Dodaj do ulubionych

OZANKI WIOSNY

17.03.05, 20:13
wpisujcie co zauwazykiście, co usłyszeliście, podzielcie się radosną wiosenną
nowiną, a niech tam, wbrew tej szarości otaczajacej :}
Obserwuj wątek
    • zuzanna6 Re: OZANKI WIOSNY 17.03.05, 20:13
      nad Warszawą przeszła dziś pierwsza wiosenna burza
      • zuzanna6 Re: OZANKI WIOSNY 17.03.05, 20:16
        koło Zamościa zauwaznono pierwszego bociana
        • stefankowadlo Re: OZANKI WIOSNY 17.03.05, 23:47
          Snieg topnieje, odsłaniając na chodnikach, trawnikach, klombach i alejkach
          zimowe psie kupy wszelkiej maści i konsystencji, które tej wiosny nad podziw
          obrodziły.
          • zuzanna6 Re: OZANKI WIOSNY 18.03.05, 16:49
            hi hi hi ciekawa byłam czy ktos o tym wspomni :)
          • zuzanna6 Re: OZANKI WIOSNY 18.03.05, 16:49
            tragiczna oznaka wiosny - lokalne podtopienia
            • matalijka Re: OZANKI WIOSNY 19.03.05, 09:14
              Moja kolezanka zgubiła rękawiczkę.
              • zuzanna6 Re: OZANKI WIOSNY 19.03.05, 09:18
                hi hi hi no tak to juz czas na wiosnę :)))
                • andy_sz Re: OZANKI WIOSNY 19.03.05, 09:25
                  Budze sie rano, z przyzwyczajenia wskakuje w cieple ciuchy, zakladam zimowe
                  buty, z zaspanymi oczami lapie za lopate zeby odgarniac zwaly sniegu, a tu
                  wszystko prawie stopnialo. Teraz zamiast za szufle, to bede sie lapal za
                  kosiare...
                  • zuzanna6 Re: OZANKI WIOSNY 19.03.05, 10:04
                    oj Andy, zapachniało wiosną twoim wpisem, zapachniało....

a u nas no cóż, zamiast kosiarki przydałaby sie dwa urządzenia podręczne w
                    kazdym gospodarstwie domowym - minilodołamacz i minipompa ssąco - tłocząca, bo
                    wiesz raz leje i podtapia, a zaraz potem mrozi... :)

ale dziś......piekny, słoneczny poranek, cudowne, kochane
                    słoneczko......ech.....i juz wystarczy by cieszyć sie zyciem :)

to do sniadanka i do porannej kawy przesyłam wszystkim słoneczne uśmiechy, a
                    szaegolnie do tych, ktorzy mimo soboty dzielnie pracują
                    • zuzanna6 Re: OZANKI WIOSNY 26.03.05, 15:00
                      koło Bytowa widziałam żurawie
                      • andy_sz Re: OZANKI WIOSNY 28.03.05, 12:49
                        A ja wczoraj bylem w takim duzym parku i...
                        widzialem chyba z 5 sarenek. biedactwa wychudzone po zimie dosyc mocno, ale
                        biegac jeszcze mialy sile
                        widzialem tez stado dzikich gesi, halasu duzo robily, ale fajnie wygladaly
                        no i widzialem jeszcze kaczki, zmarzniete jakies byly
                        Ale generalnie wiosne juz czuc w powietrzu. Mam nadzieje ze nie wykrakam, bo
                        jak ostatnio to powiedzialem, to wieczorem spadl snieg...
                        • zuzanna6 Re: OZANKI WIOSNY 28.03.05, 13:20
                          :)

u nas dziś ślicznie i słonecznie, ale oczywiście chłodny wiatr od morza

cieplutko jest na leśnych polanach, choć w zaciemnionych miejscach jeszcze leżą
                          resztki sniegu

nie polecam spacerów nad morzem, okropnie zimny wiatr brrrrr
                          • zuzanna6 Re: OZANKI WIOSNY 10.04.05, 10:41
                            zaraz za Słupskiem, idąc ulica 3 Maja w górę ciągna sie piekne drogi polne,
                            mozna się tam wyciszyć, przemyslec wiele spraw

ostatnio śpiewały tam pieknie skowronki i leciały klucze jakiś wielkich ptaków,
                            były zbyt wysoko, nie rozpozałam ich

pachnie wiosną, ptaszki coraz głosniej spiewają, ale niestety ciągle chłodno,
                            ciągle zimne noce, zieleń kiełkuje z wielką ostroznością
                            • muraszka1 Re: OZANKI WIOSNY 15.04.05, 06:02
                              Juz pracuje na dzialce,
                              a to najpewniejsza oznaki wiosny ;-)
                              • andy_sz Re: OZANKI WIOSNY 15.04.05, 08:45
                                kurtka wisi sobie na wieszaku, a ja moge juz paradowac w sweterku :-
                                )
                                • matalijka Re: OZANKI WIOSNY 15.04.05, 17:35
                                  na działce?a grila już robisz? :)
                                  andy-tylko się nie przeziębij :)

a ja dzisiaj widziałam pączki na drzewach (nie andy,nie z budyniem,o inne
                                  pączki chodzi ;)
                                  • zuzanna6 Re: OZANKI WIOSNY 16.04.05, 08:14
                                    hi hi hi te z budyniem tez widziałam hi hi hi , ale powalczyłam z soba i nie
                                    kupiłam

i tak sobie mysle, ze my tu tak kurde wiosny wypatrujemy, ale jak popatrze na
                                    temperatury na mapie Polski to widze, ze tam na pułudniu to juz lato mają, u
                                    Okowitki to juz pieknie zielono pewnie.....u nas jak zwykle wszystko bardzo
                                    powoli zielenieje

no ale wiosna piękna !!!!
                                    • matalijka Re: OZANKI WIOSNY 16.04.05, 08:16
                                      Dzisiaj jakoś za pięknie nie jest :) Ale już czekam na spacerki,Ustkę i grile :)
                                      • andy_sz Re: OZANKI WIOSNY 16.04.05, 08:28
                                        Ma byc upalne lato, jeszcze bedziecie plakac zeby troche chlodniej bylo :-))
                                        Chociaz nad Baltykiem nawet jak sa upaly to i tak wszyscy przyjezdzaja tu dla
                                        ochlody.
                                        • matalijka Re: OZANKI WIOSNY 16.04.05, 08:45
                                          A ja nie lubię jak jest gorąco.Więc cały rok by mogła byc wiosna i jesień :)
                                          • zuzanna6 Re: OZANKI WIOSNY 16.04.05, 08:49
                                            no, to prawda, cieplutko moze byc, ale upały nie sa przyjemne

o kurde, deszcz pada
                                            • andy_sz Re: OZANKI WIOSNY 16.04.05, 08:52
                                              Nie no wiosna i jesien to sa fajne, ale troche za zimne.
                                              Ja to tez upalow nie lubie, ale czasami troche podgrzac sie jest fajnie, tym
                                              bardziej ze zima nas nie oszczedzala.
                                              No i poplywac w jakims jeziorku albo w morzu, jednak to tylko latem :-)
                                              • dorinek Re: OZANKI WIOSNY 16.04.05, 19:29
                                                Nie wiem jak jest u Okowitki ale u mnie wczoraj rano za oknem jeszcze nic nie było widać, ale po południu troszkę deszczyk pokropił i dosłownie w ciągu kilku minut drzewa sie zazieleniły. W innych miejscach miasta już wcześniej się zazieleniło, zażółciło, zabieliło kwieciem, zapachniało, po prostu Wiosna przyszła.

• matalijka Re: OZANKI WIOSNY 16.04.05, 21:26
                                                  Właśnie przyszłam do domu,wrr...ale zimno. (nie tylko na dworzu,zostawiłam
                                                  otwarte okno.) Czas na wieczorną herbatkę. :)
                                                  • muraszka1 Re: OZANKI WIOSNY 29.04.05, 07:59
                                                    Dzisiaj juz sa wszystkie oznaki,ze wiosna przyszla i zostanie.
                                                    Wczoraj zazielenily sie brzozy,bardziej urosly liscie na
                                                    kasztanowcach,mirabelki oszalaly z tymi kwiatami,
                                                    a bzy zawiazuja juz paczki kwiatowe.
                                                    A ptaki? Właczcie glosniki i sami posluchajcie :)

www.republika.pl/lesnictwo/ptaki/ptaszki.htm
                                                  • zuzanna6 Re: OZANKI WIOSNY 29.04.05, 19:26
                                                    muraszko, jakie to piekne, ojej jai cudowny pomysł

bardzo bardzo dziekuje ci za te wiosenna piosenke ptków, ale miło

juz wiosna, dzis chodziłam bez beretu, nie mylic z mocherowym :)
    • zuzanna6 Re: OZANKI WIOSNY 29.04.05, 20:07
      ojej jakie piekne ptaszki, nie mogę się nacieszyć

ale nie mogę za duzo słuchac, bo mój kot dostanie schizofrenii, nie wie co jest
      grane....ptaszki słychac, a nie widac :)
      • muraszka1 Re: OZANKI WIOSNY 30.04.05, 07:06
        moja kicia tez strzyze uszami :)
        • zuzanna6 Re: OZANKI WIOSNY 30.04.05, 09:15
          no to robimy wiosenny nastrój

za oknem słoneczko

w kompie ptaszki śpiewają, ech jak moło
          witam wszystkich w miłym poranku
        • zuzanna6 Re: OZANKI WIOSNY 30.04.05, 09:16
          no i oczywiście jak fajnie mozna sobie poszrzyc wiedzę o ptaszkach
        • zuzanna6 Re: OZANKI WIOSNY 30.04.05, 09:17
          ale ty muraszka ranny ptaszek jestes?

a wiecie jaie jest najszybsze zwierzę ? GEPARD
          a najszybszy ptaszek ? PTASZEK GEPARDA hi hi hi

• andy_sz Re: OZANKI WIOSNY 01.05.05, 00:07
            Bardzo fajny link, Muraszko...
            Proponuje jeszcze zajrzec tutaj:
            www.lp.gov.pl/prezenty/koncerty/
            www.lp.gov.pl/prezenty/koncerty2/
            Piekniejsza od muzyki jest tylko cisza, mowia...
            A zaraz potem glosy przyrody, jak wlasnie budzacy sie las :-)
          • andy_sz Re: OZANKI WIOSNY 01.05.05, 00:26
            "Wilczym Tropem" - najnowszy soundtrack do horroru o wilkolakach.
            Sluchac tylko w nocy.
            Dzieci ponizej lat 12 - zaleca sie polozyc jak najdalej od glosnikow.
            Tworcy prosza o zaopatrzenie sie i umieszczenie w zasiegu reki kropli
            nasercowych :-)
            • zuzanna6 Re: OZANKI WIOSNY 01.05.05, 11:05
              Andy, piekne te odgłosy przyrody.....siedzę ze słuchwakami na uszach
              • andy_sz Re: OZANKI WIOSNY 01.05.05, 11:09
                Fajne, co :-)
                Z moich ulubionych to obok wilkow glosy puchacza :-) Zamykam sobie oczy i juz
                jestem w lesie...
                • zuzanna6 Re: OZANKI WIOSNY 01.05.05, 11:41
                  no i mamy leśna majówke

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka