Gość: Marta IP: *.xdsl.centertel.pl 27.01.11, 17:15 Witam. Mam do zrobienia projekt: ''Dlaczego materiał przedstawiony przez nauczyciela bywa niezrozumiały dla studenta'' Zainteresowanych proszę o wypowiedz na ten temat. Z góry dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: heh Re: Projekt IP: *.dynamic.chello.pl 27.01.11, 18:04 Bo jest kiepsko przedstawiony, albo sluchacz jest za glupi(czesciej to pierwsze). Koniec tematu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.11, 22:02 Moim zdaniem zazwyczaj jest źle ułożony program studiów. Często wykładowcy oczekują jakichś podstaw aby zrozumieć materiał oni omawiają. Zdarza się, że owe podstawy poznajemy dopiero na kursach na późniejszych semestrach. Inną sprawą jest ciekawość przedstawienia. Jak coś jest nudne, monotonne to jest dla większości niezrozumiałe. Zdarzyło mi się na jednym, teoretycznie dość trudnym przedmiocie, że wykładowca opowiadał z taką pasją, że zaraził nią studentów. Niektórzy się tematem tak zafascynowali, że zaczęli drugi kierunek szerzej traktujący o przedmiocie, inni się z tego doktoryzują. Pasja i umiejętność zarażenia to podstawa. Predyspozycje wykładowcy. Nie każdy świetny naukowiec ma predyspozycje do nauczania. A wtedy nie ma szans na zrozumienie jego przekazu. Inna sprawą jest to, że część studentów wylądowała na studiach przypadkiem... Odpowiedz Link Zgłoś