Dodaj do ulubionych

Historia studia zaoczne

IP: *.vlan246.dengo.lubman.net.pl 20.01.10, 14:37
Proszę piszcie wszystko co wiecie na temat studiowania historii zaocznie. Jaki jest nawał pracy, poziom (zwłaszcza KUL, UMK, UMCS)jakie progi punktowe. Jak wygląda dzień/tydzień z życia studenta tego kierunku? Jak przeprowadza się zaliczenia, egzaminy, podobno są prace roczne?
Piszcie wszystko, byle mądrze i nie w stylu: po cholerę ci to? Tylko prawo i medycyna, ostatecznie ekonomia mają przyszłość.
Z góry merci:D
Obserwuj wątek
    • Gość: Cwelu Re: Historia studia zaoczne IP: *.proxnet.pl 20.01.10, 15:40
      Historię traktuję jako zainteresowanie,ale studia odradzam. Studia historyczne
      są głównie dla pasjonatów.
    • Gość: upperhist Re: Historia studia zaoczne IP: 91.123.168.* 21.01.10, 22:40
      up, może ktoś coś jeszcze doda od siebie
    • Gość: qwerty Re: Historia studia zaoczne IP: *.chello.pl 22.01.10, 13:23
      W internecie widziałam przytoczone wypowiedzi studentów zaocznej historii - poziom co poniektórych był po prostu żenująco niski. Sprawa tyczyła się bodajże UAM-u, ale musisz się liczyć z tym, że i u ciebie orłów będzie mało, więc poziom zajęć może być niższy niż na dziennych.

Nie wiem jak na historii, ale ogólnie tydzień pracy zaocznego studenta z reguły wygląda tak, że w tygodniu łazi do roboty i doucza się tego czego nie było na zajęciach, a weekendy (z reguły co drugi) siedzi na uczelni często od rana do nocy. Na dziennej historii na UW co roku trzeba oddać pracę roczną dotyczącą aktualnie "przerabianej" epoki (szczegółów egzaminów nie znam, bo wiem tyle co od znajomych stamtąd, zresztą na innej uczelni może być inaczej).
      • Gość: Ciekawy Re: Historia studia zaoczne IP: *.opera-mini.net 22.01.10, 20:36
        dzieki za ta informacje. Moze ktos jeszcze? sa tu jacys studenci z zaocznej histori na UMK?
    • Gość: Ciekawy Re: Historia studia zaoczne IP: 91.123.168.* 25.01.10, 18:58
      A może się ktoś wypowiedzieć na temat tych uczelni które wymieniłem?
      KUL, UMCS, UMK, w przypadku tych dwóch pierwszych w grę wchodzą
      studia dzienne/zaoczne/wieczorowe, w UMK tylko zaoczne. którą
      uczelnie byście wybrali i dlaczego? Mnie przede wszystkim interesują
      lektoraty: łacina i greka oraz katedra historii średniowiecznej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka