Gość: Martinn IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 17.07.03, 18:01 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Martinn Re: OD NOWEGO ROKU W SŁUPSKU 8 NOWYCH AUTOBUSÓW IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 17.07.03, 18:09 Pod koniec roku na linie montażowe wejdą autobusy produkowane dla MZK Słupsk.Ma ich być 8 sztuk.O oficjalnych wynikach przetargu dowiedzieliśmy sie stosunkowo niedawno, ale zlecenie poszło już dużo wcześniej,w czasie gdy do Słupska przyjechał Kwaśniewski.Wtedy MZK pożyczyło jeden autobus od Scanii ,na podstawie którego wyspecyfikowano zamówienie. Innymi słowy nasze nowe autobusy będą wyglądać bardzo podobnie pod względem wyposażenia jak ten, który jeździł po Słupsku, za wyjątkiem klimatyzacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nataliaa Re: OD NOWEGO ROKU W SŁUPSKU 8 NOWYCH AUTOBUSÓW IP: *.wmc.com.pl 17.07.03, 19:03 Martinn,a co Ty sądzisz o tych autobusach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martinn re IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 18.07.03, 17:12 sądze że to jest dobry wybór,lecz o jakości to już zadecydują procedury wewnątrzakładowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aragorn Re: OD NOWEGO ROKU W SŁUPSKU 8 NOWYCH AUTOBUSÓW IP: *.rene.com.pl 19.07.03, 00:40 Gość portalu: Martinn napisał(a): > Pod koniec roku na linie montażowe wejdą autobusy produkowane dla MZK Słupsk.Ma > > ich być 8 sztuk.O oficjalnych wynikach przetargu dowiedzieliśmy sie stosunkowo > niedawno, ale zlecenie poszło już dużo wcześniej,w czasie gdy do Słupska > przyjechał Kwaśniewski.Wtedy MZK pożyczyło jeden autobus od Scanii ,na > podstawie którego wyspecyfikowano zamówienie. Innymi słowy nasze nowe autobusy > będą wyglądać bardzo podobnie pod względem wyposażenia jak ten, który jeździł > po Słupsku, za wyjątkiem klimatyzacji. -------------------------------------------- wewnatrz kurna jakie...?...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martinn Re: OD NOWEGO ROKU W SŁUPSKU 8 NOWYCH AUTOBUSÓW IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 21.07.03, 16:44 Firma Scania Production Słupsk postawiła sobie za priorytet wyrobić się w terminie z autobusami do Słupska, więc jest szansa,że może na przełom października i listopada już wyjadą na ulice.Puki co firma ma urlop do 11 sierpnia Odpowiedz Link Zgłoś
umk__historia Re: OD NOWEGO ROKU W SŁUPSKU 8 NOWYCH AUTOBUSÓW 24.07.03, 16:31 to że dostawcą nowych autobusów bedzie firma ze Słupska było już w tamtym roku wiadome ( ochrona lokalnego rynku pracy itd. więc po co była ta parodia zeszłoroczna - testy poszczególnych marek ). Szkoda że nie wygrała Kapena z Irisbusem Agora. Cena za 1 autobus mówiąc szczerze troche wysoka ( 900 tyś za szt. )ale cóż ...jakość nie raz kosztuje więc... Scanie na pewno będą jeżdziły po słupskich ulicach jakieś 20-25 lat ...jak nie więcej! Z tego co wiem to fabryka miała mały poslizg przy montażu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omni Re: OD NOWEGO ROKU W SŁUPSKU 8 NOWYCH AUTOBUSÓW IP: *.wmc.com.pl 28.12.03, 16:06 Autobusy jeżdżą od 23 grudnia. Miłej podróży!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martinn Re: OD NOWEGO ROKU W SŁUPSKU 8 NOWYCH AUTOBUSÓW IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 02.01.04, 16:47 Jak wam się podobają te nowe autobusy? Według mnie MZK niepotrzebnie zaoszczędziło na siedzeniach.Są one produkowane w Polsce przez firmę astromal i cechuje je NIEWYGODNOŚĆ są małe twarde i niewygodne.Dalej,świetlne tablice informacyjne także polskie - już trzy razy zdążyły się zepsuć do nich podzespoły.Na koniec ciekawostka.Obok drugich drzwi znajduje się przycisk z wózkiem.Jeśli ktoś z wózkiem chce wejść do autobusu powinien nacisnąć ten przycisk.Wtedy kierowca ma obowiązek wyjść i otworzyć rampę to taki podjazd dla wózków.Kierowcy tych autobusów zostali to tego przeszkoleni.Także nie bójmy się naciskać przycisku z wózkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omni Re: OD NOWEGO ROKU W SŁUPSKU 8 NOWYCH AUTOBUSÓW IP: *.wmc.com.pl 03.01.04, 08:54 Polskie siedzenia Astromala wcale nie są twarde i niewygodne. Przynajmniej mi pasują, a nazywanie ich niewygodnymi to juz mała przesada. Wyświetlacze też nie są złe i nie wiem, skad masz informacje, że trzy razy sie popsuły. To juz prędzej kierowcy nie umią z nich korzystać (sam obserwowałem na przystanku koło Reala). Jeśli chodzi o widocznośc tych wyświetlaczy, zwłaszcza w nocy, to one nie maja sobie równych. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz.1 Re: OD NOWEGO ROKU W SŁUPSKU 8 NOWYCH AUTOBUSÓW 06.01.04, 15:26 ładne te autobusiki. całkiem mądrze, że producentem jest słupska SCANIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martinn Re: OD NOWEGO ROKU W SŁUPSKU 8 NOWYCH AUTOBUSÓW IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 09.01.04, 17:47 Psują nie tyle same tablice informacyjne co podzespoły do sterowania nimi a informacje mam ze scanii ponieważ jestem tam codziennie.Co do samych tablic to się i tak psują ponieważ do Scanii przyszła już jedna zepsuta od producenta.A to że kierowcy jeszcze nie umieją w pełni korzystać z tych autobusów to prawda.Niemal co parę dni przyjeżdżają do Scanii z jakimis wątpliwosciami.Co do siedzeńporównaj je z tymi zamontowanymi do tych scanii niebieskich tamte są o wiele miększe i wygodniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś