Dodaj do ulubionych

Uniwersytet Wrocławski

IP: *.pukam.pl / *.pukam.pl 04.09.04, 13:18
Chodzi mi o wf na uniwersytecie we Wrocławiu,czy można wybrać basen?Jeśli
tak,to który to wrocławski basen udziela swojego miejsca studentom?
Obserwuj wątek
    • ilianna Re: Uniwersytet Wrocławski 04.09.04, 15:38
      Oczywiście że mozna wybrać basen, chociaż nie wiem gdzie się te zajęcie
      odbywają. Ale nie martw się , dowiesz się wszystkiego na zapisach na wf.
      • Gość: dorotka58 Re: Uniwersytet Wrocławski IP: *.ntvk.com.pl / 80.48.122.* 04.09.04, 17:16
        a co jeszcze jest do wyboru?
        • chuda_w-w Re: Uniwersytet Wrocławski 04.09.04, 20:38
          ping-pong, siłownia, "wschodnie sztuki walki" ;), kurs tanca towarzyskiego -
          wiecej sobie nie przypominam ;)
          • facecja Re: Uniwersytet Wrocławski 04.09.04, 21:04
            chuda_w-w napisała:

> ping-pong, siłownia, "wschodnie sztuki walki" ;), kurs tanca towarzyskiego -
            > wiecej sobie nie przypominam ;)

koszykówka, siatkówka, tenis ziemny, debilny aerobik, turystyka górska
            • dorotka58 Re: Uniwersytet Wrocławski 05.09.04, 00:18
              czemu debilny? :> chcialam sie na niego wlasnie zdecydowac ;d
              • facecja Re: Uniwersytet Wrocławski 05.09.04, 13:31
                dorotka58 napisała:

> czemu debilny? :> chcialam sie na niego wlasnie zdecydowac ;d

sorki :)

ja po prostu nienawidzę aerobiku, a to jedyna dyscyplina sportowa, z której
                zajęcia odbywają się blisko mojje uczelni.

powodzenia Ci życzę w zapisywaniu się, bo są zajęcia jedne z anjbardziej
                obleganych - wszyscy idą z myślą, że będzie lekko - a nie zawsze jest
                • ilianna Re: Uniwersytet Wrocławski 05.09.04, 13:49
                  jeszcze jest yoga, tai chi, karate, kajaki, uni hokej, callanetics, tenis
                  ziemny, badminton, siłownia (jedne z najbardziej luzackich zajęć), ping-pong.
                  narty, turystyka piesza i górska, konie, step i coś tam jeszcze.
                  Na aerobiku jest kilka walniętcyh instruktorek, co cie wymecza za wszystkie
                  czasy (więc nie zapisuj się na aerobik przed zajęciami!!!)
                  • facecja Ilianno droga! 05.09.04, 14:11
                    ilianna napisała:

> jeszcze jest yoga, tai chi, karate, kajaki, uni hokej, callanetics, tenis
                    > ziemny, badminton, siłownia (jedne z najbardziej luzackich zajęć), ping-pong.
                    > narty, turystyka piesza i górska, konie, step i coś tam jeszcze.
                    > Na aerobiku jest kilka walniętcyh instruktorek, co cie wymecza za wszystkie
                    > czasy (więc nie zapisuj się na aerobik przed zajęciami!!!)

Widzę, że nareszcie znalazł się ktoś, kto wie coś wiecej na temat wuefu na UWr.
                    Byłabym Ci bardzo wdzięczna, gdybyś napisała mi, jeśli wiesz:

* czy są szanse, że się zapiszę na karate lub tai chi - bez wcześniejszej bitwy
                    na łokcie z innymi chętnymi - tzn. czy na sporty walki jest dużo chętnych?
                    * czy na wyżej wymienione dyscypliny moge się zapisać mimo, że wcześniej nie
                    miałam z nimi najmniejszej styczności?
                    * czy jest możliwość zapisania się na jakąś dyscyplinę po zajęciach? czy będą
                    jeszcze miejsca na te ciekawsze (już nawet zadowoliłabym się koszykówką?)
                    * na czym byłaś i jakie wrażenia?

• ilianna Re: Ilianno droga! 05.09.04, 16:36
                      Już odpowiadam:
                      1) spis zajęć z datami itp. powinnien się pokazać gdzieś tak pod koniec wreśnia
                      na stronie uniwerku www.uni.wroc.pl (ale niekoniecznie musi sie tam ukazać)
                      2)Jeżeli chodzi o zapisanie się na karate i tai chi to raczej nie ma wielkiego
                      problemu - przynajmniej pierwszego dnia zapisów. Na tai chi ostatnio nie było
                      dużo chetnych, bo te zajęcia były tylko w piątek po południu i wieczorem :).
                      3)możesz się zapisać nawet jak nie masz pojęcia co to karate. to akurat jest
                      bez sensu, jak np. na jodze spotykaja się osoby zaawansowane i totalnie
                      poczatkujące, albo jak grasz dobrze w ping-ponga a w grupie masz ludzi, którzy
                      nie bardzo wiedzą jak trzymać paletkę :) Podział na poziomy uwuefienia byłby
                      przydatny :)
                      3) Zajęcia z wf są cały dzień od 8 do 21, nirktóre dyscypliny są np. tylko
                      wieczorem, ale to się rzadko zdarza. Inne jak turystyka to 2 weekendowe wyjazdy
                      w semestrze.
                      Jak macie jeszzce jakieś pytania to chętnie odpowiem
                      Pozdrawiam
                      • dorotka58 Re: Ilianno droga! 08.09.04, 20:19
                        ilianna napisała:

> 3)możesz się zapisać nawet jak nie masz pojęcia co to karate. to akurat jest
                        > bez sensu, jak np. na jodze spotykaja się osoby zaawansowane i totalnie
                        > poczatkujące, albo jak grasz dobrze w ping-ponga a w grupie masz ludzi,
                        którzy
                        > nie bardzo wiedzą jak trzymać paletkę :) Podział na poziomy uwuefienia byłby
                        > przydatny :)

czyli jesli bym sie zdecydowala na joge, to moge sie zapisac, mimo, ze nic o
                        tym nie wiem? ;d
                      • dorotka58 Re: Ilianno droga! 08.09.04, 20:21
                        i jeszcze jedno - tam sa jakies prysznice, zeby po zajeciach moc sie
                        odswierzyc, albo cos w tym stylu? ;)
                    • Gość: 8 Re: Ilianno droga! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.04, 14:56
                      zajęcia wf przeznaczone są dla każdego. jedynie wstęp na sekcje jest
                      ograniczony dla tych, którzy już wcześniej trenowali daną dyscyplinę.

• Gość: Richelieu* Re: Uniwersytet Wrocławski IP: 195.117.90.* 05.09.04, 13:58
                  heh, chodziłam rok na aerobik i stwierdzam, że przed zajęciami powinno się
                  podzielić ludzi na podobieństwo przynależności do grup językowych. Kiedy ma się
                  trudności ze zwykłym dotnięciem dłońmi podłogi przy skłonie to potem faktycznie
                  może być ciężko. Jeśli instruktor nie pomyśli o tym to dziadoski instruktor.
                  Jednak jest to wina systemu wf, gdzie zamiast dzielić ludzi według poziomu ich
                  hm, uwuefienia ;) dzieli się na kierunki. Z drugiej strony aerobik jako lekki,
                  łatwy i przyjemny, razem z calanetisem nadaje się dla właśnie uwuefiania, dla
                  rozruszania stetryczałych kości, dla chcących schudnąć. Taka potańcówka przy
                  muzyczce. Taka rozgrzewka przed innymi dyscyplinami ;) Wiem, że długa, no, ale
                  zaczyna się rozgrzewką, ciągnie się rozgrzewką i kończy się rozgrzewką. A sport
                  gdzie?
                • dorotka58 Re: Uniwersytet Wrocławski 05.09.04, 16:15
                  a jest gdzies moze jakis spis jakie zajecia gdzie sie odbywaja? ;d czy dopiero
                  potem o tym jakos informuja? ;)
                  • ilianna Re: Uniwersytet Wrocławski 05.09.04, 16:39
                    4)Ja sie nie bardzo lubię męczyć wtedy jak mi karzą, więc chodzę na siłwonię, a
                    w zeszłym semestzre na tzw. aerobik+siłownia czyli 14 minut aerobiku i 45 minut
                    siłowni :) Polecam, jak ktoś chce to się zmęczy, a jak nie chce to może się
                    nawet nie spocić ;)
                    5) zajęcia są głownie na Przybyszewskiego (siłownia, aerobik, siatkówka,
                    koszykówka, ping pong, badminton)i na Kuźniczej(yoga,tai chi ,karate, aerobik)
                    • facecja Re: Uniwersytet Wrocławski 05.09.04, 16:50
                      ilianna napisała:

> 4)Ja sie nie bardzo lubię męczyć wtedy jak mi karzą, więc chodzę na siłwonię,
                      a
                      >
                      > w zeszłym semestzre na tzw. aerobik+siłownia czyli 14 minut aerobiku i 45
                      minut
                      >
                      > siłowni :) Polecam, jak ktoś chce to się zmęczy, a jak nie chce to może się
                      > nawet nie spocić ;)
                      > 5) zajęcia są głownie na Przybyszewskiego (siłownia, aerobik, siatkówka,
                      > koszykówka, ping pong, badminton)i na Kuźniczej(yoga,tai chi ,karate, aerobik)

O matko! a już straciłam nadzieję, że coś interesującego jest na Kuźniczej!
                      myślałam, że jak nie chcę dojeżdżać to pozostaje aerobik
                      wielkie UFFF i wielkię dzięki Ilianno!
                    • dorotka58 Re: Uniwersytet Wrocławski 05.09.04, 22:07
                      dzieki wielkie!! :) musze na mapie sprawdzic :> ;)
                    • dorotka58 Re: Uniwersytet Wrocławski 05.09.04, 22:29
                      a ten aerobik + silownia to pewnie jest na Przybyszewskiego? (nie bedzie mi sie
                      chcialo tak daleko jezdzic ;))

i jeszcze.. czyli te zajecia sa caly dzien i mozna sobie przyjsc, kiedy sie
                      chce, czy sie ustala na poczatku kiedy i na ktora? ;)
                      • ilianna Re: Uniwersytet Wrocławski 06.09.04, 11:31
                        Tak aerobik+siłownia są na Przybyszewskiego :)
                        to jest tak,że zapisujesz sie na konkretny dzień i godzinę do konkretnej
                        osoby :), potem ewentualnie jak cos ci wypadnie to możesz nie przyjść, ale jak
                        chcesz zaliczyć semestr to możesz mieć maksymalnie 2 nieobecności (na ocene 4;
                        1 nieobecność na 5) a resztę musisz odrobić.
          • Gość: DonBolano Re: Uniwersytet Wrocławski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.04, 14:21
            Fajnieeee...:D Ping pong :D hehe.. może się w końcu nauczę grać :D:D hehe :D:D
          • slea Re: Uniwersytet Wrocławski 05.09.04, 18:08
            naprawdę jest kurs tańca towarzyskiego?
            • ilianna Re: Uniwersytet Wrocławski 05.09.04, 21:45
              Naprawde! Tylko czasami brakuje chłopaków :) Dlatego najlepiej zapisaywać się
              ze swoim :)
              • klaudiaa84 Re: Uniwersytet Wrocławski 24.09.04, 18:21
                a ja jeszcze słyszałam ze flamenco też jest. wiecie cos o tym?
                • Gość: Xen Re: Uniwersytet Wrocławski IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.09.04, 18:49
                  wpadnij miedzy 30 wrzesnia a 5 pazdziernika na zapisy.uni.wroc.pl zapisac sie
                  na WF to zobaczysz co jest do wyboru ;)
                  • klaudiaa84 Re: Uniwersytet Wrocławski 24.09.04, 20:17
                    Ludzie zapisów można dokonać przez internet,tylko ja bym chciala wcześniej sie
                    zastanowic co wybrać. A nie na ostatnią chwile, będąc popędzana przez
                    zapisującego i 5 kilometrową kolejkę za mna!
                    • ilianna Re: Uniwersytet Wrocławski 25.09.04, 13:27
                      flamenco kiedyś było na liście, ale na pewno w zeszłym semestrze tych zajec nie
                      było.
                      klaudia - kto ma cię niby popędzać? Siedziszw domu albo kafajce przed kompem i
                      się zastanawiasz do woli!
                      nareszcie!
                      Uniwerek Wrocławski wkroczył w XXI wiek!
                      acha, ktoś sie jeszcze o yoge pytał - można się zapisać nawet jak nie masz
                      wogóle pojęcia co to jest. Po to są te zajęcia żeby się dowiedzieć. :)
                      • Gość: Xen Re: Uniwersytet Wrocławski IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.09.04, 14:43
                        gdzie tam UWr wkroczyl w XXI wiek?! strone maja chyba najgorsza z uczelni w
                        naszym kraju :/ strony wydzialow poszczegolnych tez na zenujacym poziomie -
                        bardzo czesto dodaja cos co nie dziala (tak jak info o zapisach na WF -
                        pierwszego dnia po kliknieciu na 'wiecej' wyskakiwal blad 404 :). Sciagniecie z
                        netu planu zajec to najczesiej marzenie :/ jeszcze wiele musi sie w tej kwestii
                        zmienic na UWr zeby mogli powiedziec ze wkroczyli w XXI wiek :(
                        • ilianna Re: Uniwersytet Wrocławski 25.09.04, 17:44
                          Zgadzam się w pełni :) Ale jest jakiś postęp :). Ja akurat nie narzekam tak
                          bardzo - mój instutut (stos,międz) ma całkiem dobrą stronę i plan tez tam jest.
                          Ale musisz przyznać, że to co zawsze działo sie w czasie zapisów na wf to był
                          koszmar. Mam nadzieję, że teraz coś się zmieni, no chyba, że się serwer
                          zapcha... albo coś takiego.
                          Pozdrawiam
                          • Gość: Xen Re: Uniwersytet Wrocławski IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.09.04, 20:22
                            no ja mam nadzieje ze sie nic nie zapcha :) ale znajac zycie... nie, nie
                            dopuszczam do siebie takiej mozliwosci! :)
    • Gość: 8 Re: Uniwersytet Wrocławski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.04, 14:42
      do tej pory zjajęcia odbywały się na basenie na ul. Teatralnej. o ile mi
      wiadomo były częściowo odpłatne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka