Dodaj do ulubionych

Akademiki:)

17.08.05, 13:05
Co wiecie?Jak wam sie zyje?Jakie macie nadzieje?
Gdzie bedziecie zyc lub gdzie juz egzystujecie?
I inne tego typu wiadomosci:)
Obserwuj wątek
    • khamill Re: Akademiki:) 17.08.05, 18:46
      Wiesz..ja osobiscie slyszalem srednio pochlebne opinie..dlatego bardziej preferuje mieszkanie:)...a mozna zrobic tak..by cenowo wyszlo podobnie
      • in_di_ra Re: Akademiki:) 17.08.05, 20:23
        A ja ide na Kickiego, tam jest przypisany moj instytut :)
        Z mieszkaniem nie wyszło, ale przynajmniej poznam akademickie uroki zycia
        studenckiego:)
        (uroki jak uroki, raczej cienie i blaski :D)
        • khamill Re: Akademiki:) 17.08.05, 21:06
          NA mi tez wlasnie z mieszkaniem nie wyszlo....a na akademik jest juz za pozno...dzieki dziewczyny:)
          • maliboo Re: Akademiki:) 19.08.05, 21:38
            Ja mam już kupione mieszkanko. 3 pokoje, ładna łazienka,kuchnia, tv, net (na
            pewno jakieś stałe założę, bo poprzedni lokator rozwiązal umowę). Mieszkanko na
            Iberyjskiej, Stegny Pd, bliziutko centrum Sadyba. Będę wynajmował ze 2 osobom
            jeszcze (pokój na głowę - nie za duży) tylko nie chcę przyjmowac kogoś od razu,
            bo pasowałoby mieszkać z kimś ciekawym pod każdym względem :)) Może w Sulejowie
            coś się pozna.
            • khamill Re: Akademiki:) 19.08.05, 21:41
              Ciekawym pod kazdym wzgledem...na naszym wydziale...snisz chyba;):P
              • maliboo Re: Akademiki:) 19.08.05, 22:43
                Eee tam śnię :) Może wśród chłopa się nie trafi, ale jakaś piękna długonoga się
                chyba znajdzie :)
                • khamill Re: Akademiki:) 20.08.05, 09:41
                  Nieskromnie musze rzec, ze ewentualnosc taka by mnie bynajmniej nie zasmucila:)..Coz...sie obaczy:)..Ja niestety bede mial taka ewentualnosc dopiero 29IX...na oboz nie jade..a jeszcze by sie wypadalo gdzies zlokowac w miedzy czasie:P..Pozdro.
                  • in_di_ra Re: Akademiki:) 25.08.05, 09:16
                    No i bede mieszkac na Kickiego :D
    • nulca Re: Akademiki:) 26.08.05, 13:44
      wiecie może do którego akademina przypisane jest KolegiumJęzykowe? :)
    • nulca Re: Akademiki:) 08.09.05, 08:26
      Czy ktoś wie, czym najlepiej dojechać z ulicy zwirki i wigury na nowy swiat?
      ewentualnie krakowskie przedmiescie?
      • aedd_gynvel Re: Akademiki:) 08.09.05, 10:45
        autobus 175 jeździ tam bezpośrednio:)pozdrawiam
        • nulca Re: Akademiki:) 17.09.05, 12:05
          czy ktoś mi może powiedzieć, jakie warunki panują w żwirku i muchomorku? :)
          • mak45 Re: Akademiki:) 18.09.05, 17:26
            hej, ja bede mieszkać w muchomorku:P, nie wiecie moze jacy ludzie tam są, czy
            czesto odbywaja sie tam imprezy, jak to w ogóle jest w akademikach, czyda sie
            uczyć?, czy jest srasznie? wszyscy mi mówią, że tam jest sodomo i gomora, a jak
            jest naprawdę, czy ktoś wie??
            • grischam Re: Akademiki:) 21.09.05, 12:47
              Żwirek moim nowym domem jest :D do kogo jeszcze los sie usmiechnal? moze do
              kogos z INP? Żwirokowcy łaczmy sie...
              • katka55 Re: Akademiki:) 22.09.05, 19:33
                hej ja ide mieszkac do żwirka wprowadzam sie we wtorek bede studiowała chemie a
                ty? mam na imie kaśka mam nadzieje ze damy rade i będzie ok pa pa
                • grischam Re: Akademiki:) 22.09.05, 20:52
                  witam wiec wspollokatorke :D ja wprowadzam sie 26, a studiowac bede nauki
                  polityczne. Czemu nie mielibysmy dac sobie rady? skad ten pesymizm? i na pewno
                  nie bedzie ok, tego jestem pewien, bedzie bosko, po prostu bosko...
            • nulca Re: Akademiki:) 21.09.05, 14:01
              w kazdym akademiku tak jest, a to czy bedziesz mial czysto w pokoju zalezy
              tylko od Ciebie i wspolotakorow :)) moim zdaniem mieszkanie w akademiku ma duzo
              plusow, ptrzede wszystkim nie trzeba sie martwic o wszelkie rachunki ;) no i ma
              sie duzo znajomych :))

