21.06.04, 14:00
uczyła was? waszych kolegów? co słyszeliście o lektoratach u niej? czy jeśli
zapisałam się na poziom zaawansowany, a rok temu zdawałam FCE, to poradzę
sobie?
Obserwuj wątek
    • trinka Re: Harrison 21.06.04, 15:05
      Nie wypowiem się o Harrison, bo nic o niej nie wiem, za to jeśli chodzi o
      poziom ang, to jeśli zapiszesz się na wyższy, nie sądzę, żebyś miała problemy.
      Schody mogą zacząć się przy podejściu do egzamu, który poziomem zbliżony jest
      do CPE. Ja mam CAE i uważam, że egzamin końcowy jest dosyć trudny. FCE zrobiłam
      5at temu i uważam, że przepaść między FCE a CAE jest ogromna, nie mówiąc już o
      CPE, najlepiej więc żebyś pożyczyła od znajomych testy i zorientowała się, czy
      dasz sobie radę. Zresztą zawsze możesz rozpocząć ang i zrezygnować w trakcie.

pozdr
      • raans Re: Harrison 22.06.04, 12:49
        hmm... exam zblizony do CPE?

a w ktorym roku zdawalas go? bo na poczatku tego roku co sie walnie nam
        skonczyl (2003/04) powiesili kartke na wydziale ze od tego roku egzaminy z
        angielskiego nie beda juz "takie trudne" bo beda przygotowywane przez SzJO a
        nie przez Anglsityke. Wiec moze nie trzeba sie obawiac... ja sie poziomem
        okreslam jako tuz pod CAE i mam nadizeje ze wystarczy na exam.
    • raans Re: Harrison 22.06.04, 00:14
      jak juz pisalem w innym poscie - jest wymagajaca. Moj kolega z nia ma to sporo
      robia. W kazdym tygodniu na jednych zajeciach jest zwykly ang, na drugich
      legal. podobno nie pozwala w ogole mowic po polsku ani slowa.
      mysle ze lepiej do niej niz do np Zablockiego u kogo nic sie nie robi.

pzdr
      • raans Re: Harrison 22.06.04, 00:19
        Ej, zaraz !
        jak to sie zapisalas? a Ty nie zaczynasz dopieor lektoratu??
        przeciez teraz to chyba tylko ci co na kontynuacje sie zapisuja, a otwarta
        rejestracja jest w pazdierniku, nie ??
        no bo jak wczroaj patrzylem w USOSie to przy zadnej z grup nie bylo ni slowa
        czy to jest rozpoczynajaca czy kontynuujaca, a rok temu bylo to zaznaczone -
        wiec to by sie zgadzalo z tym info na stronie wydzialu ze teraz jest tylko dla
        kointynuujacych
        no bo na stronie wydzialu jest napisane tak:
        21.06.2004 – 2.10.2004 indywidualna rejestracja studentów do grup dedykowanych -
        tzn. studiujących prawo i kontynuujących naukę (na maksymalnie 120 godz.
        zajęć)
        3.10.2004 – 8.10.2004 I tura rejestracji otwartej (na maksymalnie 120 godzin)
        • trinka Re: Harrison 22.06.04, 00:24
          może przez "zapisała" miała na myśli "wpisała na kartę egzaminacyjną' ;)))
          • kusia1 w kwestii zapisania 22.06.04, 10:29
            czyli mam problem :P

rzeczywyscie zapisalam sie przez internet. owszem na stronie wpia jest
            napisane, ze "dla studiujacych prawo i kontynujocych nauke", ale na stronce
            lektoratow pisza, ze po prostu dla grup dedykowanych, czyli np. prawnicze
            slownictwo, biologiczne...
            i nie wiedzialam czy dobrze zrobilam :P
            chyba rzeczywiscie zle
            jestescie pewni, ze teraz nikt sie nie zapisuje?
            • trinka Re: w kwestii zapisania 22.06.04, 11:09
              kusia1 napisała:

> jestescie pewni, ze teraz nikt sie nie zapisuje?

ja nie wiem, bo lektoraty już skończyłam, ale rk i dwa lata temu było tak, że
              lektorat wpisywało się na kartę egzam w czerwcu, a dopiero w paździer
              zapisywało się internetowo, choć z tego co pamiętam to trzeba było się
              pofatygować w zeszłym roku i iść odszukać lektora osobiście. [Zdunek
              kontynujących ze swojej grupy sama zapisała, więc nie musiałam się martwic;)))]
              • kusia1 Re: w kwestii zapisania 22.06.04, 17:34
                rejestrowalam się już... kurcze ale nie wiem co zrobić teraz w kwestii
                wypełniania karty, bo byłam tydzień temu w dziekanacie i panie na poczatku
                zdezorintowane oznajmiły mi, że w ogóle nie trzeba wypełniać, że nie przyjmą,
                że wystarczy deklaracja - chcę brać udział w lektoracie i tyle

jak to było w waszych przypadkach? nie wiem czy iść ponownie do dziekanatu i
                się wykłucać, co innego na necie, co innego one...
                • raans Re: w kwestii zapisania 22.06.04, 18:26
                  mi przed drugim rokiem kazaly wpisac "jezyk angielski" do karty bo to grupa B
                  i nawet kazaly mi wpisac podwojnie wsyzstkie przemioty (sem zimowy + letni)
            • raans Re: w kwestii zapisania 22.06.04, 12:46
              "nadgorliwosc jest gorsza od faszyzmu" ;-))))

Mozesz sie jeszcze na wszelki wypadek zapytac w dziekanacie, no a w USOSie jest
              jak w sklepiku internetowy - wkaldasz cos do koszyka i mozesz tez to zawsze
              wywalic z koszyka :D

pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka