Dodaj do ulubionych

PWSB - Poznańska Wyższa Szkoła Biznesu

16.07.10, 19:14
Ktos studiuje na Poznańskiej Wyższej Szkole Biznesu? Jeżeli tak to
prosiłbym o opinie. :)
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: kiniurek Re: PWSB - Poznańska Wyższa Szkoła Biznesu IP: *.btk.net.pl 01.07.11, 23:06
      Witam serdecznie mam pytanie czy ktoś studiuje w Poznańskiej Wyższej szkole biznesu ??? :)
      W tym roku podejmuje decyzje i chciała bym się o niej dowiedzieć czegoś więcej jak to możliwe :) Proszę podzielcie się swoimi spostrzeżeniami :)
      • Gość: Maciek Re: PWSB - Poznańska Wyższa Szkoła Biznesu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.12, 18:46
        Szczerze polecam tą uczelnie każdemu kto chce się nauczyć praktycznego wykorzystywania wiedzy - a pracodawcy teraz mówią usiądź i wykonaj zadanie lub pokaż co potrafisz lub zacznijmy rozmawiać po angielsku skoro Pan/Pani tak dobrze go zna. Liczy się praktyka a nie tylko sucha wiedza książkowa. Dzięki temu świetnie sobie radzę w pracy. Bałem się rozmawiać po angielsku, ale na moim roku byli studenci z różnych zakątków świata i to dzięki nim przestałem się spinać przy rozmowach w obcym języku. Do tego sale są bardzo dobrze wyposażone :)
        • Gość: student Re: PWSB - Poznańska Wyższa Szkoła Biznesu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.14, 19:15
          Nie polecam. Według mnie całkowita strata czasu. Opis kierunku zamieszczony na stronie pwsb dalece odbiega od realiów. O biznesie nic się nie dowiecie, a na filologie angielską zapraszam na UAM, gdzie poziom jest dużo lepszy..
          • Gość: megan Re: PWSB - Poznańska Wyższa Szkoła Biznesu IP: *.onlinesc.net 07.07.14, 18:40
            Odradzam ta szkole. Studiowalam na niej i od paru lat lecze sie przez nia psychiatrycznie. Mobbing, rywalizacja, wyscig szczurow, chamowa. Nieprzyjazna zawistna kadra i otoczenie. Szkolka dla bogatych snobow. Odradzam! 
      • Gość: Paula Krawczyk Re: PWSB - Poznańska Wyższa Szkoła Biznesu IP: *.onlinesc.net 07.07.14, 18:57
        Przedszkole dla doroslych! PWSB to szkola po ktorej trzeba sie leczyc!
        • Gość: Andzia Re: PWSB - Poznańska Wyższa Szkoła Biznesu IP: *.static.icpnet.pl 19.07.14, 13:17
          hehe.. co za komitywa, wszystkie Panie z wpisami z 7 lipca razem się leczą ? to jakieś lekarskie zadanie - uwolnij swoje myśli :))))))))))))) ;))))))))))))))
    • Gość: absolwent Re: PWSB - Poznańska Wyższa Szkoła Biznesu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.11, 13:41
      Nie poleciłbym tej szkoły nikomu. To raczej szkolka niz uczelnia. Nastawiona na kase i tyle. Szczegolnie na zaocznych jest po prostu sped ludzi. Na dziennych to ponoc za to pustki i latajaca wszedzie rektor, ktorej zajecia sa na poziomie liceum. Niektorzy wykladowcy nawet ok ale ogolnie nieciekawie.
      • Gość: Studentka PWSB Re: PWSB - Poznańska Wyższa Szkoła Biznesu IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.11, 11:14
        Podpisuje się pod opinią kolegi. Drugi raz nigdy nie wybrałabym tej szkoły.
    • Gość: Kaś Re: PWSB - Poznańska Wyższa Szkoła Biznesu IP: *.adsl.inetia.pl 01.11.11, 21:49
      Ja skończyłam tą szkołę 2 lata temu i jak dla mnie super (a jestem osobą, której zależy na wiedzy), większość wykładowców to praktycy, którzy znają nie tylko teorię. Szczerze polecam!
      • Gość: happinesska Re: PWSB - Poznańska Wyższa Szkoła Biznesu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.12, 16:29
        myślę, że te negatywne oceny to osób, które myślały, że będzie łatwo zdać wszystko na tej uczelni, a okazało się inaczej i dlatego są złe!!!!jak skończyłam te uczelnię w tym roku (2012), na kierunku anglojęzycznym-Hotel Management. gdybym miała wybrać jeszcze raz studia licencjackie z zarządzania na pewno wybrałabym PWSB! why? bo widzę jak bardzo się tam rozwinęłam. nie twierdzę, że nie ma tam ludzi- wykładowców, którzy nie nadają się do uczenia i pomimo, że wykładają po angielsku to angielskiego nie znają! tak jest raczej wszędzie. natomiast zdarzają się perełki, którzy znają się na biznesie, na tym jak należy wykładać i w ogóle.
        • Gość: hohot Re: PWSB - Poznańska Wyższa Szkoła Biznesu IP: *.252.41.197.internetia.net.pl 11.08.12, 21:13
          Zastanawiałem się nad tą uczelnią ale kilka rzeczy mi śmierdzi. Na stronie nie można znaleźć ani planu zajęć ani wykazu przedmiotów.
          Na stronie internetowej deklarują, że uczelnia zajęła 1 miejsce w rankingu perspektywy jako najlepsza szkoła w poznaniu. Zgadza się, tylko że wśród prywatnych szkół licencjackich i PWSZtów ... rewelacyjne osiągnięcie. Według tego co znajduje się na stronie Państwowej Komisji Akredytacyjnej to wydział filologii nie ma akredytacji lub takiego wydziału nie ma. Akredytację posiada wyłącznie wydział zarządzania. Jakoś mało wiarygodna uczelnia...
          • Gość: Marta Re: PWSB - Poznańska Wyższa Szkoła Biznesu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.12, 15:36
            Hej, w Tym roku ukończyłam Wyższą szkołę biznesu (www.pwsb.pl) dla ścisłości. Licencjat oczywiście. Jak najbardziej polecam, że tak powiem "poziom" jest ok, nie ma zapeirniczania tak jak na bankowej, ale też nie ma tak, że wszyscy zdają, Nie mam porównannia do innych uczelni, jedynie osoby z mojego roku którzy studiowali na innych uczelniach i mówią, że jest spoko, lżej niż na innych uczelniach, My mieliśmy zajęcia najpóżniej do 18, a w niedziele do 16 takze w ogole spoko. Na III roku to juz do 15, 14 :) a Jeżeli chodzi o plan lekcji to trudno żeby go podawali, skoro jeszcze nie wiedzą czy na I roku bedą 2 grupy czy jedna, stąd plan.... Bo jeśli będzie I grupa to na pewno zajęcia będą w normalnych godzimnach, jak będą II to może byc gorzej, Weeekndy standardowo zjazdy co 2 tygodnie, czasem co 3. Generalnie naprawde polecam !!! I czesne jest ok bo 290zł, a na III roku 330.... W razie pytań, piszcie: marta.mami@interia.pl
            • Gość: kaśka2 Re: PWSB - Poznańska Wyższa Szkoła Biznesu IP: *.static.icpnet.pl 29.08.12, 15:18
              również jestem absolwentką tej Uczelni i gdybym miała wybrać drugi raz to również PWSB super Uczelnia, świetne zajęcia za niską kasę no i blisko centrum :))
          • Gość: Beata Kozyra Re: PWSB - Poznańska Wyższa Szkoła Biznesu IP: *.centertel.pl 30.08.12, 20:11
            Witam Państwa,

Kilka wypowiedzi na niniejszym forum, stawiających PWSB w złym świetle, sprowokowało mnie do przekazania oficjalnego stanowiska Poznańskiej Wyższej Szkoły Biznesu.
            Informacje przekazane przez gościa forum „hohot” są nieprecyzyjne i mogą wprowadzić w błąd inne osoby:
            1. Plany zajęć pojawiają się na większości uczelni nie wcześniej niż w połowie września i są dostępne tylko dla osób posiadających statut studenta, czyli mających dostęp do platformy uczelni, na której takie plany są zawieszane. Tak też dzieje się w PWSB. Programy studiów są dostępne w Dziekanacie PWSB wraz z wykazem przedmiotów, ilością godzin oraz opisem specjalizacji.
            2. Fakt, że zajęliśmy I miejsce w rankingu uczelni licencjackich i zawodowych, czyli zostaliśmy uznani za najlepszą uczelnię wśród kilkunastu innych uczelni cieszy nas, jednak bardziej doceniamy wyróżnienia ogólnopolskie (Certyfikat Uczelnia Liderów) czy międzynarodowe (NIBS International Business School). Wyróżnienie te potwierdzają, wbrew opinii niektórych forumowiczów, nasz status uczelni godnej zaufania.
            3. Żeby uruchomić legalnie jakikolwiek kierunek każda wyższa uczelnia potrzebuje jedynie zgody Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego. Potwierdzenie takiej zgody jest umieszczenie w Rejestrze uczelni niepublicznych (www.polon.nauka.gov.pl/opi/aa/pokaz), gdzie PWSB jest zarejestrowana pod numerem 221, a w rubryce 6 w aktualnym stanie rejestru są wskazane wszystkie kierunki (w tym Filologia) na które PWSB posiada uprawnienia. Natomiast akredytację Państwowej Komisji Akredytacyjnej otrzymuje się po 2-3 latach prowadzenia danego kierunku, po złożeniu raportu samooceny. Kierunek Filologii na PWSB był prowadzony dopiero jeden rok.

Pozdrawiam wszystkich zarówno sympatyków jak i przeciwników PWSB
            Beata Kozyra
            Prorektor PWSB

W razie jakichkolwiek wątpliwości zapraszam do kontaktów bezpośrednio ze mną: b.kozyra@pwsb.pl
            • Gość: zosia Re: PWSB - Poznańska Wyższa Szkoła Biznesu IP: *.play-internet.pl 31.08.12, 13:56
              Ci co nie mają pojęcia jak funkcjonuje uczelnia wyższa i chcą mieć dyplom bez uczenia się oraz wydaje im się że mogą wszystkich krytykować (a wiedzy mają tyle co nic) nie powinni wygłaszać swoich opinii bo sami wystawiają sobie negatywną opinię. Polecam dokształcić się w zakresie działania uczelni wyższej a potem się popisywać i krytykować na forum
            • Gość: Agata Kawalek Re: PWSB - Poznańska Wyższa Szkoła Biznesu IP: *.onlinesc.net 07.07.14, 18:49
              W tej szkole smierdzi i jest wiecznie problem z podloga ktora jest brudna w blocie i gnoju. Kadra to alkoholicy i rozpustnicy, dobieraja sie nawet do studentow. Na niemieckim studenci I roku ucza sie z ksiazki do Liceum Alles Klar taki jest niski poziom. Dziekan pare lat temu mial romans ze studentka, z ktora przylapano go uprawiajacych seks. Uciekajcie stamtad!
          • Gość: Kandydat Re: hohot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.12, 22:04
            Wśród tylu uczelni nad jakimi zastanawiałem się tego roku wybrałem właśnie PWSB. Polecili mi ją znajomi i wiedziałem, że dokonałem dobrego wyboru ale z czystej ciekawości chciałem sprawdzić jej opinie..
            Przyznaję, Panie 'hohot', że konkretnie przeginasz!
            Żeby uzyskać pewne informacje nie tylko internet jest od tego. Ja zadzwoniłem, dopytałem i dostałem na maila - wykaz przedmiotów. Kiedy odwiedziłem uczelnie składając dokumenty pokazano mi plan zajęć -co prawda z minionego roku ale rzecz oczywista, że wielkich zmian w niego nie wprowadzą. Zajęli 1 miejsce w rankingu nie tylko wśród prywatnych szkół licencjackich ale i wśród Państwowych Wyższych Szkół Zawodowych w całym badaniu wzięło udział aż 75 uczelni -więc uważam, że to całkiem niezły wynik! (i to akurat dało się wyczytać ze strony)
            A mało wiarygodna to nie uczelnia tylko Twój wpis jest, żeby na forum tak ludzi w błąd wprowadzać?! Piszesz o czymś czego sam nie rozumiesz, nikt dorosły nie podjąłby się tak kłamliwej opinii. Niebawem rozpocznę naukę na tej uczelni i z dobrym o niej zdaniem chcę ją ukończyć, Tobie życzę powodzenia w rozwoju własnej osoby i zachęcam do poczytania wpisu autorstwa 'Beata Kozyra' gdzie dowiesz się czegoś więcej o akredytacji - mi on wiele wyjaśnił..
            • Gość: Kaska Re: hohot IP: *.onlinesc.net 07.07.14, 18:32
              Odradzam ta szkole. Studiowalam na niej i od paru lat lecze sie przez nia psychiatrycznie. Mobbing, rywalizacja, wyscig szczurow, chamowa. Nieprzyjazna zawistna kadra i otoczenie. Szkolka dla bogatych snobow. Odradzam!
              • Gość: absurd !! Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.14, 22:36
                jacy wszyscy są ślepi... nie czytajcie forów - naciągaczy... tylko uważnie porównujcie strony internetowe uczelni a najlepiej po prostu się do nich wybierzcie! nie ma to jak porozmawiać z ludźmi gdzie masz za chwilę spędzić min. 3 lata!
                ja mam ubaw z podszywania się wsb - robiąc sobie w ten sposób niby renomę...
                sami poczytacie wsb- to uczelnia "bankowa" wiodące kierunki to finanse i rachunkowość - jak sama nazwa wskazuje!
                a na stronie co? 'my' uczelnia "biznesu"... hahaahahaaaaa !!! - www.wsb.pl/poznan/kandydaci/dlaczego-uczelnia-biznesu

jakby takich uczelni, które są w tym specami choćby w samym Poznaniu nie było :) jest przynajmniej jedna mi znana poznańska wyższa szkoła biznesu - i jej wierzę, że od tego są - a przynajmniej nie mówią o sobie jako o np. uczelni bankowej czy logistycznej ... :)))))))))))))))))
    • Gość: nowak Re: PWSB - Poznańska Wyższa Szkoła Biznesu IP: *.static.icpnet.pl 31.08.12, 08:58
      w październiku wbijam tam juz na 3 rok i wiesz co.. męczarni nie ma. Wiadomo na I roku jak wszędzie -matma musi być:/ ale wykładowcy pomocni i sympatyczny dziekanat! co więcej studentowi trzeba;) chyba tylko atmosfery, która też tam jest niezła!
      • Gość: ania Re: PWSB - Poznańska Wyższa Szkoła Biznesu IP: *.static.icpnet.pl 31.08.12, 12:18
        zgadzam się z Tobą Nowak, ja co prawda wbijam na II rok ale też jestem póki co zadowolona z wyboru tej szkoły
    • Gość: Piotr Odrakiewicz Re: PWSB - Poznańska Wyższa Szkoła Biznesu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.12, 11:40
      Witam serdecznie,

Uczelnia jest bardzo przyjazna, międzynarodowa kadra i studenci z całego świata. Polecam jeśli chcesz dostać dobrą pracę Filologię angielską z specjalizacją lingwistyka menedżerska. To najlepszy wybór. Nowy program MBA to pewny sukces zawodowy. Nasi absolwenci zarządzania pracują z wielkim sukcesem w kraju i na całym świecie. Są cenionymi praktykami, dodatkowo dokształcają się w trakcie kariery zawodowej na graduate studies na takich uczelniach jak University of Amsterdam oraz uczelniach brytyjskich i amerykańskich. Zapraszam-drzwi otwarte cały rok lub chętnie spotkam się po umówieniu terminu p.odrakiewicz@pwsb.pl

Pozdrawiam naszych wspaniałych obecnych i przyszłych studentów,

Piotr Odrakiewicz
      p.odrakiewicz@pwsb.pl
      61-833-1433
      Dziekan
      Filologia angielska
      Lingwistyka menedżerska
      Poznańska Wyższa Szkoła Biznesu
      • Gość: marzenka Re: PWSB - Poznańska Wyższa Szkoła Biznesu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.12, 07:59
        Międzynarodowa kadra... Czy może Pan podać nazwiska wykładowców i jakich przedmiotów uczą. Bo na stronie międzynarodowo wyglądają tylko statyści, którzy pozowali do zdjęć. W wykazie kadry jakoś trudno znaleźć międzynarodową kadrę.
        • Gość: Piotr Odrakiewicz Re: PWSB - Poznańska Wyższa Szkoła Biznesu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.12, 21:59
          Witam,
          polecam link do kadry uczelni
          www.pwsb.pl/kadra.htmlpozdrawiam,
          Piotr Odrakiewicz
          Dziekan
          Filologia angielska
          • Gość: Piotr Odrakiewicz Re: PWSB - Poznańska Wyższa Szkoła Biznesu IP: *.static.icpnet.pl 11.09.12, 13:23
            Witam,
            przesyłam aktualny link do kadry uczelni www.pwsb.pl/kadra.html

pozdrawiam,
            Piotr Odrakiewicz
            Dziekan
            Filologia angielska
            PWSB
            • Gość: mich Re: PWSB - Poznańska Wyższa Szkoła Biznesu IP: *.play-internet.pl 23.08.14, 20:17
              Poziom szkoły PWSB jest niski. Pamiętam, że na I roku rysowaliśmy wzory jakie rysuje się w podstawówce na matematyce. W kadrze jedni są lepsi, drudzy gorsi ale ogólnie nie można być zadowolonym. Większość studentów, szczególnie na zaocznych, nie reprezentuje również zbyt wysokiego poziomu - zarówno wiedzy jak i kulturalnego.
          • Gość: Jessica Sobczak Re: PWSB - Poznańska Wyższa Szkoła Biznesu IP: *.onlinesc.net 07.07.14, 18:43
            Odradzam ta szkole. Studiowalam na niej i przez jakis czas lecze sie przez nia psychiatrycznie. Mobbing, rywalizacja, wyscig szczurow, chamowa. Nieprzyjazna zawistna kadra i otoczenie. Szkolka dla bogatych snobow. Odradzam! 
            • Gość: Andzia Re: PWSB - Poznańska Wyższa Szkoła Biznesu IP: *.static.icpnet.pl 19.07.14, 12:58
              Ja też tam studiowałam i absolutnie nie zgodzę się z powyższą opinią... za chwilę odbieram dyplom i jest mi smutno, że to ostatnie dni w murach tej uczelni! Poznałam tam sympatycznych i pomocnych ludzi, nawet Was zadziwię - miły dziekanat, jakiego chyba nigdzie nie spotkacie!
              A koleżanka powyżej to chyba lubi cierpieć.. :) skoro tak było koszmarnie dlaczego nie zrezygnowała? W każdej chwili można było uwolnić się od tej katorgi nikt, nikogo nie trzyma na siłę! Ja wiem, że nigdzie nie jest idealnie, ale nam Polakom najlepiej wychodzi tylko narzekanie...
            • Gość: Real one Jessica Re: PWSB - Poznańska Wyższa Szkoła Biznesu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.14, 20:49
              Powiem tak. Żal mi ciebie, że podpisujesz się za mnie pisząc obraźliwe komentarze o uczelni która jest na prawdę dobra. Obroniłam tam licencjat w tym roku . Kadra jest niesamowita i bardzo przyjazna dla studentów, nie mówiąc już o Paniach z dziekanatu. :D . Wykładowcy z rożnych stron świata. Od USA po Węgry oczywiście na najwyższym poziomie. Na pierwszym roku mieliśmy możliwość stażu na obozie językowym który organizowała nasza szkoła, niesamowite przeżycia i wiedza zdobyta na uczelni pozwoliła mi kontynuować naukę na uczelni wyższej w innym kraju . Szczerze polecam PWSB. !!!!
    • Gość: Aa Re: PWSB - Poznańska Wyższa Szkoła Biznesu IP: *.centertel.pl 20.07.14, 13:04
      Przeczytaj poprzednie wpisy. Jeśli zależy Ci na papierku a nie wiedzy to droga wolna :)
    • Gość: Bbby Re: PWSB - Poznańska Wyższa Szkoła Biznesu IP: *.static.icpnet.pl 24.07.14, 15:46
      jakby Ci wszyscy poszukujący opinii podejmowali decyzje pod kątem bzdur jakie są wypisywane to tak na prawdę - nie czarujcie się!!! żadna szkółka nie jest godna uwagi ! ani prywatna ani państwowa....... !! mało tego nikt z nas nie wie, które wpisy są po prostu mąceniem konkurencji... jestem jedną z osób zbajerowaną przez te 'super' reklamy szkół i co mi przyszło? jednak przeniesienie się po I roku tam gdzie wcześniej nie wierzyłam, że jednak może być dobrze ! i to właśnie jest PWSB - i zaznaczę nie jestem tutaj jedyna z takiego przeniesienia! jest OK, nie narzekam a na pewno mam tu większe możliwości rozwoju i zdobycia wiedzy jak w poprzedniej uczelni !
      • Gość: aśka Re: PWSB - Poznańska Wyższa Szkoła Biznesu IP: *.dynamic.chello.pl 15.10.14, 18:03
        PWSB to jest jeden wielki żart. Niektórzy wykładowcy w ogóle nie mają pojęcia o przedmiotach które wykładają. Trudno jest zdobyć jakąkolwiek konkreną informację od pracowników uczelni a w tym roku w dość tajemniczych okolicznościach z uczelni został wyrzucony dziekan, który nawet zabierał głos w jednym z postów powyżej. .
        Szkoda Twoich pieniędzy i czasu na tą szkołę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka