Dodaj do ulubionych

KORUPCJA NA ASP!!!!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.04, 10:20
O tym wszyscy wiedzą. To co działo się tam w tym roku przechodzi ludzkie
pojęcie. Dlaczego uczyć mogą się ci, którzy mają pieniądze, a nie Ci, którzy
mają talent????
Obserwuj wątek
    • Gość: zbulwersowana Re: KORUPCJA NA ASP!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.04, 10:27
      o wrocławską Akademię Sztuk Pięknych chodzi oczywiscie. Czy w innych miastach
      jest tak samo? Czy korupcja na studiach to "syndrom Polski"?...
      • ppatka Re: KORUPCJA NA ASP!!!!! 19.06.04, 10:52
        z tego co wiem to w Katowicach jest podobnie
        pieniądze, ale przede wszystkim znajomości, robią swoje...
        • Gość: Fira Re: KORUPCJA NA ASP!!!!! IP: *.GRAB.verizone.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.04, 11:00
          Ja też zdawałem w tym roku. Było wiele osób gorszych odemnie mimo to udło im
          się dostać. Skandal!!!
        • Gość: Lukasz Re: KORUPCJA NA ASP!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.04, 11:16
          "Takie beda rzeczypospolite, jakie ich mlodziezy chowanie", skladam kondolencje
          tym którzy wzieli i tym ktorzy dali aszczegolnie szefom tego przybytku, tylko
          potem palanty nie krzyczcie ze kultura ma sie zle, ze nie ma kasy bo ja
          rozpieprzylbym to towarzystwo wzajemnej korupcyjnej adoracji na trzy wiatry,
          ale to nie ten czas, jak patrze na te oblesne lapowkarskie geby to mi sie zygac
          chce codziennie, artysci z bozej laski, kazdy juz chyba zna tam stawki za
          egzaminy, mam nadzieje, ze ktos wam sie dobierze do dupy i to szybko. Macie
          dranie uczyc mlodziez pewnych zasad a nie juz na poczatku deprawowac. Won z
          uczelni!!!! Gdzie sa instytucje ktore to kontroluja, czy tez maja z tego
          dzialke, czy moze tez powiecie, ze nie ma "grupy trzymajacej wladze". Niech was
          szlag rtafi, zeby was pokrecilo... to co teraz pokazaliscie zaowocuje za pare
          lat, kiedy ta mlodziez tak samo w przyszlosci bedzie bazowac na korupcji.....
          dranie!!!!! zeby wam bokiem wyszla ta kasa, zebyscie sraczki dostali po
          obiecie kupinym za ta kase i najlepiej krwotocznej!!!
    • Gość: ja tu ucze Re: KORUPCJA NA ASP!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.04, 11:43
      Widzialem prace, proponuje zeby ocenila to niezalezna komisja, zobaczylibyscie
      jakie bylyby wyniki, wstyd mi za to, wstyd mi ze tu ucze
      • Gość: nadzieja Re: KORUPCJA NA ASP!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.04, 15:04
        czy jest możliwe powtórzenie egzaminów przy obiektywnej komisji?
    • Gość: unbalanced Re: KORUPCJA NA ASP!!!!! IP: *.GRAB.verizone.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.04, 12:55
      hm hm... jestem osobą postronną która z racjii zainteresowań nie wykazuje
      interakcjii z ASP. Jednakże znam osoby będące poszkodowanymi w tej sytuacjii.
      Jak wiemy na większośc uczelni istnieją podczas pseudo-rekrutacjii, tylnie
      drzwi wejściowe dające możliwośc dostania się na studia pospolitym gniotom.
      Rozważmy np Akademię Medyczną, na którą dostają sie dzieci lekarzy
      niekoniecznie związane jakkolwiek z tematem medycyny, ambicje podtrzymania
      tradycjii rodzinnych ich rodziców są na tyle duże, że uciekają sie oni do
      zapałacenia kilkudziesięciu tysięcy zł. za przyjęcie na studia swoich dzieci.
      ASP...??? każdy wie, że ta elitarna uczelnia , która przyjmuje na rok
      akademicki tylko kilkadziesiąt osób ma również z racjii wielkiego
      zinteresowania tylnie dzrzwi, którymi to niczym lawa wlewają sie ( ku uciesze
      opłaconej komisjii ) przyszli niby artyści. Wystawę prac tych oto hm... arty-
      gniotów można podziwiac we Wrocławiu w galerii BWA. Smutne jest to że częśc
      środowiska artystycznego to po prostu malarze pokojowi niepotrafiący otworzyć
      wiadra z farbą
    • Gość: gilus19 Re: KORUPCJA NA ASP!!!!! IP: 195.136.247.* 19.06.04, 13:21
      tak jest na wszystkich kierunkach artystycznych YO!!!
    • Gość: AWUef Re: KORUPCJA NA ASP!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.04, 17:55
      Zeby bylo wiadomo: korupcji mowie nie, nie popieram jej etc
      ..ale zastanawia mnie jedno, ilu z was, gdyby mialo mozliwosc dostania sie na
      studia "droga na skroty" skorzystaloby?
      • sifak Re: KORUPCJA NA ASP!!!!! 19.06.04, 20:15
        Gość portalu: AWUef napisał(a):

> Zeby bylo wiadomo: korupcji mowie nie, nie popieram jej etc
        > ..ale zastanawia mnie jedno, ilu z was, gdyby mialo mozliwosc dostania sie na
        > studia "droga na skroty" skorzystaloby?
        >
        myślę, ze nie w porządku jest to, ze istnieje mozliwośc "skorzystania z drogi
        na skróty". Gdyby wszystko odbywało się uczciwie każdy kandydat dawałby z
        wszystko z siebie, a nie z kieszeni swoich rodziców. Ale to Polska własnie...
      • Gość: rasta Re: KORUPCJA NA ASP!!!!! IP: *.net / *.net 20.06.04, 15:30
        moze to glupie, moze rodzice mnie tak wychowali, ale bym nie skorzystal,
        zreszta to jest oszukiwanie sie, ponizej mojej godnosci.
        • Gość: Fira Re: KORUPCJA NA ASP!!!!! IP: *.GRAB.verizone.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.04, 16:08
          Zgadzam się z Rasta. Jak można się oszukiwać i studiować wiedząc że jest się
          tam dzięki "kochającemu" tatusiowi/mamusi. Swoją drogą to rodzice dają niezły
          przykład swoim pociechom....
    • Gość: Mania Re: KORUPCJA NA ASP!!!!! IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.n.intelink.pl 20.06.04, 17:24
      Nie do końca się z tobą zgadzam. Korupcja niestety istnieje(i to nie tylko na
      ASP), ale często bywa tak, że ci co się nie dostali wymyślają takie rzeczy z
      zazdrości. Nie potrafią po prostu pojąć, że mogli znaleźć się lepsi od nich. A
      jeśli chodzi o dzieci artystów, to często naprawdę mają talent, po
      prostu...odziedziczony!
      • Gość: Fira Re: KORUPCJA NA ASP!!!!! IP: *.GRAB.verizone.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.04, 17:45
        Talentu się nie dziedziczy.
        • Gość: *** Re: KORUPCJA NA ASP!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 19:20
          dziedziczy. Potwierdzaja to np. badania rodziny Bacha
      • Gość: zb Re: KORUPCJA NA ASP!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.04, 17:52
        moze jest zazdrośc, ale przedewszystkim złość, wściekłość. Co byś pomyślała,
        gdy na egzaminie widzisz prace kogos kto ledwo trzyma ołówek w ręce, a potem
        znajdujesz tą osobę na liście przyjętych! podczas gdy ty przez pięć lat
        kształciłaś się w tym kierunku i twoją jedyną szansą na studia jest własnie
        asp. Zgadzam się że są lepsi. Ale dlaczego nawet ci lepsi się nie dostali?
    • Gość: ja Re: KORUPCJA NA ASP!!!!! IP: *.dobrafirma.com / *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.04, 21:15
      heh...ja to przezyłam w zeszłym roku:(..Zdawałam na katowicką ASP...no i mój
      egzamin skończył sie na etapie przeglądu 'teczki'. 3-letnie ognisko
      plastyczne,kurs przygotowawczy w Krakowie (prowadzony przez proferora z
      tamtejszej ASP)hmmm...i nic:-/ . 'Widoczneie byli lepsi"-w końcu o jedno
      miejsce walczylo kilka osób...Zdaje sobie sprawe jak trudno jest ocenic prace
      kilkudziesięciu osób i wybrac spośród nich najlepsze-skoro każdy ma jakiś inny
      gust i co innego mu sie podoba...Jeszcze w zeszłym roku miałam w sobie tyle
      determinacji,że byłam pewna, że "jeszcze im pokażę!";-) i spróbuje jeszcze raz
      za rok.Teraz studiuje zaocznie na edukacji artystycznej w zakresie sztuk
      plastycznych...i nie będe juz zdawała na ASP:) W tym roku chce spróbować zdać
      na ten sam kierunek na którym jestem z tym ,że na studiach dziennych (mam
      nadzieje,że sie uda :-))
    • Gość: PRAWDA Re: KORUPCJA NA ASP!!!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.04, 21:37
      tak tak, jestem kolejna osoba zdajaca majaca wielu znajomych zdajacych na rozne
      uczelnie ASP w kraju... co wam powiem to tylko tyle, ze uczelnie sa tak
      skorumpowane i chore, ze az strach. NP odrzucili wszystkich dobrych na
      pierwszym etapie by do drugiego przeszly same cieniasy, Ci co dali w lape i
      tylko kilka osob swietnych... ile trzeba miec kasy by tam studiowac??? CZY TO
      NIE JEST CHORE??? nikt mi nie powie, ze 20 osob z ktorymi sie uczylam przez 5
      lat, ktore charowaly, chodzily na rozne kursy nic nie potrafi!!!!!!!!!!
      Juz widze tych wszystkich wielkich artystow, ktorych rodzice sa nadziani jak za
      te piec lat zrobia "zajebiste" dyplomy i wyladuje na staromiejskiej czy pod
      florianska ze swoimi pikenymi pracami... nie ma co ukrywac cale to srodowisko
      myje sobie raczki i pomaga jak moze... A jelsi ktos chce malowac lub robic cos
      innego to i tak bedzie i bedzie o niebo lepszych od tych placacych za swoj
      talent...
      • Gość: bokaj Re: KORUPCJA NA ASP!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 01:48
        ciekawe jest, że wiele się o tym mówi (a o architekturze krakowskiej
        słyszeliście - nic mnie z nią nie łączy, ale niejedno słyszałem!), a uczelnie
        GŁUCHE!
        PRZECIEZ PROSTE ROZWIĄZANIE: NIEZALEŻNE KOMISJE OCENIAJĄCE ANONIMOWE PRACE.

tak niewiele, a jakoś się nie da?
    • Gość: Somebody Re: KORUPCJA NA ASP!!!!! IP: *.5com.pl 27.06.04, 17:42
      niestety to prawda...znajomy dostał się bo tatuś zapłacił..ale nie wszystkich
      na to stać..."oto Polska właśnie!"...
    • Gość: tez odrzucona warszawska tez skorumpowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.04, 20:36
      Wszyscy dookoła twierdza ze swietnie rysuje,kupuja moje portrety ale nawet prac
      nie przeszłam.Kto tu wariat!Ja nie.
    • Gość: krasnal Re: KORUPCJA NA ASP!!!!! IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 30.06.04, 23:37
      nie mam pojecia co sie na tej uczelni dzieje ale cos tam musi byc nie
      tak .dostaja sie przecietne osoby a ci ktorym profesorowie mowia ze sa
      utalentowani odpadaja <pisze akurat o znajomych mi osobach> coz kolejna proba
      za rok bo odwolania to jedna wielka sciema.A najbardziej na tym wszystkim traci
      uczelnia i opinia o niej krazaca,przecietni studenci-przecietne ASP,(nie mowie
      o wszystkich)ale chyba nie o to chodzi w tej profesji,,,,
    • elizze Re: KORUPCJA NA ASP!!!!! 01.07.04, 12:09
      W Krakowie jest oczywiśćie tak samo! Wszystkim prawdziwym artystom proponuje
      bojkot szacownej ASP szkoda Waszych nerwów! A może to jest dobry temat do
      nagłośnienia w prasie! W naszym kraju to chyba najlepszy sposób! Spróbójcie!
      Nie macie nic do stracenia.
    • Gość: rece opadaja Re: KORUPCJA NA ASP!!!!! IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 01.07.04, 17:40
      taaak a potem obrazy wielkich malarzy ogladamy w BWA,brrrrr co
      zrobic........przykro sie robi i tyle.
      • Gość: silver Re: KORUPCJA NA ASP!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 21:58
        tak zgadzam sie z Wami!jestem po Waszej stronie, ale tego sie nie zmieni.nigdy
        sie nie udowodni tego,ze ktos dostal sie na lewo, bo na normalnym examie macie
        pyt i konkretne odp,wiec jesli macie dobra odpowiedz, to nie moga wam postawic
        0pkt.tu natomiast jednemu sie podoba to co drugi uzna za szajs.ja nie znam sie
        na sztuce,ale ostatnio bylam na wystawei prac na warszawskiej asp i niektore
        moim zdaniem wygladaja jakby malowal je5latek..wiem ze moze jest taki styl,ale
        dla mnie to jest bez sensu. na1roku robi sie portrety, oni studiuja nawet
        anatomie, zeby te wszystkie miesnie narysowac dobrze, a na4roku maluja jakies
        kreski i to ma byc dzielo!w ogole te asp sa dziwne.

pozdrawiam wszystkich artystow!
        • Gość: jaa Re: KORUPCJA NA ASP!!!!! IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 05.07.04, 22:11
          no tak to juz jest, to sie chyba nazywa abstrakcja hehe
        • Gość: a Re: KORUPCJA NA ASP!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 09:14
          wlasnie z powodu twojego niklego zainteresowania sztuka wynika tez wlasnie
          twoja ocena. "na1roku robi sie portrety, oni studiuja nawet
          anatomie, zeby te wszystkie miesnie narysowac dobrze, a na4roku maluja jakies
          kreski" - o van goghu tez mowila sie kiedys ze uprawia sztuke infantylna.
          miedzy "dzielem sztuki" a kiczem jest ta roznica ,iz dzielo poprzedzone jest
          swiadomoscia tworcy w wzgledzie tego co buduje w swojej opowiesci (obraznie,
          instalacji, wszelakiej formie artystycznej wypowiedzi) choc napewno wiele jest
          studentow ktorzy nie sa swiadomi we wlasnych poczynaniach, dlatego nie zawsze
          tez wlasnie artystycznych. co do portretow :) i anatomii to gwarantuje ci ze
          czesto te wlasnie "kreski" maja o wiele wiecej wspolnego ze sztuka nizeli
          pieknie narysowane "zdjecie".
    • mifunek1 Re: KORUPCJA NA ASP!!!!! 24.07.04, 21:09
      ...nagłosnienie w prasie nic nie da chyba ze ktos kogos zlapie za reke, ja
      zdawalam dwa razy i dwa razy zdalam, nie studiuje z tzw. "braku miejsc", nie
      mam kasy na licencjat, brzydze sie lapowkarstwem wiec mam jak mam, poszarpane
      nerwy i pustke w glowie co dalej... ale nie poddam sie... jeszcze nie... im
      trudniej tym bardziej sie upieram... pamietajcie nie dostajac sie na ASP
      natychmiastowo znajdujecie sie w bardzo dobrym towarzystwie tych ktorzy nigdy
      nie doznali uznania profesorow - to oni tworza ogromna czesc historii malarstwa
      i calej sztuki... wypnijcie sie na grono jak ruda modelka u Klimta i robcie
      swoje, tylko tak mozna wygrac!...pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka