Dodaj do ulubionych

problem z podkladem HELP!!!!!!!!!!!

IP: *.elpos.net 27.10.04, 21:00
dzis poszlam do sklepu z kosmetykami i 1 raz tak mialam a mianowicie chcialam kupic podklad Loreal Cashmere Perfect i nie wiedzialam na ktory odcien sie zdecydowac. nalozylam lekko na linie szczeki i 15 idealnie sie zgrala z cera 16 troszke sie odcinala. potem nalozylam troszke na czolo i 16 byla idealna a 15 za jasna. i co ja mam zrobic?? kupic 2 podklady?? to chyba jest bez sensu :(.
prosze doradzcie mi
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: problem z podkladem HELP!!!!!!!!!!! IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 27.10.04, 21:11
      nałóż na szyję- ten którego nie będzie widać sprawi, ze nie bedziesz mieć
      efektu maski na twarzy.
      • Gość: kia Re: problem z podkladem HELP!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 15:28
        kurcze, na szyje to lepiej nie- szyja ma odrobinę inny odcien niż twarz- tak
        jak tu mowią dziewczyny- nakłada się najlepiej na linię szczęki,żeby dobrać
        odpowiedni- i fakt- lepiej jaśniejszy niz za ciemny- i tak pewnie nakładfasz
        róż, prawda?
    • Gość: kk Re: problem z podkladem HELP!!!!!!!!!!! IP: *.jci.com 27.10.04, 21:48
      generalna zasada: lepszy ciut za jasny niz ciut za ciemny
      • asiek_asiekowaty Re: problem z podkladem HELP!!!!!!!!!!! 28.10.04, 00:05
        No niebardzo, bo zawsze jasny wygląda maskowato, ciemny ma jednocześnie
        charakkter produktu brązującego, choc nakładanie go tak, żeby nie zostawały
        nigdzie różnice jest ciężkie. Jesli jednak nie ejst to o wiele ciemniejszy
        kolorek, to na opewno lekko ciemniejszy wygląda zrowiej.
      • kalooo Re: problem z podkladem HELP!!!!!!!!!!! 28.10.04, 13:27
        Gość portalu: kk napisał(a):

> generalna zasada: lepszy ciut za jasny niz ciut za ciemny

Dokładnie.Za ciemny podkład postarza i sprawia,że twarz wygląda jak u starej
        Indianki.A jasny -nawet jeśli sam nie przyciemni się w ciągu dnia-,zawsze
        możesz potraktować pudrem brązującym.
    • aldonap22 Re: problem z podkladem HELP!!!!!!!!!!! 28.10.04, 12:38
      Kup ciemniejszy, ale nalinię szczęki nakładaj podkład rozrobiony z kremem na
      dzień albo mleczkiem.
    • Gość: misia29 Re: problem z podkladem HELP!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.04, 13:18
      Raczej powinnaś kupić jaśniejszy, bo każdy podkład po nałożeniu na cerę utlenia
      się i staje się ciemniejszy niż był na początku
      • penelope_75 Re: problem z podkladem HELP!!!!!!!!!!! 28.10.04, 14:18
        ja kupilabym jaśniejszy. Na to odrobinka pudru brązującego albo różu i jest
        super.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka