Dodaj do ulubionych

spec. rosjoznawstwo

IP: *.warszawskie.poznet.com.pl 07.06.11, 14:04
W tym roku kończę licencjat z filologi rosyjskiej i chciałabym wybrać specjalizację rosjoznawstwo, jednak na moim kierunku jej nie otworzyli. Wiecie może na jakich innych kierunkach w Poznaniu można jeszcze wybrać na magisterce tą specjalizację? Na razie znalazłam ją tylko na wchodoznawstwie, jednak jest tam rozmowa kwalfikacyjna ze wschodozawstwa, a nie znając przykładowych pytań ciężko będzie mi się na to nauczyć i się dostać...
Obserwuj wątek
    • tawananna Re: spec. rosjoznawstwo 07.06.11, 17:43
      Wydaje mi się, że dla osób zainteresowanych Rosją nie ma na UAM innych opcji niż te przez Ciebie wymienione. Jeśli odpowiada Ci wschodoznawstwo, nie rezygnuj z tego pomysłu - dla absolwenta filologii rosyjskiej ta rozmowa raczej jest do przejścia, a zapunktujesz pewnie na teście językowym (przynajmniej w ubiegłym roku sprawdzano znajomość j. rosyjskiego na egz. wstępnym).

Co do zagadnień - przejrzyj program licencjatu ze wschodoznawstwa, spróbuj dowiedzieć się, z jakich podręczników korzystają studenci tego kierunku.
    • tawananna Re: spec. rosjoznawstwo 07.06.11, 17:45
      Zapomniałabym - przy wyborze studiów patrz nie tylko na specjalizację, ale także na kierunek. Ta sama specjalizacja na dwóch różnych kierunkach może być czymś zupełnie innym...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka