Dodaj do ulubionych

Studia humanistyczne

21.06.11, 17:04
nie idzcie ta droga!!!!!
Obserwuj wątek
    • blizzy Re: Studia humanistyczne 21.06.11, 17:08
      ależ to było odkrywcze, dało mi do myślenia, naprawdę.
      • wycofany Re: Studia humanistyczne 21.06.11, 17:35
        Myslisz, ze wydzialy humanistyczne beda mialy problem ze znalezieniem naiwnych? Cha cha.
        • blizzy Re: Studia humanistyczne 21.06.11, 17:40
          Myślę, że nie odnotują deficytu delikwentów, którym to nic się nie chce i z braku pomysłu na siebie, wybiorą to co wydaje się najmniej wymagające, ale to nie wyklucza faktu, że również humaniści są potrzebni, a Ci którzy faktycznie pasjonują się danym zagadnieniem w końcu znajdą pracę.
          • wycofany Re: Studia humanistyczne 21.06.11, 17:53
            Nie jestem pewien ze znajda, trzeba miec mega farta.
            • blizzy Re: Studia humanistyczne 21.06.11, 18:11
              Nie można generalizować, być może jest trudno, ale znalezienie pracy nie jest niemożliwe, a lepiej robić coś co się lubi, niż zmuszać się do czegoś czym się nie interesujesz. Dużo zależy też od podejścia, z takim jak Twoje faktycznie pewnie byłoby trudno ;p
              • wycofany Re: Studia humanistyczne 22.06.11, 16:44
                Lepiej zarabiac na tym co sie nie lubi niz czekac 10 lat az sie pojawi jakis etat dla humanisty.
                • simply_z Re: Studia humanistyczne 22.06.11, 17:11
                  a ty myslisz ,ze te etaty to jak grzyby po deszczu rosna?;)
                  • ratyzbona Re: Studia humanistyczne 22.06.11, 20:32
                    Etaty to są dla ludzi zdolnych, pracowitych i z pomysłem na siebie. To jakie studia się kończy to trochę sprawa drugorzędna. Z moich znajomych po historii mnóstwo osób ma etat. Ale trzeba się starać a nie obijać jak robią to ludzie zarówno na kierunkach ścisłych jak i humanistycznych
    • Gość: fuckyou Re: Studia humanistyczne IP: *.skawsoft.com.pl 23.06.11, 16:55
      Nawiązując do autora tematu - zwłaszcza jak nie umiecie matmy, nigdy nie lubiliście liczyć, z fizyki mieliście 2, a chemię głównie kojarzycie z działem "alkohole".
      Po to są różne kierunki studiów żeby każdy mógł wybrać to co go interesuje i z czego jest dobry. Człowieku, myślisz, że po skończeniu ścisłego kierunku sam dyplom załatwi ci pracę? Żenujące. Zresztą przejdź się na polibudę i popytaj się ludzi ilu rezygnuje w I semestrze, bo myślało, że samo dostanie się na studia już gwarantuje mgr inż. i 10 tys zł miesięcznie. :)
      A tak w ogóle to czemu wszędzie tylko się porównuje humanistyczne kierunki ze ścisłymi? A gdzie przyrodnicze/rolnicze/ekonomiczne? Ciekawe od kiedy ukończenie, np. ogrodnictwa, czy geografii daje wielkie perspektywy, hm?
      • wycofany Re: Studia humanistyczne 24.06.11, 14:16
        Jestem kilka lat po studiach humanistycznych i wiem na ten temat wiecej. Ludzie po politechnice jak nie maja pracy w zawodzie to ida np. na budowe, do fabryki bo tam naprawde niezle sie zarabia. Maja umiejetnosci w tym kierunku i sobie radza. A po humanistycznych mozesz tylko cegly podawac.
        • simply_z Re: Studia humanistyczne 24.06.11, 14:34
          ale co pracują fizycznie czy jak ,w tej fabryce..
          trzeba sie bylo uczyć jezykow ,to może nie podawalbys cegieł:)
          • wycofany Re: Studia humanistyczne 24.06.11, 15:18
            Na szczescie nie musze podawac.
        • Gość: Tawananna* Re: Studia humanistyczne IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.11, 14:48
          > Jestem kilka lat po studiach humanistycznych i wiem na ten temat wiecej.
          > A po humanistycznych mozesz tylko cegly podawac.

Cóż, nie jesteś jedyną osobą na tym forum kilka lat po studiach humanistycznych.
          A brak pracy w zawodzie nie musi dla humanisty oznaczać podawania cegieł (ani siedzenia na kasie w markecie / McDonaldzie, jak wiele razy sugerowano na forum). Co nie znaczy oczywiście, że jest łatwo.
        • whatso Re: Studia humanistyczne 29.06.11, 23:40
          Co skończyłeś(kierunek/specjalizacja)?
    • Gość: Kagan Re: Studia humanistyczne IP: *.dsl.telepac.pt 24.06.11, 15:46
      Zgoda na 100%, 'wycofany'!
      • Gość: :):) Re: Studia humanistyczne IP: *.promax.media.pl 24.06.11, 17:39
        Jestem wegetarianką:-)
    • kazjenka Re: Studia humanistyczne 24.06.11, 18:17
      O! w końcu zacząłeś ewangelizować ludzi na właściwym forum.
    • Gość: df Re: Studia humanistyczne IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.11, 23:06
      Antoni Macierewicz skończył studia humanistyczne (historię) i dzisiaj jest wielkim ekspertetm od katastrof lotniczych. Także, co, nie da się? Da się! :PPP
      • tocqueville Re: Studia humanistyczne 22.07.11, 15:37
        historykami są także; prezydent, premier, marszałek sejmu
        • wycofany Re: Studia humanistyczne 22.07.11, 16:53
          I moj kolega robotnik.
    • Gość: michal_powolny12 Re: Studia humanistyczne IP: *.111.178.74.static.crowley.pl 22.07.11, 14:38
      Do kogo ty masz pretensje? Do śwata że jakaś pani władza nie poprowadziła ciebie za rączkę i nie załatwiła praktyk/stażu? Że nie miałeś żadnych zainteresowań? Że nie działałeś w kołach naukowych? Człowieku ogranij się. To że tobie się nie udało nie oznacza że innym się nie powiedzie. Bylejaki prawnik także kariery nie zrobi, tak samo jak nieudany inżynier czy architekt.
      • wycofany Re: Studia humanistyczne 22.07.11, 16:55
        Dzieciaku! Mam pretensje do tych, co rozdaja dyplomy kazdemu. Mozliwe, ze nawet ty masz jakis (c)hu(j)manistyczny dyplom, co uraga inteligentnym ludziom takim jak ja.
        • Gość: michal_powolny12 Re: Studia humanistyczne IP: *.iwacom.net.pl 22.07.11, 17:38
          TO czemu wylewasz swoje żale na tym forum? No czemu?
        • Gość: ix Re: Studia humanistyczne IP: *.com.pl 22.07.11, 19:44
          ty inteligentny? jeśli zaburzenia osobowościowe mylisz z inteligencją, to może...
        • Gość: michal_powolny12 Re: Studia humanistyczne IP: *.iwacom.net.pl 23.07.11, 02:05
          Ty jednak masz problem sam ze sobą. Wylewasz swoje frustracje, piszesz o zmarnowanych pięciu latach. Widać żal i wściekłość. I wielką pustkę.
    • Gość: michal_powolny12 Re: 'Studia humanistyczne' Michala w Pultusku IP: *.iwacom.net.pl 22.07.11, 17:36
      I tu cię mam. Studia politologiczne prowadzone przez AH im. A. Gieysztora w Pułtusku zrobiłem sam dla siebie. Bo tak chciałem. Chciałem zmienić zawód i to czym się zajmowałem w spółce którą prowadziłem z przyjaciółmi. To był mój świadomy wybór. Miałem już wtedy dyplom Wydziału Prawa UKSW, rodzinę. Nie żałuję żadnej z moich decyzji-ani przenosin z UŁ na UKSW, ani tego że zrezygnowałem z ubiegania się o miejsce na aplikacji (państowej czy samorządowej) ani zmiany kierunku analiz. Robię teraz to co lubię za przyzwoite pieniądze. Nie gonię za klientami.
    • chamski_post nieudacznik pozostanie nieudacznikiem.... 22.07.11, 20:48
      ...niezależnie od tego czy skończy kierunek tzw. humanistyczny, przyrodniczy czy techniczny.

Studiuję kierunek techniczny i widziałem już takie przypadki. Kolesie dostają się na studia i myślą (nie bez powodu bo kadra naukowa pielęgnuje ten samozachwyt), że po studiach zaczną od płacy 10 tys. Czas mija, część odpada, część zalicza spadki, a Ci którzy jakoś się przekulają 'byle do dyplomu' nie zawsze uczciwie (kupowanie projektów, ściąganie itd.) nagle dostają obuchem jak przychodzi do szukania pracy bo okazuje się, że przez te 5 lat w zasadzie nic się nie nauczyli.

Z drugiej strony znam obrotne osoby po studiach humanistycznych, które wykorzystały swoją szansę i teraz są w stanie normalnie funkcjonować.

Przykro mi, że Ty nie wykorzystałeś swojej szansy i teraz musisz wylewać swój żal na forum...
      • wycofany Re: nieudacznik pozostanie nieudacznikiem.... 23.07.11, 13:19
        Jaka szansa? :O Czytaj to:

wyborcza.pl/1,76498,9831387,Magister_rzuca_cegla.html
        - Wiedziałem, jakie są te studia, z opowieści, ale nie sądziłem, że spotkam taką bandę debili - ocenia sytuację Olgierd. - Wszyscy olewają. Spotykam człowieka na pierwszym roku studiów wyższych, humanistycznych, a koleś się pyta, co to jest trójpodział władzy. Niestety, muszę powiedzieć, że się uwsteczniłem w trakcie studiów. Wydaje mi się, że po liceum wiedziałem więcej, niż teraz wiem

• wycofany Re: nieudacznik pozostanie nieudacznikiem.... 23.07.11, 13:28
        Dodam, ze wielu kretynow przychodzi do mojej firmy szukac pracy. Koles wyglada jak duren (ale to nie wazne), zachowuje sie jak duren i nie maja zadnych konkretnych umiejetnosci. Ale ma zaoczny dyplom socjologii UW. I co o tym powiesz?
        • Gość: michal_powolny12 Re: nieudacznik pozostanie nieudacznikiem.... IP: *.iwacom.net.pl 23.07.11, 13:44
          W czym problem? Zdarzają się durnie z dylomami kierunków ścisłych. Tacy pracy nie znajdą. I bardzo dobrze bo durnie powinni pracować fizycznie.
        • kazjenka Re: nieudacznik pozostanie nieudacznikiem.... 23.07.11, 17:46
          > Dodam, ze wielu kretynow przychodzi do mojej firmy szukac pracy.

Do Twojej firmy?
          Zabrzmiało tak, jak gdybyś pracował.
          • Gość: kazik Re: nieudacznik pozostanie nieudacznikiem.... IP: *.com.pl 24.07.11, 11:17
            pofantazjować każdy może, he he, z taką mentalnością, jak ta prezentowana na forum, to firma wycofanego nazywa się pacjent spółka z ograniczoną odpowiedzialnością, frustracja jest w tym jeszcze najmniejszym pikusiem, ale forum daje mu poczucie bycia szefem. Nie wie nawet, że jest śmieszny
            • wycofany Re: nieudacznik pozostanie nieudacznikiem.... 24.07.11, 11:56
              Zalozyc firme moze kazdy i nie jest to takie trudne. A jak wolisz chlac zamiast pracowac to twoj problem.
              • kazjenka Re: nieudacznik pozostanie nieudacznikiem.... 24.07.11, 12:15
                @wycofany, normalnie Cię nie poznaję.
              • Gość: kazik Re: nieudacznik pozostanie nieudacznikiem.... IP: *.com.pl 24.07.11, 13:10
                ja? chlać? synku, fantazjuj dalej, o firmie, bawieniu się z chłopcami, potędze komentarza w necie, niech ci to na dobre wyjdzie, bo i tak jesteś pośmiewiskiem pośmiewisk
                • wycofany Re: nieudacznik pozostanie nieudacznikiem.... 24.07.11, 13:18
                  1. twoim synem nie jestem
                  2. jesli sie boisz, ze zostaniesz ostatnim nieudacznikiem na forum GW to twoj problem, nawet antysocjaliscie znudzilo sie gnojenie wycofanych i rabartow i chyba wzial sie za jakas robote.
                  • Gość: kazik Re: nieudacznik pozostanie nieudacznikiem.... IP: *.com.pl 24.07.11, 13:37
                    gnojenie ciebie? zbędna praca, swoimi postami to robisz (myślisz, że wszyscy są na tak niskim poziomie, że nie zauważą emanującego z nich upośledzenia? pomyłka), ja mam chwilę wolnego..., a po weekendzie nie będzie mi się chciało nawet patrzeć na coś takiego jak ty, zajrzałem na forum, na którym dawno temu pisałem :)
                    • Gość: kazik Re: nieudacznik pozostanie nieudacznikiem.... IP: *.com.pl 24.07.11, 13:52
                      a na pożegnanie ofermo powiem co jeszcze jedno (przejrzałem wątki obok, w których wylewasz zawartość swojej głowy), ja zatrudniam humanistów, nie będę ci tłumaczył dlaczego, i tak nie rozumiesz, miłej niedzieli przed kompem (i życia w sieci...), idę na ryby
                    • Gość: kazik Re: nieudacznik pozostanie nieudacznikiem.... IP: *.com.pl 24.07.11, 13:52
                      a na pożegnanie ofermo powiem co jeszcze jedno (przejrzałem wątki obok, w których wylewasz zawartość swojej głowy), ja zatrudniam humanistów, nie będę ci tłumaczył dlaczego, i tak nie rozumiesz, miłej niedzieli przed kompem (i życia w sieci...), idę na ryby
                      • wycofany Re: nieudacznik pozostanie nieudacznikiem.... 25.07.11, 17:25
                        Na rybach nie zarobisz na jabola!
    • Gość: michal_powolny12 Re: 'Studia humanistyczne' Michala w Pultusku IP: *.iwacom.net.pl 23.07.11, 02:02
      No rzeczywiście pan profesor Cezary MIK specjalista prawa międzynarodowego w tym medycznego powinien uczyć tylko księży a pani profesor Szpor od prawa systemów informatycznych powinna zajmować się kanonicznością święceń. Widzę że ma Pan problemy ze spokojnym udziałem w debacie.
    • Gość: michal_powolny12 Re: 'Studia humanistyczne' Michala w Pultusku IP: *.iwacom.net.pl 23.07.11, 13:18
      A co Pan porabiał na jeszcze marniejszej AHE (WSHE)? Ludzie których wymieniłem zgodzili się budować Wydział Prawa UKSW. Migracja naukowców.
    • Gość: ania Re: 'Studia humanistyczne' Michala w Pultusku IP: *.com.pl 24.07.11, 13:06
      studiowałam tam, z Pana zajęć wszyscy się śmiali, niezła beka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka