bindownica.. 04.02.09, 18:47
        Zobacz na www.biuroservis.pl . Tam widziałam też druciane.
    • coco.nut Re: bindownica.. 02.01.09, 02:22
      do grzbietów drucianych są inne bindownice, tych do plastikowych nie
      da się używać z drucianymi grzbietami
      Bind It All są chyba najpopularniejsze i dziewczyny z nich
      korzystają z powodzeniam, gdybyś chciała jakąś inną to sprawdź czy
      grzbiety są dostępne, bo to potem może być problem - podobno są
      różne...
      • ilekobietamalat Re: bindownica.. 04.02.09, 20:59
        dzieki za informacjebig_grin ale juz od kilku dni jestem szczesliwa posiadaczka bind it allwink
    • kolo761 Re: bindownica.. 20.08.13, 08:43

Witaj, tak jest kilka rodzajów opraw stosowanych w naszych biurach.

Najpopularniejszy sposób to oprawa grzebieniowa za pomocą bindownicy oraz plastikowych grzbietów do bindowania. Stosowana głównie w biurach, na uczelniach, do oprawy materiałów szkoleniowych.

Drugi sposób to oprawa drutowa za pomocą grzbietów drutowych oraz bindownicy drutowej. Ta oprawa stosowana jest do produkcji atlasów, kołonotatników, kalendarzy lecz coraz częściej stosowana również w biurach. Grzbiety drutowe nadają oprawie dystyngowanego wyglądu.

Trzeci sposób to oprawa termiczna. Stosowana dzięki termobindownicy oraz termookładkom. Wg fachowców to najszybszy sposób na wykonanie oprawy. Wystarczy kilkadziesiąt sekund by oprawić pracę składającą się z 500 arkuszy papieru.

Czwarty sposób to oprawa kanałowa - za pomoc bindownicy kanałowej oraz twardych okładek kanałowych - stosowana do prac dyplomowych licencjackich oraz magisterskich.

No i pozostała nam oprawa ręczna za pomocą listw wsuwanych i listw zatrzaskowych. Praca oprawiona za pomocą listwy wsuwane ma tę zaletę że w każdej chwili możemy wyjąc lub dodać kartkę papieru do naszej oprawy.

Warto dodać, że prawie wszędzie stosuje się także okładki do bindowania. Zazwyczaj na przód daje się sztywną folię do bindowania, a na tył twardy karton.

Po więcej porad zapraszam do sklepu Scroll www.niszczarki.org
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka