Dodaj do ulubionych

Historia uczy

04.08.26, 22:49
www.youtube.com/watch?v=FjqMWhrHZow
Ze grupy napływowe bardzo często przejmują władzę nad ludnością tubylczą. W przypadku zaś Polski jest to oczywistością, ze dwóch powodów. Pierwszy jest taki ze Rzeczpospolita szlachecka była w zasadzie pierwszą unią europejską z wielością grup etnicznych. Mocarstwa zewmnetrzne z definicji silniejsze od demokratury która upadła rozgrywały tu mniejszościami i wprost ustawiały je u władzy.
Obserwuj wątek
    • dotera Re: Historia uczy 04.08.26, 22:51
      Tak samo upadnie Unia Europejska jak upadła Unia Polsko Litewska i rządzić tu będzie Islam
    • dotera Re: Historia uczy 04.08.26, 23:00
      Wystarczy znać filozoficzniie mechanizmy włądzy zeby wiedzieć ze Polską nie rzadząPolacy i z grubsza nasza historię na elementarnych faktach na najbardziej ogólnym poziomie.
      • dotera Re: Historia uczy 04.08.26, 23:17
        Zachód jest przewidywalny gdyz bardzo racjonalnie metodycznie konsekwentnie stosuje mechanizmy włądzy.

Mi się to kojarzy z kwestią szyfrowania. W czasie drugiej wojny enigmę rozszyfrowano gdyż była to kwestia matematyczna.Ale nigdy nie rozszyfrowano amerykańskiego systemu, gdyz byli nim Indianie Navaho mówiący swoim jezykiem wprost , który nie ma nic wspolnego z innymi jezykami swiata. Politykę zachodnią można rozszyfrowywać dedukcyjnie białym wywiadem.
    • dotera Re: Historia uczy 04.08.26, 23:23
      Pani Panczenko . Widziałem Ukraińców mówiących z polskim akcentem nie do odróznienia vo mnie zadziwiało .. Pani nie mówi ze polskim akcentem nawet po kilkunastu latach co tez mnie zadziwiło .
      • dotera Re: Historia uczy 04.08.26, 23:29
        Nie chce mi się odnosić do meritum bo już szkoda gadać, ale co do kwestii marginalnych. SŁowa Poroszenki najlepiej oddają ich stan umysłu. DOnbas był najlepiej rozwiniętym regionem Ukrainy. Zachodnia Ukraina to najgorzej rozwiniety region Europy. Oni zaś są przekonani ze są wyższą rasą, mają wyższość kulturową. Nigdy jeszcze nie widziałem tak narcystycznego roszczeniowego społeczeństwa. Ludzie im zarzucają roszczeniowość nie ze względu na socjal , tylko najbardziej drobne kontakty które z nimi mieli. Były tak absurdalne ze nawe bym rozważał agenture Putina.....tylko ile tysięcy agentów od czarnego PR Putin niby opłaci. Okaze się ze przyjelismy samych agentów Putina niedługo.
        • dotera Re: Historia uczy 04.08.26, 23:33
          Sam miałem i najblizszy krąg takie objawy roszczeniowości ze nie wiedziałem czy to skecz Monthy Pythona.
          • dotera Re: Historia uczy 04.08.26, 23:42
            ZMiana optyki co do Ukrinców przez trzy lata wynikała pani Panczenko z dowiadczenia nabytego przez te trzy lata. Polacy przyjmowali uchodzców, a pozniej się dowiedzieli kim są. Czego pani nie rozumie? Nie przyjmowali Ukrainców bo mają powody kochać ten naród, przyjeli uchodzców ze zrozumienia ze leca na nich bomby. Przy czym to ta fala wojenna własnie najbardziej zmieniła ten obraz. Od Majdanu są i ci pierwsi starali się nie wchylać. Pozniej nabrali odwagi coraz wiekszej,
            • dotera Re: Historia uczy 04.08.26, 23:50
              Jednym z przypadków Monthy Pythonowych ich roszczeniowości były wlasnie wymieine kwestie kolejek. CIkawe ze podano to na filmie, bo sam jak i osoby z otoczenia miały rozne ansurdalne histori z tymi kolejkami.

Mam intuicje ze to jest zorganizoane. Tylko nie jestem wlasnie przekonany ze to Putin zorganizował tylko samym Ukraincom jest chyba na reke podgrzac relacje polsko ukrainskie. Akcja z filmowamie ostatnia dobitnie to zreszta pokazuje. WIadomo ze nkt im dzis nie zrobi, a wygodnie jet pokazac Polaków jako ksenofobów w mediach
              • dotera Re: Historia uczy 04.08.26, 23:52
                Nastroje bowiem wystarczy podgrzac, a ze mają media za sobą to media zadecydują kto jest winien i ochoczo wskazują na Polaków. W tym czasie filmują kazda sprzeczkę, a pomijaja ataki nozem
              • dotera Re: Historia uczy 05.08.26, 00:06
                Moim zdaniem jes teraz rozgrywana kwestia odsunięcia Polaków od Ukrainy i pokazania od najgorszej strony. Polacy płacili, ale nie mają się upominać o jakieś benefit z powodu tych grubych miliardów utopionych na Ukrainie. Od tego są poważni chłopcy z zachodu. Polacy od dojenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka