Dodaj do ulubionych

Magister dziekanem :-)))

IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.11, 16:18
WSZiB to sposób na życie, to miejsce realizacji pasji uczenia i pomocy studentom w dążeniu do prawdy naukowej, to Uczelnia, w której wyznaje się zasadę „sukces studenta – wartość bezcenna”.

Dziekan Wydziału Zarządzania i Informatyki
mgr Artur Figurski
Obserwuj wątek
    • tocqueville Re: Magister dziekanem :-))) 30.06.11, 16:22
      w czym widzisz problem bo nie bardzo rozumiem?
      taki mgr może się 10 razy bardziej sprawdzać jako kieorwnik niż profesor
      • Gość: Kagan Re: Magister dziekanem :-))) IP: *.dsl.telepac.pt 30.06.11, 16:25
        Tyle, ze jak taki mgr moze kierowac praca naukowcow?
        • Gość: Lech Re: Magister dziekanem :-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.12, 17:32
          > Tyle, ze jak taki mgr moze kierowac praca naukowcow?

Taki magister ma kierować wydziałem a nie pracą naukową. Pracą naukową mają się zająć profesorowie i doktorzy.

Największą tragedią polskich uczelni jest to, że o zajęciu stanowiska dziekana bądź rektora decyduje to czy ktoś jest profesorem a nie to czy nadaje się na kierownicze stanowisko.
          Sam miałem wątpliwą przyjemność obserwować jak na stanowisku dziekana zasiadał niesamowity matoł, którego jedynymi kwalifikacjami było posiadanie tytułu profesora. Natomiast świetna osoba, która cały czas coś robiła dla wydziału, próbowała zdobywać pieniądze i mądrze je wydawać tak by na wydziale było coś więcej niż tylko stare krzesła i ławki, nie mogła zostać dziekanem bo brakowało jej prof. przed nazwiskiem.

Gdyby zlikwidować darmowe studia, to podejrzewam, że wiele państwowych uczelni nie przetrwało by na rynku gdyż osoby nimi rządzące kompletnie nie nadają się do zarządzania.
    • Gość: Kagan Re: Magister dziekanem :-))) IP: *.dsl.telepac.pt 30.06.11, 16:24
      Dobrze, ze ma tego magistra, bo chyba mogl by go nie miec...
    • tocqueville Re: Magister dziekanem :-))) 30.06.11, 16:38
      dziekan to funkcja administracyjno-zarządzająca a nie naukowa

• Gość: Kagan Re: Magister dziekanem :-))) IP: *.dsl.telepac.pt 30.06.11, 18:10
        Rektor to wiec tez jest funkcja administracyjno-zarządzająca a nie naukowa...
        • Gość: Lech Re: Magister dziekanem :-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.12, 17:26
          > Rektor to wiec tez jest funkcja administracyjno-zarządzająca a nie naukowa...

Tak, dokładnie tak.
    • Gość: df Re: Magister dziekanem :-))) IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.11, 17:07
      Jakby go zatrudnili na stanowisku adiunkta, to bym był przerażony.
    • Gość: aaa Re: Magister dziekanem :-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.12, 14:59
      Mówcie co chcecie, ale miałam z tym człowiekiem zajęcia (statystyka) - i wiedzę to on ma większą niż niejeden profesor. Do tego super podejście do studentów i ogromne poczucie humoru. Więc życzę by każdy dziekan jakiego spotkacie był właśnie taki ;)))
    • Gość: evw Artur Figurski IP: *.gigainternet.pl 04.10.13, 20:33
      A ja miałam przyjemność pisania u niego pracy dyplomowej. Promotor zajebisty. Obronił dr na UEku u Grabińskiego już. Człowiek z pasją (a tytuł naukowy to formalność).
    • Gość: hunter Re: Magister dziekanem :-))) IP: *.173.21.159.tesatnet.pl 05.10.13, 13:06
      On nie kieruje żadnymi naukowcami. To szkoła o charakterze biznesowym, nastawiona wyłacznie na nauczanie (oby aż nauczanie!).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka