Forum   wątróbka

wątróbka

(84 wyniki)
  • Wątróbka Ostatnio na życzenie mojego męża na obiad była wątróbka. On ją uwielbia ja w sumie też, ale gdy pomyślę o jej oczyszczaniu to nie jest już tak dobrze, ale dam radę czego się nie robi dla...dobrego jedzonka ;) Więc zaczynajmy, potrzebujemy: wątróbka drobiowa ( ja miałam jakieś 700g) 2-3 cebule olej sól, pieprz majeranek vegeta mąka jola-fasola-gotuje.blogspot.co.uk/2013/01/watrobka.html Oczyszczoną i pokrojoną na mniejsze kawałki wątróbkę wrzucamy na rozgrzany olej...
  • Potrzebuję pomocy - jak przygotować wątróbkę drobiową? Nigdy jej jeszcze nie robiłam, a muszę mieć gotową dziś wieczorem. Macie jakieś pomysły??? Help!!! Please!!!
  • witam, planuję zrobić wątróbkę drobiową, ale na inny sposób niż z cebulą. myślałam o suszonych śliwkach/ żurawinie. i tu jest moje pytanie do Was: jakie przyprawy będą do tego pasować? drugie pytanie: czy lepiej smażyć wątróbkę na maśle czy na oleju? myślałam o podsmażeniu mięsa z owocami (+ może jeszcze czosnek), a potem duszeniu (chciałabym zrobić z sosem). nigdy nie robiłam wątróbki, więc wszelkie dodatkowe info mile widziane :)
  • Jakiś miesiąc temu kupilo mi się za duzo wątróbki i przeczytałąm na opakowaniu, że mozna mrozić, to zamroziłam. Nigdy wcześniej tego nie robiłam, babcia mi zawsze mówiła,ze wątróbke to tylko na świeżo, bo taka odmrozona to sucha i gorycz będzie czuć? I tak się zastanawiam czy wywalić czy jednak bedzie zjadliwa. Sama mam jakieś takie mieszane uczucia...:-/ Zamrażacie wątróbke? Nie traci na smaku?
  • Cebula, wiadomo. Jadłam też z jabłkami prażonymi z majerankiem. Jadłam i z chrzanem tartym. A Wy? Jakie spotkaliście wątróbkowe, swojskie dodatki? Oraz przyprawy, poza solą i pieprzem?
  • Mam dziś na obiad wątróbkę w sosie i chciałabym podać ją z jakimiś kluseczkami. Jakie będą smaczne, szybkie i pasujące? Do wątróbki, oczywiście...?
  • jak w temacie, mój mąż to wielbiciel wątróbki. Zarówno drobiowa, jak i wieprzowa jest jego przysmakiem, robiłam mu już gulasz z wątróbki, wątróbkę z jabłkami, krem do chleba z wątróbką. Najbardziej jednak lubi zwykłą przesmażoną z cebulką, z młodymi ziemniaczkami z koperkiem i z zsiadłym mlekiem. Mam pytanie, do tej pory smażyłam na oleju, czy można usmażyć ją na oliwie lub na domowym smalcu? czy to jakoś podniesie jej "smaczność"? Chodzi mi o to, że najbardziej mężowi smakuje chrupią...
  • Jak upiec wątróbkę? Unikam potraw smażonych a ze względu na bogactwo witamin powinnam jeść wątróbkę a kompletnie nie wiem ile czasu powinna się piec i w jakiej temperaturze?
  • Otóż tak, wątróbka niedosmażona. Popełniłam takie coś na obiad, bueee...
  • Z ta natka pietruszki to zajebisty pomysl, bo ci ku.. tluszcz na pysk zony nie pryska i nadaje sie ona do ponownego uzytku np. wspolne wyjscie przy swietle dziennym.
  • Z pewnych względów zostałam z ok. 0,8 kg wątróbki surowej. Na pewno nie wykorzystam jej jutro. Nie chciałabym jej wyrzucać. Czy można wątróbkę zamrozić?
  • Trochę roboty ale warto. PYCHOTA
  • Poszukuję dobrego przepisu na wątróbkę. Niezbyt przepadam za tym daniem więc mam nadzieję, że podsuniecie mi jakiś dobry i sprawdzony przepis. Tylko proszę krok po kroku, bo niezbyt dobra ze mnie kucharka :) Pozdrawiam.
  • Kupiłam dziś wątróbkę drobiową, jak ją podajecie aby była smaczna ja zazwyczaj smażę z cebulą, a macie może jakiś inny pomysł?
  • Usmażyłam na obiad wątróbkę z cebulką, ale zdecydowanie przeszacowałam możliwości mojej rodziny. Nie wiem co z nią teraz zrobić. Wyrzucić szkoda. Jutro już jej ponownie nie odsmażę, bo jedziemy na proszony obiad. Trochę mi jej szkoda, co można z nią zrobić, żeby wyszło jakiś danie np. na kolację?
  • no własnie, jak robicie? ile czasu smażyć? jak przyprawić?
  • No właśnie, jak? Ile na dwie osoby na obiadek jej kupić? Na co zwrócić uwagę przy zakupie. Jak i ile czasu przygotowywać?
  • Poproszę o dobre rady, bo wątróbkę uwielbiam i nawet raz próbowałam ją usmażyć. Odsączyłam, obtoczyłam w mące, wrzuciłam na rozgrzaną patelnię i jak mi nie zaczęła strzelać, skakać po tej patelni... Przy próbie odchylenia pokrywki, w celu odwrócenia cholery na drugą stronę naturalnie, zaznaczyła swoje ślady na ścianach i suficie, i... skończyła w koszu. A jak Wam się to udaje??? Może kupiłam "złą" wątróbkę, bo drobiową???
  • Jak się robi to danko - proszę o parę wytycznych ! Pozdrawiam
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się