nadal czekam na opinie kogos na temat muchomorka ;)
              • mak45 Re: Akademiki:) 22.09.05, 22:35
                hej czy nie wiecie jak to jest, ja mam akademik muchomorek, ale nie wiem nic
                poza tym, nie wiem co trzeba wziąć, kiedy podpisać umowe, itp, ja wprowadzam
                sie 26, wiem tylko tyle ze mam przyznany akademik i nic wiecej, a wy? czy ktos
                z was cos wie
                np czy mozna sie wczesniej wprowadzić??
                • in_di_ra Re: Akademiki:) 23.09.05, 11:14
                  Po co ci wczesniej niz 26?
                  A wszystkiego dowiesz sie przy kwaterowaniu, absolutnie nie masz sie czym martwic:D
                  • mad.madeleine Re: Akademiki:) 24.09.05, 01:30
                    hej,
                    tak sobie czytam te wpisy i postanowilam cos napisac dla otuchy:)))bede
                    mieszkac w muchomorku 3 rok i nie zamienilabym na mieszkanie:)primo:bo mnie nie
                    stac a secundo:bo jest po prostu fajnie:) grunt to trafic na fajna ekipe w
                    pokoju i w okolicy(czyt.za sciana, na pietrze:)z gory uprzedzam zeby sie
                    nastawic na pewne owady biegajace tu i owdzie:)))ale nie jest zle:)akademik to
                    akademik i w polskich warunkach nigdy nie bedzie hotelem
                    pieciogwiazdkowym....ogolnie rzecz biorac to jest przyzwoicie i nie bojcie sie
                    za wielu imprez bo wszyscy sie zazwyczaj wynosza do proximy...wy pewnie tez
                    bedziecie:)tym bardziej ze I rok ma bodajze wejscie za darmo... a przed 26 na
                    pewno sie nie mozna wprowadzic.
                    pozdrawiam!
                    • mad.madeleine Re: Akademiki:) 24.09.05, 01:46
                      aaaa...no i a propos poprzedniego pytania co trzeba wziac....na miejscu z
                      magazynu mozna pobrac posciel(komplet), koc, miske, lampke, telefon, zaslony,
                      firanki...hmmm to chyba wszystko, wszelkie luksusy typu lodowka, czajnik
                      elektryczny, gary, radio, itd, itp. to juz we wlasnym zakresie. w pokojach
                      jest umywalka (czyli tzw. kacik sanitarno-kuchenny;)3 lozka, 2 biurka, polki
                      wiszace, szafa. calkowicie wystarcza:) zeby sie zakwaterowac na pewno potrzebne
                      beda zdjecia(bodajze ze 2:do karty mieszkanca i do kartoteki:), kaucja-100ZL!,
                      jakis dowod tozsamosci. nie pamietam dokladnie wiec radze sie upewnic!
                      powodzenia!
                      • kaszpirowski co lepsze Żwirek czy Muchomorek? 17.10.05, 17:45
                        który akademik polecacie bardziej?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka