in_di_ra 17.08.05, 13:05 Co wiecie?Jak wam sie zyje?Jakie macie nadzieje? Gdzie bedziecie zyc lub gdzie juz egzystujecie? I inne tego typu wiadomosci:) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
khamill Re: Akademiki:) 17.08.05, 18:46 Wiesz..ja osobiscie slyszalem srednio pochlebne opinie..dlatego bardziej preferuje mieszkanie:)...a mozna zrobic tak..by cenowo wyszlo podobnie Odpowiedz Link
in_di_ra Re: Akademiki:) 17.08.05, 20:23 A ja ide na Kickiego, tam jest przypisany moj instytut :) Z mieszkaniem nie wyszło, ale przynajmniej poznam akademickie uroki zycia studenckiego:) (uroki jak uroki, raczej cienie i blaski :D) Odpowiedz Link
khamill Re: Akademiki:) 17.08.05, 21:06 NA mi tez wlasnie z mieszkaniem nie wyszlo....a na akademik jest juz za pozno...dzieki dziewczyny:) Odpowiedz Link
maliboo Re: Akademiki:) 19.08.05, 21:38 Ja mam już kupione mieszkanko. 3 pokoje, ładna łazienka,kuchnia, tv, net (na pewno jakieś stałe założę, bo poprzedni lokator rozwiązal umowę). Mieszkanko na Iberyjskiej, Stegny Pd, bliziutko centrum Sadyba. Będę wynajmował ze 2 osobom jeszcze (pokój na głowę - nie za duży) tylko nie chcę przyjmowac kogoś od razu, bo pasowałoby mieszkać z kimś ciekawym pod każdym względem :)) Może w Sulejowie coś się pozna. Odpowiedz Link
khamill Re: Akademiki:) 19.08.05, 21:41 Ciekawym pod kazdym wzgledem...na naszym wydziale...snisz chyba;):P Odpowiedz Link
maliboo Re: Akademiki:) 19.08.05, 22:43 Eee tam śnię :) Może wśród chłopa się nie trafi, ale jakaś piękna długonoga się chyba znajdzie :) Odpowiedz Link
khamill Re: Akademiki:) 20.08.05, 09:41 Nieskromnie musze rzec, ze ewentualnosc taka by mnie bynajmniej nie zasmucila:)..Coz...sie obaczy:)..Ja niestety bede mial taka ewentualnosc dopiero 29IX...na oboz nie jade..a jeszcze by sie wypadalo gdzies zlokowac w miedzy czasie:P..Pozdro. Odpowiedz Link
nulca Re: Akademiki:) 26.08.05, 13:44 wiecie może do którego akademina przypisane jest KolegiumJęzykowe? :) Odpowiedz Link
nulca Re: Akademiki:) 08.09.05, 08:26 Czy ktoś wie, czym najlepiej dojechać z ulicy zwirki i wigury na nowy swiat? ewentualnie krakowskie przedmiescie? Odpowiedz Link
aedd_gynvel Re: Akademiki:) 08.09.05, 10:45 autobus 175 jeździ tam bezpośrednio:)pozdrawiam Odpowiedz Link
nulca Re: Akademiki:) 17.09.05, 12:05 czy ktoś mi może powiedzieć, jakie warunki panują w żwirku i muchomorku? :) Odpowiedz Link
mak45 Re: Akademiki:) 18.09.05, 17:26 hej, ja bede mieszkać w muchomorku:P, nie wiecie moze jacy ludzie tam są, czy czesto odbywaja sie tam imprezy, jak to w ogóle jest w akademikach, czyda sie uczyć?, czy jest srasznie? wszyscy mi mówią, że tam jest sodomo i gomora, a jak jest naprawdę, czy ktoś wie?? Odpowiedz Link
grischam Re: Akademiki:) 21.09.05, 12:47 Żwirek moim nowym domem jest :D do kogo jeszcze los sie usmiechnal? moze do kogos z INP? Żwirokowcy łaczmy sie... Odpowiedz Link
katka55 Re: Akademiki:) 22.09.05, 19:33 hej ja ide mieszkac do żwirka wprowadzam sie we wtorek bede studiowała chemie a ty? mam na imie kaśka mam nadzieje ze damy rade i będzie ok pa pa Odpowiedz Link
grischam Re: Akademiki:) 22.09.05, 20:52 witam wiec wspollokatorke :D ja wprowadzam sie 26, a studiowac bede nauki polityczne. Czemu nie mielibysmy dac sobie rady? skad ten pesymizm? i na pewno nie bedzie ok, tego jestem pewien, bedzie bosko, po prostu bosko... Odpowiedz Link
nulca Re: Akademiki:) 21.09.05, 14:01 w kazdym akademiku tak jest, a to czy bedziesz mial czysto w pokoju zalezy tylko od Ciebie i wspolotakorow :)) moim zdaniem mieszkanie w akademiku ma duzo plusow, ptrzede wszystkim nie trzeba sie martwic o wszelkie rachunki ;) no i ma sie duzo znajomych :)) nadal czekam na opinie kogos na temat muchomorka ;) Odpowiedz Link
mak45 Re: Akademiki:) 22.09.05, 22:35 hej czy nie wiecie jak to jest, ja mam akademik muchomorek, ale nie wiem nic poza tym, nie wiem co trzeba wziąć, kiedy podpisać umowe, itp, ja wprowadzam sie 26, wiem tylko tyle ze mam przyznany akademik i nic wiecej, a wy? czy ktos z was cos wie np czy mozna sie wczesniej wprowadzić?? Odpowiedz Link
in_di_ra Re: Akademiki:) 23.09.05, 11:14 Po co ci wczesniej niz 26? A wszystkiego dowiesz sie przy kwaterowaniu, absolutnie nie masz sie czym martwic:D Odpowiedz Link
mad.madeleine Re: Akademiki:) 24.09.05, 01:30 hej, tak sobie czytam te wpisy i postanowilam cos napisac dla otuchy:)))bede mieszkac w muchomorku 3 rok i nie zamienilabym na mieszkanie:)primo:bo mnie nie stac a secundo:bo jest po prostu fajnie:) grunt to trafic na fajna ekipe w pokoju i w okolicy(czyt.za sciana, na pietrze:)z gory uprzedzam zeby sie nastawic na pewne owady biegajace tu i owdzie:)))ale nie jest zle:)akademik to akademik i w polskich warunkach nigdy nie bedzie hotelem pieciogwiazdkowym....ogolnie rzecz biorac to jest przyzwoicie i nie bojcie sie za wielu imprez bo wszyscy sie zazwyczaj wynosza do proximy...wy pewnie tez bedziecie:)tym bardziej ze I rok ma bodajze wejscie za darmo... a przed 26 na pewno sie nie mozna wprowadzic. pozdrawiam! Odpowiedz Link
mad.madeleine Re: Akademiki:) 24.09.05, 01:46 aaaa...no i a propos poprzedniego pytania co trzeba wziac....na miejscu z magazynu mozna pobrac posciel(komplet), koc, miske, lampke, telefon, zaslony, firanki...hmmm to chyba wszystko, wszelkie luksusy typu lodowka, czajnik elektryczny, gary, radio, itd, itp. to juz we wlasnym zakresie. w pokojach jest umywalka (czyli tzw. kacik sanitarno-kuchenny;)3 lozka, 2 biurka, polki wiszace, szafa. calkowicie wystarcza:) zeby sie zakwaterowac na pewno potrzebne beda zdjecia(bodajze ze 2:do karty mieszkanca i do kartoteki:), kaucja-100ZL!, jakis dowod tozsamosci. nie pamietam dokladnie wiec radze sie upewnic! powodzenia! Odpowiedz Link
kaszpirowski co lepsze Żwirek czy Muchomorek? 17.10.05, 17:45 który akademik polecacie bardziej? Odpowiedz Link