Dodaj do ulubionych

WSWMiR - Wołomin - studia

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.12, 10:55
Czy ktoś może studiuje w Wołominie na tych studiach ? Możecie się wypowiedzieć na ich temat ? Chodzi mi głównie o filologie angielską, bo mam zamiar od października tego roku tam się wybrać.

Poziom jest trudny ? Łatwo jest zaliczyć egzaminy ? Jak atmosfera w szkole ?

Z góry dziękuje za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • Gość: renia Re: WSWMiR - Wołomin - studia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.12, 21:59
      podbijam temat ;) w necie praktycznie nie można znaleźć wypowiedzi studentów na temat tej szkoły....
      • Gość: el Re: WSWMiR - Wołomin - studia IP: *.play-internet.pl 01.09.12, 21:53
        Też nie mogę nic znaleźć, ale od października wybieram się na administrację! :) z czasem może zdecyduję się na filologię...
        • Gość: Anka Re: WSWMiR - Wołomin - studia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.12, 12:50
          Nie wiem jaki będzie poziom na administracji - nie znam wykładowców , w tym roku skończyłam ekonomię kier. rachunkowość i controlling. Wykładowcy akurat trafili mi się dobrzy i nieźli . Profesorowie i doktoranci z SGH, UW ale i szkoły białostockiej czy petersburskiej . Jeśli ktoś chciał się czegoś nauczyć to się nauczył. W moim wyborze przeważyła odległość - /mieszkam w Wołominie / i cena płaci się za 8 miesięcy nauki a nie 10 i nie około 600 zł. Były przedmioty które kosztowały mnie więcej nauki i takie na których można bazować na inteligencji. Pracę pisałam pod kierunkiem dobrego profesora i nie mam się czego wstydzić jeśli chodzi o tematykę i jej poziom. W W-wie też bywa różnie na różnych uczelniach. Tak więc ja bym ryzykowała tutaj nie płacąc za cały rok z góry tylko miesięcznie , a jak by co zawsze można się przenieść. życze powodzenia
    • Gość: Edyta Re: WSWMiR - Wołomin - studia IP: *.dynamic.chello.pl 27.01.13, 11:23
      Filologia.Tragedia. Obiecują dostosowanie do poziomu grupy (bo umówmy się to nie jest UW, ani Sorbona), niestety to tylko obietnice. Jeśli umiesz angielski bardzo dobrze, to nie ma powodu, żeby wybrać tę szkołę, idź do prestiżowej. Jeśli chcesz się nauczyć idź na kurs, a potem do prestiżowej szkoły, której nazwa cos mówi i coś znaczy. Nie polecam. Żałuję bardzo wydanych pieniędzy, mimo, że koszty są niewielkie w porównaniu do innych szkół, to jest to kasa wyrzucona w błoto.
      • Gość: ada Re: WSWMiR - Wołomin - studia IP: *.ostrowmaz.mm.pl 21.03.13, 21:09
        Beznadziejnie!Jak już ktoś napisał szkoda kasy i czasu. Wykładowcy się zmieniają z dnia na dzień, plan na dzień przed zjazdem, materiały do zaliczenia dwa dni przed, na zajęciach nic ciekawego
        a na egzaminach wymagania i...poprawki oczywiście płatne.To polityka uczelni.
    • Gość: mgr gangsta Re: WSWMiR - Wołomin - studia IP: *.vfserver.com 27.01.13, 15:30
      skoro już nawet Wołomin ma swoje uniwersytety to ja wybieram politechnike w Pruszkowie-)
      • Gość: niezadowolona Re: WSWMiR - Wołomin - studia IP: *.play-internet.pl 29.04.13, 16:23
        zgadzam sie z negatywnymi komentarzami. wystarczy zobaczyc na stronie ogloszen jak czesto odwolywane sa zajecia- wykladowcy masowo rezygnuja i otwarcie przyznaja ze uczelnie im nie placi. poprawki platne, egzamin koncowy platny. kilku wykladowcow ok, kilku totalnie niekompetentnych, ale chyba zarzad ich lubi.
        juz koncze te 'studia' ale odradzam. cena adekwatna do jakosci
        • Gość: wawas Re: WSWMiR - Wołomin - studia IP: *.bemowonet.pl 01.07.13, 12:05
          uczelnia w wołominie - dobre .
        • Gość: ja Re: WSWMiR - Wołomin - studia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.13, 13:11
          bzdury piszecie!
          skończylam właśnie pierwszy rok. szkoła jest bardzo fajna, wykładowcy są w poradku i o ile na początku roku akademickiego owszem bywały zawirowania w planie o tyle potem już wszystko ok.
          Nikt z mojego roku nie płacił za poprawki bo nie są płatne. Szkoła płaci stypendia socjalne (!) i naukowe.
          Ja polecam. Studiowałam wcześniej na uczelni państwowej ale nigdy dotąd nie uczyłam sie tyle co tu co dla mnie jest atutem szkoły.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka