Gość: maj IP: *.pukam.pl / *.pukam.pl 04.09.04, 13:18 Chodzi mi o wf na uniwersytecie we Wrocławiu,czy można wybrać basen?Jeśli tak,to który to wrocławski basen udziela swojego miejsca studentom? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ilianna Re: Uniwersytet Wrocławski 04.09.04, 15:38 Oczywiście że mozna wybrać basen, chociaż nie wiem gdzie się te zajęcie odbywają. Ale nie martw się , dowiesz się wszystkiego na zapisach na wf. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorotka58 Re: Uniwersytet Wrocławski IP: *.ntvk.com.pl / 80.48.122.* 04.09.04, 17:16 a co jeszcze jest do wyboru? Odpowiedz Link Zgłoś
chuda_w-w Re: Uniwersytet Wrocławski 04.09.04, 20:38 ping-pong, siłownia, "wschodnie sztuki walki" ;), kurs tanca towarzyskiego - wiecej sobie nie przypominam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
facecja Re: Uniwersytet Wrocławski 04.09.04, 21:04 chuda_w-w napisała: > ping-pong, siłownia, "wschodnie sztuki walki" ;), kurs tanca towarzyskiego - > wiecej sobie nie przypominam ;) koszykówka, siatkówka, tenis ziemny, debilny aerobik, turystyka górska Odpowiedz Link Zgłoś
dorotka58 Re: Uniwersytet Wrocławski 05.09.04, 00:18 czemu debilny? :> chcialam sie na niego wlasnie zdecydowac ;d Odpowiedz Link Zgłoś
facecja Re: Uniwersytet Wrocławski 05.09.04, 13:31 dorotka58 napisała: > czemu debilny? :> chcialam sie na niego wlasnie zdecydowac ;d sorki :) ja po prostu nienawidzę aerobiku, a to jedyna dyscyplina sportowa, z której zajęcia odbywają się blisko mojje uczelni. powodzenia Ci życzę w zapisywaniu się, bo są zajęcia jedne z anjbardziej obleganych - wszyscy idą z myślą, że będzie lekko - a nie zawsze jest Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: Uniwersytet Wrocławski 05.09.04, 13:49 jeszcze jest yoga, tai chi, karate, kajaki, uni hokej, callanetics, tenis ziemny, badminton, siłownia (jedne z najbardziej luzackich zajęć), ping-pong. narty, turystyka piesza i górska, konie, step i coś tam jeszcze. Na aerobiku jest kilka walniętcyh instruktorek, co cie wymecza za wszystkie czasy (więc nie zapisuj się na aerobik przed zajęciami!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
facecja Ilianno droga! 05.09.04, 14:11 ilianna napisała: > jeszcze jest yoga, tai chi, karate, kajaki, uni hokej, callanetics, tenis > ziemny, badminton, siłownia (jedne z najbardziej luzackich zajęć), ping-pong. > narty, turystyka piesza i górska, konie, step i coś tam jeszcze. > Na aerobiku jest kilka walniętcyh instruktorek, co cie wymecza za wszystkie > czasy (więc nie zapisuj się na aerobik przed zajęciami!!!) Widzę, że nareszcie znalazł się ktoś, kto wie coś wiecej na temat wuefu na UWr. Byłabym Ci bardzo wdzięczna, gdybyś napisała mi, jeśli wiesz: * czy są szanse, że się zapiszę na karate lub tai chi - bez wcześniejszej bitwy na łokcie z innymi chętnymi - tzn. czy na sporty walki jest dużo chętnych? * czy na wyżej wymienione dyscypliny moge się zapisać mimo, że wcześniej nie miałam z nimi najmniejszej styczności? * czy jest możliwość zapisania się na jakąś dyscyplinę po zajęciach? czy będą jeszcze miejsca na te ciekawsze (już nawet zadowoliłabym się koszykówką?) * na czym byłaś i jakie wrażenia? Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: Ilianno droga! 05.09.04, 16:36 Już odpowiadam: 1) spis zajęć z datami itp. powinnien się pokazać gdzieś tak pod koniec wreśnia na stronie uniwerku www.uni.wroc.pl (ale niekoniecznie musi sie tam ukazać) 2)Jeżeli chodzi o zapisanie się na karate i tai chi to raczej nie ma wielkiego problemu - przynajmniej pierwszego dnia zapisów. Na tai chi ostatnio nie było dużo chetnych, bo te zajęcia były tylko w piątek po południu i wieczorem :). 3)możesz się zapisać nawet jak nie masz pojęcia co to karate. to akurat jest bez sensu, jak np. na jodze spotykaja się osoby zaawansowane i totalnie poczatkujące, albo jak grasz dobrze w ping-ponga a w grupie masz ludzi, którzy nie bardzo wiedzą jak trzymać paletkę :) Podział na poziomy uwuefienia byłby przydatny :) 3) Zajęcia z wf są cały dzień od 8 do 21, nirktóre dyscypliny są np. tylko wieczorem, ale to się rzadko zdarza. Inne jak turystyka to 2 weekendowe wyjazdy w semestrze. Jak macie jeszzce jakieś pytania to chętnie odpowiem Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dorotka58 Re: Ilianno droga! 08.09.04, 20:19 ilianna napisała: > 3)możesz się zapisać nawet jak nie masz pojęcia co to karate. to akurat jest > bez sensu, jak np. na jodze spotykaja się osoby zaawansowane i totalnie > poczatkujące, albo jak grasz dobrze w ping-ponga a w grupie masz ludzi, którzy > nie bardzo wiedzą jak trzymać paletkę :) Podział na poziomy uwuefienia byłby > przydatny :) czyli jesli bym sie zdecydowala na joge, to moge sie zapisac, mimo, ze nic o tym nie wiem? ;d Odpowiedz Link Zgłoś
dorotka58 Re: Ilianno droga! 08.09.04, 20:21 i jeszcze jedno - tam sa jakies prysznice, zeby po zajeciach moc sie odswierzyc, albo cos w tym stylu? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 8 Re: Ilianno droga! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.04, 14:56 zajęcia wf przeznaczone są dla każdego. jedynie wstęp na sekcje jest ograniczony dla tych, którzy już wcześniej trenowali daną dyscyplinę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: Uniwersytet Wrocławski IP: 195.117.90.* 05.09.04, 13:58 heh, chodziłam rok na aerobik i stwierdzam, że przed zajęciami powinno się podzielić ludzi na podobieństwo przynależności do grup językowych. Kiedy ma się trudności ze zwykłym dotnięciem dłońmi podłogi przy skłonie to potem faktycznie może być ciężko. Jeśli instruktor nie pomyśli o tym to dziadoski instruktor. Jednak jest to wina systemu wf, gdzie zamiast dzielić ludzi według poziomu ich hm, uwuefienia ;) dzieli się na kierunki. Z drugiej strony aerobik jako lekki, łatwy i przyjemny, razem z calanetisem nadaje się dla właśnie uwuefiania, dla rozruszania stetryczałych kości, dla chcących schudnąć. Taka potańcówka przy muzyczce. Taka rozgrzewka przed innymi dyscyplinami ;) Wiem, że długa, no, ale zaczyna się rozgrzewką, ciągnie się rozgrzewką i kończy się rozgrzewką. A sport gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
dorotka58 Re: Uniwersytet Wrocławski 05.09.04, 16:15 a jest gdzies moze jakis spis jakie zajecia gdzie sie odbywaja? ;d czy dopiero potem o tym jakos informuja? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: Uniwersytet Wrocławski 05.09.04, 16:39 4)Ja sie nie bardzo lubię męczyć wtedy jak mi karzą, więc chodzę na siłwonię, a w zeszłym semestzre na tzw. aerobik+siłownia czyli 14 minut aerobiku i 45 minut siłowni :) Polecam, jak ktoś chce to się zmęczy, a jak nie chce to może się nawet nie spocić ;) 5) zajęcia są głownie na Przybyszewskiego (siłownia, aerobik, siatkówka, koszykówka, ping pong, badminton)i na Kuźniczej(yoga,tai chi ,karate, aerobik) Odpowiedz Link Zgłoś
facecja Re: Uniwersytet Wrocławski 05.09.04, 16:50 ilianna napisała: > 4)Ja sie nie bardzo lubię męczyć wtedy jak mi karzą, więc chodzę na siłwonię, a > > w zeszłym semestzre na tzw. aerobik+siłownia czyli 14 minut aerobiku i 45 minut > > siłowni :) Polecam, jak ktoś chce to się zmęczy, a jak nie chce to może się > nawet nie spocić ;) > 5) zajęcia są głownie na Przybyszewskiego (siłownia, aerobik, siatkówka, > koszykówka, ping pong, badminton)i na Kuźniczej(yoga,tai chi ,karate, aerobik) O matko! a już straciłam nadzieję, że coś interesującego jest na Kuźniczej! myślałam, że jak nie chcę dojeżdżać to pozostaje aerobik wielkie UFFF i wielkię dzięki Ilianno! Odpowiedz Link Zgłoś
dorotka58 Re: Uniwersytet Wrocławski 05.09.04, 22:07 dzieki wielkie!! :) musze na mapie sprawdzic :> ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dorotka58 Re: Uniwersytet Wrocławski 05.09.04, 22:29 a ten aerobik + silownia to pewnie jest na Przybyszewskiego? (nie bedzie mi sie chcialo tak daleko jezdzic ;)) i jeszcze.. czyli te zajecia sa caly dzien i mozna sobie przyjsc, kiedy sie chce, czy sie ustala na poczatku kiedy i na ktora? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: Uniwersytet Wrocławski 06.09.04, 11:31 Tak aerobik+siłownia są na Przybyszewskiego :) to jest tak,że zapisujesz sie na konkretny dzień i godzinę do konkretnej osoby :), potem ewentualnie jak cos ci wypadnie to możesz nie przyjść, ale jak chcesz zaliczyć semestr to możesz mieć maksymalnie 2 nieobecności (na ocene 4; 1 nieobecność na 5) a resztę musisz odrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DonBolano Re: Uniwersytet Wrocławski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.04, 14:21 Fajnieeee...:D Ping pong :D hehe.. może się w końcu nauczę grać :D:D hehe :D:D Odpowiedz Link Zgłoś
slea Re: Uniwersytet Wrocławski 05.09.04, 18:08 naprawdę jest kurs tańca towarzyskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: Uniwersytet Wrocławski 05.09.04, 21:45 Naprawde! Tylko czasami brakuje chłopaków :) Dlatego najlepiej zapisaywać się ze swoim :) Odpowiedz Link Zgłoś
klaudiaa84 Re: Uniwersytet Wrocławski 24.09.04, 18:21 a ja jeszcze słyszałam ze flamenco też jest. wiecie cos o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xen Re: Uniwersytet Wrocławski IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.09.04, 18:49 wpadnij miedzy 30 wrzesnia a 5 pazdziernika na zapisy.uni.wroc.pl zapisac sie na WF to zobaczysz co jest do wyboru ;) Odpowiedz Link Zgłoś
klaudiaa84 Re: Uniwersytet Wrocławski 24.09.04, 20:17 Ludzie zapisów można dokonać przez internet,tylko ja bym chciala wcześniej sie zastanowic co wybrać. A nie na ostatnią chwile, będąc popędzana przez zapisującego i 5 kilometrową kolejkę za mna! Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: Uniwersytet Wrocławski 25.09.04, 13:27 flamenco kiedyś było na liście, ale na pewno w zeszłym semestrze tych zajec nie było. klaudia - kto ma cię niby popędzać? Siedziszw domu albo kafajce przed kompem i się zastanawiasz do woli! nareszcie! Uniwerek Wrocławski wkroczył w XXI wiek! acha, ktoś sie jeszcze o yoge pytał - można się zapisać nawet jak nie masz wogóle pojęcia co to jest. Po to są te zajęcia żeby się dowiedzieć. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xen Re: Uniwersytet Wrocławski IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.09.04, 14:43 gdzie tam UWr wkroczyl w XXI wiek?! strone maja chyba najgorsza z uczelni w naszym kraju :/ strony wydzialow poszczegolnych tez na zenujacym poziomie - bardzo czesto dodaja cos co nie dziala (tak jak info o zapisach na WF - pierwszego dnia po kliknieciu na 'wiecej' wyskakiwal blad 404 :). Sciagniecie z netu planu zajec to najczesiej marzenie :/ jeszcze wiele musi sie w tej kwestii zmienic na UWr zeby mogli powiedziec ze wkroczyli w XXI wiek :( Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: Uniwersytet Wrocławski 25.09.04, 17:44 Zgadzam się w pełni :) Ale jest jakiś postęp :). Ja akurat nie narzekam tak bardzo - mój instutut (stos,międz) ma całkiem dobrą stronę i plan tez tam jest. Ale musisz przyznać, że to co zawsze działo sie w czasie zapisów na wf to był koszmar. Mam nadzieję, że teraz coś się zmieni, no chyba, że się serwer zapcha... albo coś takiego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xen Re: Uniwersytet Wrocławski IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.09.04, 20:22 no ja mam nadzieje ze sie nic nie zapcha :) ale znajac zycie... nie, nie dopuszczam do siebie takiej mozliwosci! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 8 Re: Uniwersytet Wrocławski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.04, 14:42 do tej pory zjajęcia odbywały się na basenie na ul. Teatralnej. o ile mi wiadomo były częściowo odpłatne. Odpowiedz Link Zgłoś