Dodaj do ulubionych

Studenckie finanse

20.04.11, 18:29
Jak sobie radzicie z finansami na studiach? Pracujecie? Gdzie szukacie roboty? Nie sądzicie, że stereotyp biednego studenta to już od dawna nieprawda? U mnie na roku właściwie wszyscy pracują, część naprawdę nieźle zarabia. Zapraszam do dyskusji o studenckich finansach...
Obserwuj wątek
    • Gość: leni Re: Studenckie finanse IP: 91.208.10.* 21.04.11, 08:45
      U mnie podobnie. Na studiach magisterskich to juz praktycznie każdy pracuje. I dobrze, bo branża taka, że praca daje wiele wiecej wiedzy niż studia.
      • Gość: gość Re: Studenckie finanse IP: *.play-internet.pl 21.04.11, 20:05
        Ja jestem w trakcie takiego kierunku, że praca związana z kierunkiem jest dla magistrów prawa, najlepiej takich w trakcie aplikacji. Pytałam się w niejednej kancelarii, ale zawsze słyszałam, że student nie ma takiej wiedzy jak osoba po studiach, bo np. student 2 czy 3 roku nie miał rzeczy z 4-5 roku i nie poradzi sobie itp., więc jak skończę studia, to mogą ze mną pogadać. Gdzie indziej mogłabym sobie dorobić np. w sklepie, ale przy moim stanie zdrowia żaden lekarz nie podpisze mi papierów, zresztą nie dałabym nawet rady. Co najwyżej zostają mi wakacyjne praktyki
    • Gość: Filip Re: Studenckie finanse IP: *.icpnet.pl 22.04.11, 13:03
      A ja sie czaje na konkursy, stypendia itd;)
      Teraz wlasnie biore udzial w konkursie o stypendium na WSB, roczne stypendium piechota nie chodzi, mocno moze podreperowac moj budzet

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka