sandra1301 04.02.06, 22:32 Bo ja na ten przykład byłam dziś w Tęczy i kupiłam bilety na spektakl charytatywny dla ofiar. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mellody Re: jak pomogliście ofiarom tragedii w Katowicach 04.02.06, 23:57 i pewnie jestes zadowolona z siebie? a ile z twoich pieniedzy pojdzie faktycznie dla poszkodowanych? Odpowiedz Link Zgłoś
sandra1301 Re: jak pomogliście ofiarom tragedii w Katowicach 05.02.06, 11:08 zależy od tego ile caritas przkaże. A zresztą czemu mam być zadowolona? nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ksztab01 Re: jak pomogliście ofiarom tragedii w Katowicach 05.02.06, 11:53 mam nadzieję, że pomagacie nie tylko dla swojego zadowolenia, ale wierzycie że taka pomoc ma sens! ja też byłem w Tęczy i chociaż byłem sam, to kupiłem 4 bilety. BO WIERZĘ, ŻE PIENIĄDZE Z TEJ AKCJI KOMUŚ SIĘ PRZYDADZĄ. I nie jestem z siebie zadowolony, bo chętnie dałbym więcej, ale mnie zwyczajnie nie stać! Odpowiedz Link Zgłoś
mcmurphy11 Re: jak pomogliście ofiarom tragedii w Katowicach 05.02.06, 16:38 mellody napisała: > i pewnie jestes zadowolona z siebie? > a ile z twoich pieniedzy pojdzie faktycznie dla poszkodowanych? Ja tez Cie nie rozumiem, mellody. Tu nie chodzi o zadowolenie z siebie, tutaj chodzi o to, zeby kazdy zrobil to co moze i na ile go stac. Nikt nie bedzie sie licytowal ile komu dal. Mysle, ze Tecza wyszla z gestem i Ci ktorzy mogli i poszli na przedstawienia zrobili dobrze. Byc moze pomoglo to ofiarom, ale w jakis sposob wplynelo pozytywnie na tych, ktorym zal jest tych, ktorzy potracili zycia i rodziny. Nie odbieraj im tego. Odpowiedz Link Zgłoś
mellody Re: jak pomogliście ofiarom tragedii w Katowicach 05.02.06, 17:08 jesli nie chodzi o zadowolenie z siebie to po co?...pytam sie...po co? chwalic sie tym na forum? pomagasz z potrzeby serca? czy aby miec powod do pochwalenia sie? a tak na marginesie...wplata na konto Caritasu bylaby chyba wiecej warta Odpowiedz Link Zgłoś
sandra1301 do mellody 07.02.06, 08:25 tu nie chodzi o to żeby sie chwalić pomocą innym. Bez sensu. Nie jestem żadną osobą publiczną żebym musiała się lansować. Wątek założyłam po to aby sprawdzić jaki sposób pomocy wybrali Słupszczanie (lub osoby z tego forum). Nawet przez myśl mi nie przeszło żeby wybrać właśnie taki sposób zaspokojenia własnego sumienia. Ja po prostu nie mogąc być tam, gdzie wydowbywali tych biednych ludzi postanowiłam zrobić coś dla nich tu, w Słupsku. A że ten właśnie sposób łączył przyjemne (oglądanie spektaklu) z pozytecznym(pomoc) to już inna bajka. Odpowiedz Link Zgłoś