siostramagnes 18.12.06, 11:55 witam! mam pytanie do osob,które już mieszkają lub dopiero starają się o lokal w ABK- TBS.Czy jesteście zadowoleni z działania tej firmy?Czy mieszkania są dobrze wykonane?Ile wynosi średnio czynsz+opłaty.Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dankazaba Re: tbs pruszcz 18.12.06, 21:13 już trzy lata mieszkam w takim mieszkaniu. za kawalerkę 38,5m płacę w sezonie zimowym 512zł a letnim około 380zł. zawsze mam jakiś zwrot za ogrzewanie. generalnie mieszkania są całkiem niezłe, standard wykończenia nie jest najgorszy. mieszkania są bardzo ciepłe-przynajmniej moje. problemem niestety jest wilgoć, ale generalnie w większości domów budowanych w pruszczu jest ten sam problem bo tereny tutaj są podmokłe. wilgoś jest w piwnicach. z administracją współpracuje się bardzo dobrze. nie miałam żadnego problemu w załatwieniu usterek. ciekawe jak będzie gdy zechcę się stąd wyprowadzić, nie wiem czy czasem nie stracę swojego wkładu. chętnie odpowiem na wszelkie twoje wątpliwości, pisz na mój @ Odpowiedz Link
roto Re: tbs pruszcz 19.12.06, 22:34 Problemem nie jest wilgoć tylko wykonanie kiepskiej izolacji Waszego budynku Odpowiedz Link
siostramagnes Re: tbs pruszcz 22.12.06, 16:25 Bardzo dziekuję za odpowiedż.Ja, jak na razie złożyłam dokumenty, więc sobie jeszcze poczekam na mieszkanko.Z tego co się dowiedziałam w administracji, można jak najbardziej zdać mieszkanie i otrzymać wkład. Życzę Wesołych Swiąt Odpowiedz Link
dankazaba Re: tbs pruszcz 24.12.06, 10:45 myślę że nie może to być takie proste. na pewno odliczą jakieś koszty amortyzacji bo przecież dostajemy całkiem nowiuśkie mieszkanko gdzie wszystko jest cacy, a zdajemy jednak trochę zużyte /chociazby panele na podłogach lub kuchnia/ w moim bloku nie było osoby jeszcze rodziny która wyprowadzałaby się więc trudno powiedzieć jak to będzie. Odpowiedz Link
marlenatryb Re: tbs pruszcz 07.01.08, 13:15 witam ja takrze jestem na liśćie oczekujących i chciałabym dowiedzieć się mniej więcej ile się czeka od dostania sie na listę. a dostałam się w kwietniu 2007 i jestem 28 na liście na 3 pokojowe mieszkanie pozdrawiam i czekam na odpowiedz Odpowiedz Link
marlena_aa Re: tbs pruszcz 31.01.08, 14:43 Witam a wie Pani może w okolicy jakich ulic budowane są te bloki ? I ile średnio bloków budowanych jest na rok ? pozdrawiam Odpowiedz Link
mika9614 Re: tbs pruszcz 08.03.07, 12:02 niewiem jak jest z osobami które otrzymują lokal z listy bo można również kupić lokal w opłacie percepcyjnej i wtedy wszystko zalezy od ciebie jakie to ma byc mieszkanie jaka lokalizacji,itp ci co dostaja mieszkanie z listy dostaja to co im sie wybierze. Odpowiedz Link
siostramagnes Re: tbs pruszcz 17.03.07, 16:07 hmmm...chciałaś chyba napisać opłata partycypacyjna,czyli w jakimś sensie współudział w kosztach. Odpowiedz Link
dankazaba Re: tbs pruszcz 21.03.07, 12:02 ale czynsz masz jednakowo wysoki czy to przydzial z listy czy opłata partycypacyjna. i w zasadzie przy tym drugim nie ma się większego wpływu na to co robią w mieszkaniem, poprostu dostaje je się w pierwszej kolejności Odpowiedz Link
celka81_816 Re: tbs pruszcz 16.11.08, 14:12 Witam serdecznie, czy może Pani napisać mi jakie dokumenty i jaki wkład trzeba posiadać, aby starać się o mieszkanie w tbs. Jak cała ta procedura wygląda? Dziękuję. Odpowiedz Link