Dodaj do ulubionych

Centrum gier planszowych w Słupsku

20.12.13, 11:31
Witam Was.

W przyszłym roku pragnę rozpocząć własną działalność, mianowicie byłoby to "Centrum gier planszowych". W naszym mieście oprócz takich punktów jak "Empik" nie ma gdzie nabyć gier planszowych. Punkt znajdowałby się gdzieś w centrum, okolice ulicy Wojska Polskiego. Na czym miałoby to polegać? Oprócz sprzedaży gier, które nie są dostępne w Empiku, możliwe byłby wypożyczenie gier na "X" czasu. Poza tym organizowałbym "noce planszówek", gdzie za drobną opłatą można by grać w planszówki ze znajomymi przez całą noc, mało tego - w wyniku losowania można by "wygrać" kilka gier. Dodatkowo, zamierzam organizować turnieje, zarówno gier karcianych, jak i planszowych. W Słupsku prawdopodobnie istnieje społeczność grająca w Magic The Gathering, jednak nie może uczestniczyć w takich eventach jak Friday Night Magic. Poza tym, możliwe byłoby wypożyczenie gier i granie w nie bezpośrednio w punkcie sprzedaży. Co o tym pomyśle sądzicie? Czy ludzie są w stanie oderwać się od komputera i zainteresować się grami planszowymi? Czekam na opinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: minime Re: Centrum gier planszowych w Słupsku IP: *.slupsk.vectranet.pl 29.01.14, 20:28
      szukam takiego miejsca gdzie spotykali by się gracze, mam kilkunastu znajomych którzy grają w planszówki i wiem, że takiego miejsca brakuje. Jako pomysł na biznes wydaje mi się jednak, że byłoby to mało opłacalne.
    • Gość: fit Re: Centrum gier planszowych w Słupsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.14, 06:12
      Myślę, że ciekawy pomysł na biznes i fajny pomysł na spędzanie czasu.
      Będę trzymać kciuki za rozwój tego miejsca i życzę powodzenia.
      Jeśli będzie dobrze też rozreklamowany i parę osób będzie zadowolonych z usług to myślę że ma szansę konkurować z komputerem.
    • Gość: Infected Re: Centrum gier planszowych w Słupsku IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.03.15, 19:13
      I co, będzie coś z tego czy lipa?
    • mal-ek Re: Centrum gier planszowych w Słupsku 03.04.15, 21:46
      no gratulacje - sprzedawanie swojego biznesplanu rulez. juz widac, ze sie nie powinienes zabierac za biznes bo plajta murowana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka