Gość: Croc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.04, 23:12 jak w temacie... co myślicie o Kursach Sikory? Ktoś uczęszczał? Jak wrażenia? Warto czy nie? Słyszałem, że są bezkonkurencyjni... ale troszkę drodzy Croc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Richelieu* Re: Kurs Sikory IP: 217.98.107.* 25.03.04, 23:18 co to są kursy sikory? a może kawki? wiem, nie ta pora, rano się spytam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Croc Re: Kurs Sikory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.04, 23:42 To takie kursy przygotowawcze na różne kierunki studiów... w Warszawie. Nie ma nic wspólnego z ornitologią :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Kurs Sikory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 00:33 www.kurssikory.edu.pl A nazwa kursu jest od nazwiska wlasciciela. Osobiscie nie wiem jak wygladaja kursy na inne kierunki niz lekarski. Przygotowawcze na medycyne za to sa profesjonalne, ale faktycznie dosc drogie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Croc Re: Kurs Sikory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 21:20 Dzięki - ja jestem dopiero w II klasie i wybieram się na prawo, więc od września chcę zacząć ostre przygotowania... Croc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: Kurs Sikory IP: 217.98.107.* 26.03.04, 21:29 e, na prawo przygotowywałam się tak jak do matury, miesiąc albo nawet 2 tyg, i po maturze też trochę i zdałam bez probemu wtedy gdy na prawo było ponad 10 osób, a nie jak teraz 4. Historia to nie matma, można się nauvzyć samemu, a prowadzący kursy przygotowawcze to zwykli naciągacze. Na początku 4. klasy zaczęłam nawet chodzić na taki uczelniany kurs, ale że płatność była w miesięcznych ratach więc po miesiącu zrezygnowałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Croc Re: Kurs Sikory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 21:32 Ale ja chcę zdawać do Warszawy - tam konkurencja jest troszkę większa niż na prowincji... Widziałeś testy na UW??? to nie chodzi o to, że one są trudne (bo są średnie wg mnie), ale chodzi o to, że trzeba uzyskać ok. 106/120, żeby się dostać. Na tym kursie podobno nacisk nie jest położony na wykłady tylko na testy właśnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: Kurs Sikory IP: 217.98.107.* 26.03.04, 21:49 nie mieszkam na prowincji tylko w miejscu gdzie jest więcej ludzi niż w warszawie prowincja to dość pejoratywne słowo i nie wiadomo co ma oznaczać co do konkurencji, piszę właśnie, że zdawałam wtedy gdy był 10 i więcej osób na miejsce, a nie 4 czy 5 co do testów, przecież można je kupić na wydziale Odpowiedz Link Zgłoś
misiabella Re: Kurs Sikory 28.03.04, 19:18 > > co do konkurencji, piszę właśnie, że zdawałam wtedy gdy był 10 i więcej osób na > > miejsce, a nie 4 czy 5 > kochana R. jesli nie orientujesz sie w temacie, nie wypowiadaj sie. testy (na UW) sa o wiele trudniejsze niz w poprzednich latach, a kandydatow 10 na miejsce. wiem, bo zdawalam. a moi 20-paroletni znajomi wspolczuli mi, że tak dużo osób zdaje, mówili, że 4-5 lat wcześniej liczba była dwukrotnie mniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: Kurs Sikory IP: 217.98.107.* 28.03.04, 20:44 zdawałam wcześniej niż 4-5 lat temu i nie na UW tylko na UŚ co do testów. jeśli są trzeba je kupić, ale zaraz bulić tyle kasy za kurs historii? ludzie idą na takie kursy w nadzieu pewnie, że nauczyciel nie tylko powie jakie będą pytanie ale i odpowiedzi poda żeby się dzieci nie przemęczyły. A przecież na kursach są normalne lekcje historii, które można sobie przeczytać w książkach nauczyłam się na pamięć historii z 4 klas, pronobisa, roszkowskiego, oglądałam dzienniki i dostałam się bez problemu, egz też był testowy, testów nie widziałam na oczy bo taki ciołek byłam, że nie przyszło mi do głowy, że można kupić testy z lat poprzednich Odpowiedz Link Zgłoś