zuzanna6 17.03.05, 20:13 wpisujcie co zauwazykiście, co usłyszeliście, podzielcie się radosną wiosenną nowiną, a niech tam, wbrew tej szarości otaczajacej :} Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuzanna6 Re: OZANKI WIOSNY 17.03.05, 20:13 nad Warszawą przeszła dziś pierwsza wiosenna burza Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: OZANKI WIOSNY 17.03.05, 20:16 koło Zamościa zauwaznono pierwszego bociana Odpowiedz Link Zgłoś
stefankowadlo Re: OZANKI WIOSNY 17.03.05, 23:47 Snieg topnieje, odsłaniając na chodnikach, trawnikach, klombach i alejkach zimowe psie kupy wszelkiej maści i konsystencji, które tej wiosny nad podziw obrodziły. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: OZANKI WIOSNY 18.03.05, 16:49 hi hi hi ciekawa byłam czy ktos o tym wspomni :) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: OZANKI WIOSNY 18.03.05, 16:49 tragiczna oznaka wiosny - lokalne podtopienia Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: OZANKI WIOSNY 19.03.05, 09:18 hi hi hi no tak to juz czas na wiosnę :))) Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: OZANKI WIOSNY 19.03.05, 09:25 Budze sie rano, z przyzwyczajenia wskakuje w cieple ciuchy, zakladam zimowe buty, z zaspanymi oczami lapie za lopate zeby odgarniac zwaly sniegu, a tu wszystko prawie stopnialo. Teraz zamiast za szufle, to bede sie lapal za kosiare... Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: OZANKI WIOSNY 19.03.05, 10:04 oj Andy, zapachniało wiosną twoim wpisem, zapachniało.... a u nas no cóż, zamiast kosiarki przydałaby sie dwa urządzenia podręczne w kazdym gospodarstwie domowym - minilodołamacz i minipompa ssąco - tłocząca, bo wiesz raz leje i podtapia, a zaraz potem mrozi... :) ale dziś......piekny, słoneczny poranek, cudowne, kochane słoneczko......ech.....i juz wystarczy by cieszyć sie zyciem :) to do sniadanka i do porannej kawy przesyłam wszystkim słoneczne uśmiechy, a szaegolnie do tych, ktorzy mimo soboty dzielnie pracują Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: OZANKI WIOSNY 28.03.05, 12:49 A ja wczoraj bylem w takim duzym parku i... widzialem chyba z 5 sarenek. biedactwa wychudzone po zimie dosyc mocno, ale biegac jeszcze mialy sile widzialem tez stado dzikich gesi, halasu duzo robily, ale fajnie wygladaly no i widzialem jeszcze kaczki, zmarzniete jakies byly Ale generalnie wiosne juz czuc w powietrzu. Mam nadzieje ze nie wykrakam, bo jak ostatnio to powiedzialem, to wieczorem spadl snieg... Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: OZANKI WIOSNY 28.03.05, 13:20 :) u nas dziś ślicznie i słonecznie, ale oczywiście chłodny wiatr od morza cieplutko jest na leśnych polanach, choć w zaciemnionych miejscach jeszcze leżą resztki sniegu nie polecam spacerów nad morzem, okropnie zimny wiatr brrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: OZANKI WIOSNY 10.04.05, 10:41 zaraz za Słupskiem, idąc ulica 3 Maja w górę ciągna sie piekne drogi polne, mozna się tam wyciszyć, przemyslec wiele spraw ostatnio śpiewały tam pieknie skowronki i leciały klucze jakiś wielkich ptaków, były zbyt wysoko, nie rozpozałam ich pachnie wiosną, ptaszki coraz głosniej spiewają, ale niestety ciągle chłodno, ciągle zimne noce, zieleń kiełkuje z wielką ostroznością Odpowiedz Link Zgłoś
muraszka1 Re: OZANKI WIOSNY 15.04.05, 06:02 Juz pracuje na dzialce, a to najpewniejsza oznaki wiosny ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: OZANKI WIOSNY 15.04.05, 08:45 kurtka wisi sobie na wieszaku, a ja moge juz paradowac w sweterku :- ) Odpowiedz Link Zgłoś
matalijka Re: OZANKI WIOSNY 15.04.05, 17:35 na działce?a grila już robisz? :) andy-tylko się nie przeziębij :) a ja dzisiaj widziałam pączki na drzewach (nie andy,nie z budyniem,o inne pączki chodzi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: OZANKI WIOSNY 16.04.05, 08:14 hi hi hi te z budyniem tez widziałam hi hi hi , ale powalczyłam z soba i nie kupiłam i tak sobie mysle, ze my tu tak kurde wiosny wypatrujemy, ale jak popatrze na temperatury na mapie Polski to widze, ze tam na pułudniu to juz lato mają, u Okowitki to juz pieknie zielono pewnie.....u nas jak zwykle wszystko bardzo powoli zielenieje no ale wiosna piękna !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
matalijka Re: OZANKI WIOSNY 16.04.05, 08:16 Dzisiaj jakoś za pięknie nie jest :) Ale już czekam na spacerki,Ustkę i grile :) Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: OZANKI WIOSNY 16.04.05, 08:28 Ma byc upalne lato, jeszcze bedziecie plakac zeby troche chlodniej bylo :-)) Chociaz nad Baltykiem nawet jak sa upaly to i tak wszyscy przyjezdzaja tu dla ochlody. Odpowiedz Link Zgłoś
matalijka Re: OZANKI WIOSNY 16.04.05, 08:45 A ja nie lubię jak jest gorąco.Więc cały rok by mogła byc wiosna i jesień :) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: OZANKI WIOSNY 16.04.05, 08:49 no, to prawda, cieplutko moze byc, ale upały nie sa przyjemne o kurde, deszcz pada Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: OZANKI WIOSNY 16.04.05, 08:52 Nie no wiosna i jesien to sa fajne, ale troche za zimne. Ja to tez upalow nie lubie, ale czasami troche podgrzac sie jest fajnie, tym bardziej ze zima nas nie oszczedzala. No i poplywac w jakims jeziorku albo w morzu, jednak to tylko latem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dorinek Re: OZANKI WIOSNY 16.04.05, 19:29 Nie wiem jak jest u Okowitki ale u mnie wczoraj rano za oknem jeszcze nic nie było widać, ale po południu troszkę deszczyk pokropił i dosłownie w ciągu kilku minut drzewa sie zazieleniły. W innych miejscach miasta już wcześniej się zazieleniło, zażółciło, zabieliło kwieciem, zapachniało, po prostu Wiosna przyszła. Odpowiedz Link Zgłoś
matalijka Re: OZANKI WIOSNY 16.04.05, 21:26 Właśnie przyszłam do domu,wrr...ale zimno. (nie tylko na dworzu,zostawiłam otwarte okno.) Czas na wieczorną herbatkę. :) Odpowiedz Link Zgłoś
muraszka1 Re: OZANKI WIOSNY 29.04.05, 07:59 Dzisiaj juz sa wszystkie oznaki,ze wiosna przyszla i zostanie. Wczoraj zazielenily sie brzozy,bardziej urosly liscie na kasztanowcach,mirabelki oszalaly z tymi kwiatami, a bzy zawiazuja juz paczki kwiatowe. A ptaki? Właczcie glosniki i sami posluchajcie :) www.republika.pl/lesnictwo/ptaki/ptaszki.htm Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: OZANKI WIOSNY 29.04.05, 19:26 muraszko, jakie to piekne, ojej jai cudowny pomysł bardzo bardzo dziekuje ci za te wiosenna piosenke ptków, ale miło juz wiosna, dzis chodziłam bez beretu, nie mylic z mocherowym :) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: OZANKI WIOSNY 29.04.05, 20:07 ojej jakie piekne ptaszki, nie mogę się nacieszyć ale nie mogę za duzo słuchac, bo mój kot dostanie schizofrenii, nie wie co jest grane....ptaszki słychac, a nie widac :) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: OZANKI WIOSNY 30.04.05, 09:15 no to robimy wiosenny nastrój za oknem słoneczko w kompie ptaszki śpiewają, ech jak moło witam wszystkich w miłym poranku Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: OZANKI WIOSNY 30.04.05, 09:16 no i oczywiście jak fajnie mozna sobie poszrzyc wiedzę o ptaszkach Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: OZANKI WIOSNY 30.04.05, 09:17 ale ty muraszka ranny ptaszek jestes? a wiecie jaie jest najszybsze zwierzę ? GEPARD a najszybszy ptaszek ? PTASZEK GEPARDA hi hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: OZANKI WIOSNY 01.05.05, 00:07 Bardzo fajny link, Muraszko... Proponuje jeszcze zajrzec tutaj: www.lp.gov.pl/prezenty/koncerty/ www.lp.gov.pl/prezenty/koncerty2/ Piekniejsza od muzyki jest tylko cisza, mowia... A zaraz potem glosy przyrody, jak wlasnie budzacy sie las :-) Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: OZANKI WIOSNY 01.05.05, 00:26 "Wilczym Tropem" - najnowszy soundtrack do horroru o wilkolakach. Sluchac tylko w nocy. Dzieci ponizej lat 12 - zaleca sie polozyc jak najdalej od glosnikow. Tworcy prosza o zaopatrzenie sie i umieszczenie w zasiegu reki kropli nasercowych :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: OZANKI WIOSNY 01.05.05, 11:05 Andy, piekne te odgłosy przyrody.....siedzę ze słuchwakami na uszach Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: OZANKI WIOSNY 01.05.05, 11:09 Fajne, co :-) Z moich ulubionych to obok wilkow glosy puchacza :-) Zamykam sobie oczy i juz jestem w lesie... Odpowiedz Link Zgłoś