Gość: nataliaa_ IP: *.wmc.net.pl 24.05.04, 17:56 Parę pytań:Oglądacie?macie czas?ulubiony kanały?ulubione programy?najgorszy prezenter?fajny dziennikarz? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andy_sz Re: Telewizja 25.05.04, 06:34 Nie ogladam i nie mam czasu... Ale najlepszym dziennikarzem (jesli tak mozna go nazwac) byl dla mnie B. Woloszanski, niesamowite programy robil. Niezly jest tez Tomek Lis, tylko troche go ostatnio upupili... No i niezapomniany Milewicz, niestety, za bardzo ryzykowal... A, i panowie z Sondy byli super, ale kto dzisiaj pamieta Sonde... A najlepsze i tak sa kreskowki, Krecik, Sasiedzi, Wilk i Zajac.. a z nowszych to oczywiscie Shrek i The Simpsons :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dorinek Re: Telewizja 25.05.04, 10:46 Andy ja pamiętam Sondę. Bardzo lubiłam oglądać jako nastolatka. Fizyki i chemii nie cierpiałam ale sondę uwielbiałam. Z dziennikarzy lubię Dorotę Gawryluk. Oglądam głównie Polsat. A bajki? Oczywiście Pszczółka Maja, Gumisie, te które wymieniłeś również. A duet fortepianowy Marek i Wacek? Pamięta ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: Telewizja 25.05.04, 12:42 Heh, ciesze sie dorinek, ze ktos jeszcze pamieta Sonde, ten program mial to do siebie ze nie trzeba bylo lubic fizy czy chemii, on wciagal wszystkich. A Marka i Wacka jasne, chyba do konca zycia bedzie mi sie kojarzyc ten ich najbardziej znzny motyw z poranna audycja radkowa (chyba PR1), z tymi zimnymi, szarymi porankami i sniadaniem przy radiu i tej muzyce w tle i spikerze mowiacym o pogodzie i innych aktualnosciach (podobnei jak motyw Kenny g.) Pszczolka Maja i Gumisie - rulezz pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
korky Re: Telewizja 26.05.04, 13:49 Ja telewizję bardzo żadko oglądam, a nawet jak włączę to tak tylko kontem oka oglądam a sam zajmuję się czymś innym, w zasadzie nie przepadam teraz za TV. Nie lubię tych wszystkich reality show - to chyba tylko oglądaja ludzie, co nie maja własnego życia i jakieś małolaty. Lubię program na TVP2 "Polaków portret własny" ale też tego dawno nie oglądałem, leci też taki fajny na TVP1 "Laboratorium" czy jakos tak, no taki fajny o naukowych ciekawostkach, lubię też "Sensacje XX wieku" i tego prowadzącego, ma fajny głos i ciekawie to wszysto opowiada- ma facet talent :) W ogóle lubie jakieś naukowe i dokumentalne. Seriali żadnych nie oglądam - no chyba, że klan, ale to tylko tak dla brechu, albo dla zabicia czasu. W zasadzie filmy w TV też nie lecą za ciekawe, lubię teatr na TVP1 w poniedziałki, teraz jest rok gombrowiczowski, a ja przepadam za Gombrowiczem, przeczytałem jego chyba wszystkie książki, w ogóle teatr w TVP jest ciekawy, przynajmniej dla mnie. Kiedyś oglądalem 997 żeby się z tego pośmiać tzn. z tych inscenizacji :) Teleturnieje też jakieś czasami obejrzę... z bajek i programów o których mówicie to nie wiele pamiętam, w końcu dopiero rocznik 1985 jestem, ale mam jeszcze książeczkę zdrowia z PRL- u :) No pamiętam pszczółkę maję, krecika też pamiętam - niedawno chyba nawet jeszcze leciał :) Gumisie też są spoko - mój ojciec to uwielbia. Z nowych też lubię Simpsonów, Johny Bravo też jest spoko... no z tych nowych to jest kilka fajnych, ale tamte miały taki klimat... :D To chyba wszystko :P ---------------------------------- Pozdrawiam moją matkę, której zawdzięczam wiele, tylko ona, tak naprawdę, jest moim przyjacielem... Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai pytanko o sonde 26.05.04, 17:25 kto wie czyja byla muzyka grana jak sie program zaczynal?moze mnie ktos oswieci! po tylu latach!a tv to w ogole nie ogladam wiec sie nie wypowiem cmok Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: pytanko o sonde 27.05.04, 02:14 hmm, prawde mowiac mam przed oczami czolowke tego programu, ale muzyki jakos nie moge sobie przypomniec. Cos mi sie tak jakby z Vangelisem kojarzy, ale to pewnie przez "Studio Sport" i motyw ze "Spirale" 'Vangelisa (ech, kto dzisiaj pamieta dawne studio sport, hehe). Ale nie wiem elly, jakos nie moge sobie przypomniec :-) pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai mhmmmmmmmmm 08.06.04, 02:10 to chyba nie vangelis ale dzieki za info:)))))00a studio sport to pamietam z spiral vangelisa!byla tez wstawka utworu cheap trick do jednego z czolowek sportowych programow ale nie pamietam jakiego! Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: mhmmmmmmmmm 08.06.04, 04:39 to raczej na pewno nie Vangelis, ja tylko tak skojarzylem ze Studiem Sport :-) ale jesli w toku dochodzenia dojdziesz do prawdy, to chetnie rowniez dowiem sie co to byl za kawalek :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai ja na razie szczescie mi nie sprzyja 08.06.04, 04:45 w ustalaniu kto zmontowal te muzyczke,ale jak sie tylko dowiem to ci dam znac! cmok Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: ja na razie szczescie mi nie sprzyja 08.06.04, 05:31 jesli bedziesz wiedziec nawet nie kto, ale jak ona brzmi, to zapodaj mi melodie, najlepiej na forum, moze rozpoznam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: ja na razie szczescie mi nie sprzyja 08.06.04, 05:34 tam tama tam ram ram tam tam tam rararara- rozpoznajesz? Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: ja na razie szczescie mi nie sprzyja 08.06.04, 05:59 eee, to brzmi jak "Zaratrusta" Wagnera... to na pewno nie to, przypomnij sobie jak to bylo, bo melodie Ci sie troszke pomylily :-) Tam byl jakis taki bardziej nowoczesny kawalek :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: ja na razie szczescie mi nie sprzyja 08.06.04, 06:00 ominelam nieopatrnie tam tam tam tarararam,teraz wszystko gra i buczy lol! Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz brzmi lepiej... 08.06.04, 06:13 na pewno uzywalas lepszej karty dzwiekowej. Teraz jakbym rozpoznawal, czyz to nie stary i poczciwy Chopin? Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai stary to napewno 08.06.04, 06:15 ale czy poczciwy to nie wiem!!!!!!!!1 ehhehehehe(chopin) Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: stary to napewno 10.06.04, 03:35 Elly, Ty to zawsze o jednym. Ja o kompzytorze, a Ty o alkoholu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai o alkoholu? 11.06.04, 05:44 hm, skad ci to przyszlo do lepetyny? heheheheh Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: Telewizja 27.05.04, 02:29 hehe, Korky, ja tez reality shows, seriali (mydlanych oper i sitcomow, no moze za wyjatkiem "Alfa", "Allo, Allo", i moze jeszcze kilku) i wiekszosci teleturniejow unikam jak ognia, nie moge normalnie nudza mnie... Ale fakt faktem ze polski dokument ma uznanie na calym swiecie. Super programy np. Czas na dokument czy Ekspress Reporterow, bardzo ambitne materialy i swietna praca reporterow (oczywiscie nie wszystkich :-) Ten facet od "Sensacji XX wieku" to wlasnie Woloszanski, o ktorym pisalem na poczatku... A teatr TV to tez rewelka, naprawde ambitna instytucja, kupe rewelacyjnych spektakli sfilmowali. Ja jednak do dzisiaj mam w pamieci polska wersje "Mistrza i Malgorzaty", w zasadzie na pograniczu teatru i filmu, taka 4 czesciowa produkcja z Holoubkiem, Dymna i paroma innymi swietnymi aktorami. Te dialogi, zwlaszcza miedzy Poncjuszem Pilatem a szefem rzymskiej strazy, kurcze, takie cos powinni puszczac na jezyku polskim, idealnie zagrana dyskusja, wspaniala intonacja i dykcja, chcialbym kiedys tak mowic po polskiemu :-) Mimo wszystko martwi mnie w TVP to podazanie za widzem, sklanianie sie ku komercji, kupa szmelcu i programow dla imbecylow. Coz poradzic, TV i Radio sa dla wszystkich, historia radiowej 3 jest swietnym przykladem na to dostosowywanie programu dla "szerokiego odbioru". Odpowiedz Link Zgłoś
korky Re: Telewizja 28.05.04, 12:35 Najbardziej denerwujące jest to, że te wszystkie dokumenty, teatry, przedstawienie itp., czyli to, co najbardziej jest wartościowe w tej telewizji, leci tak późno :/ No i nie reklamują tego tak, jak jakieś tam głupie filmy typu rambo :/ Dlatego często nie wiem kiedy co leci i potem żałuję, że coś tam przgapiłem :( Telewizja powoli zaczyna zapominać, że jej funkcją jest też edukacja... no ale komercja jest nieubłagalna Odpowiedz Link Zgłoś
dorinek Re: Telewizja 28.05.04, 15:49 Cóż Korky. :( Takie nastały czasy. Ważniejszy jest zysk a nie funkcja wychowawcza i wartości. Przykre to jest niestety i bardzo nad tym boleję ze względu na moje dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: Telewizja 28.05.04, 22:18 NO wlasnie, dorinek, powiedz, co pozwalasz ogladac Twoim dzieciom? Ja tak sie kiedys nad tym zastanawialem co chcialbym zeby moje dzieci ogladaly (co prawda jeszcze sie ich nie dorobilem, ale jestem w trakcie poszukiwania jakiejs mamusi :-). Tak po powrocie do swojego dziecinstwa a rowniez tego, co mozna obejrzec teraz, to bardzo wychowawczym programem bylo Domowe Przedszkole, qrcze, nawet teraz milo czasami popatrzec :-) Nie wiem czy sa jeszcze takie programy jak Tik-Tak, Pankracego juz na pewno nie ma, a szkoda. A z bajek zdecydowanie Fistaszki (The Penauts), z tym pieskiem Snoopy'm. Nie wiem czy to bylo popularne w POlsce, ale moja uwage przykula doslownie 0 (zerowa) porcja agresji w tych kreskowkach (i komiksach z jakich sie wywodza) jak rowniez takie cieplo, lekko moralistyczne przeslanie w kazdej z historyjek (filozofia dla najmlodszych??). Jak myslicie, co jeszcze moga a moze powinny ogladac dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aragorn Re: Telewizja IP: *.rene.com.pl 28.05.04, 23:04 Drużyną Pierścienia i Hobbity Odpowiedz Link Zgłoś
korky Re: Telewizja 29.05.04, 10:12 Mam dla Ciebie dobrą wiadomość Aragorn, ja z kumplami nagrywamy Słupską wersje "Władcy Pierścieni", pod nieco zmienionym tutułem "Władca Pierścienic" - nie wiem czy słyszałeś o tym? :) Kręciliśmy część na piaskuli na ul. Grunwaldzkiej i chyba niedługo idziemy kręcić znowu, wcześniejsze zdjęcia były kręcone w zimę na 10 stopniowym mrozie ;-) Słupskie kino niezależne się kręci :) hehe Wiem, że na jakimś hubie, chyba WMC jest do ściągnięcia jedna z wersji "Władcy Pierścienic" którą udostępnia mój kumpel, chyba ma ksywkę Dupex - z tego co wiem już dosyć duża częsć mojej szkoły widziała ten film, chociaż jeszcze nie jest dokończony :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nataliaa_ Re: Telewizja IP: *.wmc.net.pl 29.05.04, 10:29 korky, napisz więcej o waszym projekcie :) a co do tych dzieciaczków-ja swoim chyba bym NIC nie pozwalała oglądać.ostatnio oglądałam z pewnym szkrabem jakąs bajkę i normalnie po paru minutach wyłączyłam sama przemoc i w ogóle...gdzie te stare,dobre,czegoś uczące bajki? Odpowiedz Link Zgłoś
korky Re: Telewizja 30.05.04, 10:14 No co mam pisać?? Kumpel ma kamerę, ja niedługo też chyba będę miał i będzimy pewnie dalej nagrywać, tylko tym razem w ludzikch warunkach. W sumie to nagrywaliśmy dwa razy, pierwszy raz było minus dwa stopnie, a drugie raz minus 10 stopni - nagrywaliśmy na przyłomie stycznia/lutego. Rozpaliliśmy sobie ognisko i piekliśmy nawet kiełbaski i ziemniaki - w zimię ognisko muhaha :))) Jakoś to tak wyszło w szkole, bo wszyscy byli zafascynowani "Władcą pierścieni" i chcieliśmy też nagrać swoją wersję... najpierw nagrywaliśmy bez scenariusza wymyślając sceny na żywca, a potem napisaliśmy scenariusz, ale nie dało nic się nagrac przy takim zimnie :) Potem kumpel zmontował odpowiednie sceny no i mamy gdzieś tak 2 minuty filmu, a na tym zimnie spędziliśmy gdzieś razem z 10 godzin :P W sumie to kręciliśmy jeszcze jeden film pt. "Siedem dni z życia Judasza Porażki" jak na razie trwa 1 minute i 27 sekund, a kręciliśmy go chyba przez 3 godziny, no ale sceny są za to perfekcyjne :D Był u mnie w domu kręcony i opowiada o 7 dniach z życia takiego kolesia co to ciągle ma jakiegoś pecha. No ale potem przyszła matura i żadnego z tych projektów nie udało nam się niestety skończyć :( Są to raczej takie "komediowe" wersje filmów :) Być może śmieszne tylko dla tych, którzy uczestniczą w ich tworzeniu - ale mamy chociaż pamiątkę. Jutro po ustnej a angielskiego idziemy chyba znowu kręcić - jeszcze o nas usłyszycie!!! :PPP hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: Telewizja 30.05.04, 19:02 korky napisał: Jutro po ustnej a angielskiego idziemy chyba znowu kręcić - jeszcze o > nas usłyszycie!!! :PPP hehehe Radzilbym jednak wybrac inny termin, z roznych doswiadczen i obserwacji wnioskuje, ze po zaliczonej maturce wiele filmow sie urywa, muahaha :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
korky Re: Telewizja 02.06.04, 08:42 No i miałeś rację, bo z tego kręcenia to niewiele wyszło, operator kamery nagle "zasłabł" i leżał nieprzytomne do 1:00 :PPP Po prostu za szybko odkażał gardło jakimś tam napojem, na którym było napisane 40% ;) Ja oczywiście też odkażałem, ale mój napój miał tylko 12%, ale za to było go litr :-] W sumie to jakis tam film mamy, ale na pewno nie opowiada o przygodach Hobbitów ;P Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: Telewizja 03.06.04, 17:27 no widzisz, sluchaj starszych co to niejedna mature w zyciu pisali... tfuuu, widzieli :-)) A tak w ogole to chyba jakas pustynna wersja Wladcy bedzie jak na Piaskuli robioina? Moze "LOTR, The Desert Storm". Odpowiedz Link Zgłoś
dorinek Re: Telewizja 30.05.04, 12:07 Moje dzieci niezbyt chętnie oglądały Domowe przedszkole. Bardziej podobała im się Ulica Sezamkowa. Wtedy jeszcze wersja anglojęzyczna. Polska Ulica to nawet mnie się nie spodobała. Pies Pankracy był moim ulubionym psem razem z psem Pluto :))) Niestety moje dzieciaki nie zdążyły poznać Pankracego:( Z obrzydzeniem wspominam "jatamanizację" syna. Na szczęście trwała krótko. W tej chwili to są już duże dzieciątka, wiedzą co jest dobre, co złe. Potrafią odróżnić fikcję od rzeczywistości. Bardzo jestem z tego zadowolona, to chyba świadczy, że zostali dobrze wychowani. Nie zawsze udało się ich odciągnąć od złej i brutalnej bajki ale zawsze przy tej okazji tyle im "ględziłam", że chyba przyniosło to zamierzony efekt. Teraz już nie kontroluję tego co oglądają, choć czasem jeszcze "poględzę" :) Moje dzieciaczki lubią Aparatkę, Dextera, Pszczółkę Maję i Gumisie. Znów można oglądać!:))) Ależ się rozpisałam. trochę chaotycznie ale ciągle ktoś mi przeszkadza.:) Teraz dojrzałam! Tik-Tak też był fajny! Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: Telewizja 31.05.04, 07:17 Wlasnie obejrzalem Shreka 2. Musze powiedziec, ze na 1 czesci smialem sie wiecej, ale wtedy nie wiedzialem zupelnie czego sie spodziewac. Dwojka jest tez pelna tych shrekowskich tekstow, bez upiekszania i ubarwiania glownego bohatera, no i oczywiscie osiolek, jak zwykle bezbledny. Nowa postacia jest platny morderca - kotek (glos podkladal Banderas, ciekaw jestem kogo podstawia w Polsce). Generalnie tworcy nie pozostawili suchej nitki na bajkowych, disneyowskich, przepieknych postaciach. Dostalo sie zarowno dobrym wrozkom jak i arcyprzystojnym ksieciom i tym razem ta aluzja byla juz zupelnie bezposrednia. A juz krolestwo Far-Far-Away to czyste odniesienie do Hollywoodu. Jak zwykle z klasycznie rockowa muzyka w podkladzie film oglada sie bardzo przyjemnie. Nie stracicie poltorej godziny ogladajac, jeszcze z glosem Stuhra (podobno jedynka w Polsce miala najwiekszy sukces kasowy w Europie obok Niemiec). A tymczasem niedlugo wchodzi fabularny Garfield, na reklamach wygladal naprawde fajnie. A, widzialem jeszcze swietna reklame nowego filmu (gdzies za 2 mies. powiniem wejsc) z T. Hanksem p.t. "Terminal" (rezyseruje Spielberg, cos mi sie to kojarzy ze "Zlap mnie jesli zdolasz"). Hanks gra... Polaka (przynajmniej na polsko brzmiace nazwisko konczace sie na -ski), ktory przylatuje do Ameryki zupelnie nie znajac angielskiego i na lotnisku nie moga go wpuscic do USA. Zamieszkuje wiec na terminalu lotniczym. Zapowiada sie fajna komedia. Odpowiedz Link Zgłoś
korky Re: Telewizja 02.06.04, 08:46 A słyszałem o tym filmie i już go nawet chciałem ściągać z netu... ale przypomniało mi się, że to nielegalne :PPP muiiihhahah Tak naprawdę to myślałem, że to jakiś stary film ale i tak nigdzie go znaleźć nie mogłem :-] To jest stronka o tym filmie ;-) Link troszke długi :PPP film.wp.pl/p/film.html?id=24513&h=10945516&ticket=9343690674597028S8ZDCB11UC3jJB6MGIp1% 2BDHNqlbTsNg63BlNet8gFCOlP7M2y5Ib4VrU1D2CSZ3aStgqLT8GJAuAtz6n3xMHE3j6LVACMW35GAF QMtR8CBtR6WFtUD57mt0OutMJ11PK Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: Telewizja 02.06.04, 18:55 Pomylilem sie, film wchodzi juz 18 czerwca. Dam znac jak obejrze.Zapowiada sie naprawde fajnie, widzialem trailer, no i jakie stewardessy graja :-) Odpowiedz Link Zgłoś