Dodaj do ulubionych

podanie na studia, filologia UJ

11.07.05, 23:59
mam pytanie do tych którzy sie dostali na filologie portugalska badz jakas
inna i otrzymali na swoim indywidualnym koncie ERK liste dokumentów
potrzebnych do wpisu na studia i w punkcie 5 mam napisane wypełniony
formularz dostepny poprzez indywidulne konto ERK, co to za formularz? to jest
to podanie? help please:)
Obserwuj wątek
    • pretty-woman Re: podanie na studia, filologia UJ 12.07.05, 00:49
      mnie sie wydaje, ze tak...

a w ogole, to co to za zaswiadczenie lekarskie ma byc?
      • sibyl Re: podanie na studia, filologia UJ 13.07.05, 22:51
        podanie z erk to juz przeciez maja. mysle chodzi im o podanie reszty danych w
        stylu nr dowodu osobistego, nazwisko panianskie matki itp. ja to na wszelki
        wypadek wydrukowalam.
        co do zaswiadczenia to ja daje taki swistek co nam pielegniarka szkolna dawala,
        co sama cos musialam wypelnic i isc z tym do lekarza. tam jest cos o braku
        przeciwskazan co do studiów. to chyba o to chodzi, chociaz nie wiem..

ja sie jednak w bólach i mekach zdecydowalam na fil. portugalska, wiec do
        zobaczenia w pazdzierniku ;-)
    • aninhaa Re: podanie na studia, filologia UJ 17.07.05, 18:18
      Witajcie mlodsze kolezanki na najbardziej elitarnym kierunku UJ! Bedzie
      pieknie,zobaczycie.Pozdrawiam ;)
      • consoles_felizes Re: podanie na studia, filologia UJ 17.07.05, 19:22
        Niekoniecznie mlodsze ;-) ja jestem rocznik 85.
        Dlaczego elitarny???
        • aninhaa Re: podanie na studia, filologia UJ 17.07.05, 20:36
          Rzeczywiście, niekoniecznie młodsze,chociaż w tym przypadku akurat się
          zgadza.Hmm dlaczego elitarny?Myślę,że dowiecie się w październiku. Od jakiegoś
          czasu studiuję filologię portugalską i wolałabym nie zdradzać tu wszystkich
          moich opinii,bo za bardzo się nie zakamuflowałam. Pozdrowienia
          • broozda Re: podanie na studia, filologia UJ 17.07.05, 21:56
            hmmm mam do Ciebie pytanie,czy piszesz ironicznie?Jak wygladaja studia na
            filologii portugalskiej?zabrakło mi kilku puinktów aby sie dostać i nie wiem
            czy mam bardzo żałowac heh Pozdrawiam!
            • aninhaa Re: podanie na studia, filologia UJ 17.07.05, 23:50
              Broozda, a pisałaś odwołanie? Jeśli bardzo Ci zależy i jeśli jesteś z Krakowa
              lub okolic to myślę,że warto próbować wskoczyć na listę jako wolny
              słuchacz.Jeśli zdasz wszystkie egzaminy w sesji to staniesz się pełnoprawną
              luzytanistką. Trudno mi powiedzieć coś konkretnego o studiach. Zależy czego się
              oczekuje.Ja jestem zadowolona,ale wielu osobom z mojego roku się nie podobało i
              odeszły. Na pocieszenie powiem Ci, ze ominie Cie wiele stresów związanych z
              nauką łaciny na 1 i 2 roku...
              • broozda Re: podanie na studia, filologia UJ 18.07.05, 11:15
                Dzieki za rade:))Bedę próbować z odwołaniem:)Mam jeszcze jedno pytanie do
                Ciebie: czy na tej filologii na prawdę sie można nauczyć języka?Pytam
                dlatego ,ponieważ mam znajomych na różnych filologiach słowiańskich(swoją drogą
                też dosyć oryginalnych)i pomimo tego że już minęli półmetek język znają tak
                sobie.Pozdrawiam!
                • aninhaa Re: podanie na studia, filologia UJ 18.07.05, 11:47
                  Według mnie jest trochę za mało czasu na to wszystko. W ciągu roku trzeba
                  przerobić całą gramatykę, a oprócz portugalskiego zakuwamy jeszcze
                  łacinę,gramatykę opisową, literaturę itd. Można korzystkać z różnych
                  przywilejów, np.stypendium w Portugalii, poza tym od pierwszych tygodni są
                  zajęcia z nativami. Z jednej strony to dobrze,ale z drugiej hmmm może się
                  okazać,że po miesiącu nauki każą Wam dyskutować o stanie naszej gospodarki albo
                  o eutanazji:P

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka