Gość: pytacz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.04, 23:09 Dlaczego na ekonomię UW zakwalifikowali aż 340 osób, a nie tyle ile miejsc- 180!(Ta nadwyżka wcale nie dotyczy studiów wieczorowych) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tak_zwany Re: dlaczego 340??? 01.07.04, 23:10 Może zdają sobie sprawę, że połowa pójdzie na SGH? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytacz chyba nie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.04, 11:22 chyba nie bo 1.sgh wcale nie jest o niebo lepsze, a tylko stara się być elitarne 2.sgh przyjmując coraz więcej osób na studia płatne dąży do samozagłady 3.przecież i tak mają od groma kandydatów do uzupełniania miejsc 4.a jeśli nie odejdą to co? Odpowiedz Link Zgłoś
el_presidente666 Re: chyba nie 02.07.04, 11:38 Gość portalu: pytacz napisał(a): > chyba nie bo chyba tak bo są realistami - rok temu, dwa lata temu, trzy lata temu, itd. było tak, że ci, którzy dostali się w oba miejsca, w przeważającej większości wybierali sgh. > 1.sgh wcale nie jest o niebo lepsze, a tylko stara się być elitarne sgh jest o wiele bardziej wszechstronne, poza tym są tam lepsi wykładowcy. że stara się być/jest elitarne to chyba dobrze, przynajmniej dla absolwentów. > 2.sgh przyjmując coraz więcej osób na studia płatne dąży do samozagłady skąd masz takie dane? z tego co ja wiem to wcale nie rośnie liczba osób na studiach zaocznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosgos ejno IP: *.chello.pl 02.07.04, 11:55 hm.. skoro napisali ze proponuja studia dzienne tzn. ze na nich jestem, pod warunkiem ze dostarcze dokumenty? jestem 340 na liscie, wiec troche mnie przeraza wizja 180 miejsc i tego calego zamętu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: ejno IP: 195.117.34.* 02.07.04, 13:38 no ja też qrwa nie wiem o co tu chodzi - czemu nie napisali żadnych wyjaśnień? Odpowiedz Link Zgłoś
pssotteczka Re: dlaczego 340??? 02.07.04, 15:10 100 osob z tej listy pojdzie na JSEM i JSEMen (zdecydowana wiekszosc tych ktorzy sie tam dostali napewno zdawala tez na ekonomie), jaks czesc pojdzie na SGH. I pewnie nie beda juz dobierac nikogo spoza tej listy. Wiec cieszcie sie ze sie zalapliscie :) Ja jestem niestety 693 :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olex nie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.04, 16:41 listy na JSEM I JSEMen są zupełnie inne. a elitarność szkoły shg polega na tym że jest droga, idą tam osoby biegle władające angielskim, znające również dwa inne języki, a po studiach jescze ze dwa nowe, jest się w środowisku osób które skończyły jedną z najlepszych uczelni w Polsce, można zarabiać wiele tylko...........ekonomii tam nie uczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlasnie o to chodz Re: nie IP: *.lomza.sdi.tpnet.pl 02.07.04, 17:38 Wlanie chodzi o to ze sa inne! Ale duzo osob jest na obu tych listach tzn dostalo sie i na ekonomie i na jednoczesne. wiec zrezygnuja z ekonomii. Odpowiedz Link Zgłoś
el_presidente666 tak 02.07.04, 17:46 Gość portalu: olex napisał(a): > a elitarność szkoły shg polega na tym że jest droga, ale na szczęście za studia dzienne płaci budżet państwa > idą tam osoby biegle, znające również dwa inne języki, a po studiach jescze ze > dwa nowe, jest się w środowisku osób które skończyły jedną z najlepszych > uczelni w Polsce, trochę przesadzasz. owszem, dużo osób już na starcie dobrze zna języki ale w sgh można się też ich dobrze nauczyć od poziomu podstawowego. > można zarabiać wiele to bardziej zależy od indywidualnych cech niż od ukończonych studiów > tylko...........ekonomii tam nie uczą. uczą ekonomii oraz zarządzania i marketingu. oba te kierunki można studiować na sgh. rozumiem że to miała być jakaś ironia... no nic, może następnym razem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YXER Re: dlaczego 340??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.04, 21:59 ty weź się nie czepiaj bo jakby tyle osób nie przyjęli to bym nie zdał Odpowiedz Link Zgłoś
kamaoka Re: dlaczego 340??? 03.07.04, 08:10 a moze im chodzi o to zeby zrobic odsiew po iperwszym roku? ja jetsem 40 na liscie, ale sie tez caly zcas zastanawiam po co im te 340 osob... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: dlaczego 340??? IP: 195.117.34.* 06.07.04, 07:52 To jest dziwna sprawa, tylko dlaczego nikt od nich nie napisał wyjaśnień w tej sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tapirka przyjeli 240 osób IP: *.chello.pl 09.07.04, 17:59 a mieli 180. Koleś powiedział że się przeliczyli bo myśleli ze i tak te 160 pójdzie gdzie indziej i zostanie ok. 180 jak planowali... czyli pewnie bedzie odsiew na pierwszym roku. Odpowiedz Link Zgłoś