Dodaj do ulubionych

OD NOWEGO ROKU W SŁUPSKU 8 NOWYCH AUTOBUSÓW

IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 17.07.03, 18:01
Obserwuj wątek
    • Gość: Martinn Re: OD NOWEGO ROKU W SŁUPSKU 8 NOWYCH AUTOBUSÓW IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 17.07.03, 18:09
      Pod koniec roku na linie montażowe wejdą autobusy produkowane dla MZK Słupsk.Ma
      ich być 8 sztuk.O oficjalnych wynikach przetargu dowiedzieliśmy sie stosunkowo
      niedawno, ale zlecenie poszło już dużo wcześniej,w czasie gdy do Słupska
      przyjechał Kwaśniewski.Wtedy MZK pożyczyło jeden autobus od Scanii ,na
      podstawie którego wyspecyfikowano zamówienie. Innymi słowy nasze nowe autobusy
      będą wyglądać bardzo podobnie pod względem wyposażenia jak ten, który jeździł
      po Słupsku, za wyjątkiem klimatyzacji.
      • Gość: nataliaa Re: OD NOWEGO ROKU W SŁUPSKU 8 NOWYCH AUTOBUSÓW IP: *.wmc.com.pl 17.07.03, 19:03
        Martinn,a co Ty sądzisz o tych autobusach?
        • Gość: Martinn re IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 18.07.03, 17:12
          sądze że to jest dobry wybór,lecz o jakości to już zadecydują procedury
          wewnątrzakładowe.
      • Gość: Aragorn Re: OD NOWEGO ROKU W SŁUPSKU 8 NOWYCH AUTOBUSÓW IP: *.rene.com.pl 19.07.03, 00:40
        Gość portalu: Martinn napisał(a):

> Pod koniec roku na linie montażowe wejdą autobusy produkowane dla MZK
        Słupsk.Ma
        >
        > ich być 8 sztuk.O oficjalnych wynikach przetargu dowiedzieliśmy sie
        stosunkowo
        > niedawno, ale zlecenie poszło już dużo wcześniej,w czasie gdy do Słupska
        > przyjechał Kwaśniewski.Wtedy MZK pożyczyło jeden autobus od Scanii ,na
        > podstawie którego wyspecyfikowano zamówienie. Innymi słowy nasze nowe
        autobusy
        > będą wyglądać bardzo podobnie pod względem wyposażenia jak ten, który jeździł
        > po Słupsku, za wyjątkiem klimatyzacji.
        --------------------------------------------
        wewnatrz kurna jakie...?......
        • Gość: Martinn Re: OD NOWEGO ROKU W SŁUPSKU 8 NOWYCH AUTOBUSÓW IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 21.07.03, 16:44
          Firma Scania Production Słupsk postawiła sobie za priorytet wyrobić się w
          terminie z autobusami do Słupska, więc jest szansa,że może na przełom
          października i listopada już wyjadą na ulice.Puki co firma ma urlop do 11
          sierpnia
    • umk__historia Re: OD NOWEGO ROKU W SŁUPSKU 8 NOWYCH AUTOBUSÓW 24.07.03, 16:31
      to że dostawcą nowych autobusów bedzie firma ze Słupska było już w tamtym roku
      wiadome ( ochrona lokalnego rynku pracy itd. więc po co była ta parodia
      zeszłoroczna - testy poszczególnych marek ).

Szkoda że nie wygrała Kapena z Irisbusem Agora.

Cena za 1 autobus mówiąc szczerze troche wysoka ( 900 tyś za szt. )ale cóż
      ...jakość nie raz kosztuje więc...
      Scanie na pewno będą jeżdziły po słupskich ulicach jakieś 20-25 lat ...jak nie
      więcej!

Z tego co wiem to fabryka miała mały poslizg przy montażu...
    • Gość: omni Re: OD NOWEGO ROKU W SŁUPSKU 8 NOWYCH AUTOBUSÓW IP: *.wmc.com.pl 28.12.03, 16:06
      Autobusy jeżdżą od 23 grudnia. Miłej podróży!!
    • Gość: Martinn Re: OD NOWEGO ROKU W SŁUPSKU 8 NOWYCH AUTOBUSÓW IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 02.01.04, 16:47
      Jak wam się podobają te nowe autobusy? Według mnie MZK niepotrzebnie
      zaoszczędziło na siedzeniach.Są one produkowane w Polsce przez firmę astromal i
      cechuje je NIEWYGODNOŚĆ są małe twarde i niewygodne.Dalej,świetlne tablice
      informacyjne także polskie - już trzy razy zdążyły się zepsuć do nich
      podzespoły.Na koniec ciekawostka.Obok drugich drzwi znajduje się przycisk z
      wózkiem.Jeśli ktoś z wózkiem chce wejść do autobusu powinien nacisnąć ten
      przycisk.Wtedy kierowca ma obowiązek wyjść i otworzyć rampę to taki podjazd dla
      wózków.Kierowcy tych autobusów zostali to tego przeszkoleni.Także nie bójmy się
      naciskać przycisku z wózkiem.
      • Gość: omni Re: OD NOWEGO ROKU W SŁUPSKU 8 NOWYCH AUTOBUSÓW IP: *.wmc.com.pl 03.01.04, 08:54
        Polskie siedzenia Astromala wcale nie są twarde i niewygodne. Przynajmniej
        mi pasują, a nazywanie ich niewygodnymi to juz mała przesada. Wyświetlacze też
        nie są złe i nie wiem, skad masz informacje, że trzy razy sie popsuły. To juz
        prędzej kierowcy nie umią z nich korzystać (sam obserwowałem na przystanku
        koło Reala). Jeśli chodzi o widocznośc tych wyświetlaczy, zwłaszcza w nocy, to
        one nie maja sobie równych.
        Pozdrawiam
        • morfeusz.1 Re: OD NOWEGO ROKU W SŁUPSKU 8 NOWYCH AUTOBUSÓW 06.01.04, 15:26
          ładne te autobusiki. całkiem mądrze, że producentem jest słupska SCANIA
        • Gość: Martinn Re: OD NOWEGO ROKU W SŁUPSKU 8 NOWYCH AUTOBUSÓW IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 09.01.04, 17:47
          Psują nie tyle same tablice informacyjne co podzespoły do sterowania nimi a
          informacje mam ze scanii ponieważ jestem tam codziennie.Co do samych tablic to
          się i tak psują ponieważ do Scanii przyszła już jedna zepsuta od producenta.A
          to że kierowcy jeszcze nie umieją w pełni korzystać z tych autobusów to
          prawda.Niemal co parę dni przyjeżdżają do Scanii z jakimis wątpliwosciami.Co do
          siedzeńporównaj je z tymi zamontowanymi do tych scanii niebieskich tamte są o
          wiele miększe i wygodniejsze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka