kusia1 21.06.04, 14:00 uczyła was? waszych kolegów? co słyszeliście o lektoratach u niej? czy jeśli zapisałam się na poziom zaawansowany, a rok temu zdawałam FCE, to poradzę sobie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trinka Re: Harrison 21.06.04, 15:05 Nie wypowiem się o Harrison, bo nic o niej nie wiem, za to jeśli chodzi o poziom ang, to jeśli zapiszesz się na wyższy, nie sądzę, żebyś miała problemy. Schody mogą zacząć się przy podejściu do egzamu, który poziomem zbliżony jest do CPE. Ja mam CAE i uważam, że egzamin końcowy jest dosyć trudny. FCE zrobiłam 5at temu i uważam, że przepaść między FCE a CAE jest ogromna, nie mówiąc już o CPE, najlepiej więc żebyś pożyczyła od znajomych testy i zorientowała się, czy dasz sobie radę. Zresztą zawsze możesz rozpocząć ang i zrezygnować w trakcie. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
raans Re: Harrison 22.06.04, 12:49 hmm... exam zblizony do CPE? a w ktorym roku zdawalas go? bo na poczatku tego roku co sie walnie nam skonczyl (2003/04) powiesili kartke na wydziale ze od tego roku egzaminy z angielskiego nie beda juz "takie trudne" bo beda przygotowywane przez SzJO a nie przez Anglsityke. Wiec moze nie trzeba sie obawiac... ja sie poziomem okreslam jako tuz pod CAE i mam nadizeje ze wystarczy na exam. Odpowiedz Link Zgłoś
raans Re: Harrison 22.06.04, 00:14 jak juz pisalem w innym poscie - jest wymagajaca. Moj kolega z nia ma to sporo robia. W kazdym tygodniu na jednych zajeciach jest zwykly ang, na drugich legal. podobno nie pozwala w ogole mowic po polsku ani slowa. mysle ze lepiej do niej niz do np Zablockiego u kogo nic sie nie robi. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
raans Re: Harrison 22.06.04, 00:19 Ej, zaraz ! jak to sie zapisalas? a Ty nie zaczynasz dopieor lektoratu?? przeciez teraz to chyba tylko ci co na kontynuacje sie zapisuja, a otwarta rejestracja jest w pazdierniku, nie ?? no bo jak wczroaj patrzylem w USOSie to przy zadnej z grup nie bylo ni slowa czy to jest rozpoczynajaca czy kontynuujaca, a rok temu bylo to zaznaczone - wiec to by sie zgadzalo z tym info na stronie wydzialu ze teraz jest tylko dla kointynuujacych no bo na stronie wydzialu jest napisane tak: 21.06.2004 – 2.10.2004 indywidualna rejestracja studentów do grup dedykowanych - tzn. studiujących prawo i kontynuujących naukę (na maksymalnie 120 godz. zajęć) 3.10.2004 – 8.10.2004 I tura rejestracji otwartej (na maksymalnie 120 godzin) Odpowiedz Link Zgłoś
trinka Re: Harrison 22.06.04, 00:24 może przez "zapisała" miała na myśli "wpisała na kartę egzaminacyjną' ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
kusia1 w kwestii zapisania 22.06.04, 10:29 czyli mam problem :P rzeczywyscie zapisalam sie przez internet. owszem na stronie wpia jest napisane, ze "dla studiujacych prawo i kontynujocych nauke", ale na stronce lektoratow pisza, ze po prostu dla grup dedykowanych, czyli np. prawnicze slownictwo, biologiczne... i nie wiedzialam czy dobrze zrobilam :P chyba rzeczywiscie zle jestescie pewni, ze teraz nikt sie nie zapisuje? Odpowiedz Link Zgłoś
trinka Re: w kwestii zapisania 22.06.04, 11:09 kusia1 napisała: > jestescie pewni, ze teraz nikt sie nie zapisuje? ja nie wiem, bo lektoraty już skończyłam, ale rk i dwa lata temu było tak, że lektorat wpisywało się na kartę egzam w czerwcu, a dopiero w paździer zapisywało się internetowo, choć z tego co pamiętam to trzeba było się pofatygować w zeszłym roku i iść odszukać lektora osobiście. [Zdunek kontynujących ze swojej grupy sama zapisała, więc nie musiałam się martwic;)))] Odpowiedz Link Zgłoś
kusia1 Re: w kwestii zapisania 22.06.04, 17:34 rejestrowalam się już... kurcze ale nie wiem co zrobić teraz w kwestii wypełniania karty, bo byłam tydzień temu w dziekanacie i panie na poczatku zdezorintowane oznajmiły mi, że w ogóle nie trzeba wypełniać, że nie przyjmą, że wystarczy deklaracja - chcę brać udział w lektoracie i tyle jak to było w waszych przypadkach? nie wiem czy iść ponownie do dziekanatu i się wykłucać, co innego na necie, co innego one... Odpowiedz Link Zgłoś
raans Re: w kwestii zapisania 22.06.04, 18:26 mi przed drugim rokiem kazaly wpisac "jezyk angielski" do karty bo to grupa B i nawet kazaly mi wpisac podwojnie wsyzstkie przemioty (sem zimowy + letni) Odpowiedz Link Zgłoś
raans Re: w kwestii zapisania 22.06.04, 12:46 "nadgorliwosc jest gorsza od faszyzmu" ;-)))) Mozesz sie jeszcze na wszelki wypadek zapytac w dziekanacie, no a w USOSie jest jak w sklepiku internetowy - wkaldasz cos do koszyka i mozesz tez to zawsze wywalic z koszyka :D pzdr Odpowiedz Link Zgłoś