IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 12:07
Moi Drodzy,

Doskonale wiecie jak dramatyczna jest sytuacja. Historia jest
nieprzewidywalna. Teraz to od nas oczekuje się solidarności. Zróbcie co
możecie aby być w tych dniach z wolną Ukrainą.

Oto list od naszej koleżanki z Uniwersytetu Grekokatolickiego we Lwowie:

hello, friends!!!!!!

We, the students of Ukrainian Universities, as well as everybody in Ukraine
who wants to live in a free and just society, protest against falsifications
of the elections!!!!!!!!!! We want our country to be a free member of the
world community, not the colony ruled by criminals!!!!
If you have a chance to support Ukraine and its choice to be free, please do
so in all the ways you can. We want justice and freedom and we ask for you
help and support! Together we are the strenth which cannot be defeated ever!

Ania Trofimova
Obserwuj wątek
    • Gość: rozczarowany Agitka ! Agitka ! Agitka ! Agitka ! Agitka ! IP: *.aster.pl 26.11.04, 20:22
      Juszczenkę wspierają ruchy nacjonalistyczne, które nie są życzliwie nastawione
      do Polski i Polaków. Ulubieniec naszych mediów prowadził na początku kampanię
      wyborczą, w której roiło się od nieżyczliwych stwierdzeń na temat Polaków.
      Wytłumacz, dlaczego Polacy, mieszkający na Ukrainie, w przeważającej części
      poparli Janukowycza ?
      Ehh... Teraz i tak już nic nie zmienimy, więc warto pozostać przy popieraniu
      Juszczenki. Mówię tutaj o polskich elytach, które tak dumnie manifestują swoje
      poparcie dla faworyta zachodu. Wolałbym, żeby elyty w ogóle się nie wpieprzały w
      problemy sąsiadów, ale jeśli już tak daleko zaszły działąnia naszych władz
      państwowych, to w interesie polskych elyt jest nie zmienianie swego stanowiska.
      Najwyżej podłożą sobie świnię pod postacią agresywnej polityki zagranicznej
      Juszczenki. Pożyjemy, zobaczymy... Mogę się mylić, ale mam chyba prawo do
      posiadania własnych poglądów. Nie lubię politycznej poprawności, manipulacji i
      agitki prowadzonej na UW.

Oligarchia Janukowycza i Kuczmy zamieniona zostanie jedynie na oligarchię
      Juszczenki. Hameryki i tak tam nie stworzą... Co najwyżej zsocjalizowany system,
      z którym mamy do czynienia na naszym pięknym zachodzie Europy i w naszym kraju.

A może ta całą zabawa ma na celu zamydlenie oczu i odciągnięcie rodaków od
      skupiania się na problemach wewnętrznych naszego kraju ?

Na sam koniec pokuszę się o cytat:
      MAREK BOROWSKI: "PRECZ Z KOMUNĄ !!!" :))))
      [krzyczał to na jednej z manifestacji...]
      • facecja Re: Agitka ! Agitka ! Agitka ! Agitka ! Agitka ! 26.11.04, 20:48
        > A może ta całą zabawa ma na celu zamydlenie oczu i odciągnięcie rodaków od
        > skupiania się na problemach wewnętrznych naszego kraju ?

Może
        Ale ja np. nie popieram Juszczenki, tylko jestem przeciwko fałszerstwom i
        przeciwko wciąganiu Ukrainy w orbitę wpływów Rosji. Jakoś - nie wiem dlaczego -
        wolę, żeby ten nasz wielki braciszek był jak najdalej stąd.

A to:
        > MAREK BOROWSKI: "PRECZ Z KOMUNĄ !!!" :))))
        to tekst miesiąca :)
        • Gość: hhh Re: Agitka ! Agitka ! Agitka ! Agitka ! Agitka ! IP: *.aster.pl 26.11.04, 21:07
          Jak na razie jestem człowiekiem wątpiącym...
          Zastanawiam się nad tym, co serwują mi media i nie lubię iść za głosem owczego
          stada. Pożyjemy, zobaczymy... Mogłem się mylić, ale nie do końca wierzę w
          słusznosć takiego potężnego wspierania Ukrainy. A co mają powiedzieć Ci, którzy
          rzeczywiście wolą Janukowycza, ale zostanie im narzucony Juszczenko ?
          Czy są 100 % dowody na fałszerstwa ? A może fałszował zarówno Juszczenko, jak i
          Janukowycz ? Ile pytań... ile wątpliwości :)
          • facecja Re: Agitka ! Agitka ! Agitka ! Agitka ! Agitka ! 26.11.04, 21:37

też nie jestem na 100% przekonana, że z Juszczenką będzie Ukrainie lepiej, ale:

> A co mają powiedzieć Ci, którzy
            > rzeczywiście wolą Janukowycza, ale zostanie im narzucony Juszczenko ?

to już ta gorsza strona demokracji - mi też został narzucony Kwaśniewski,
            tylko, że nie protestowałam, bo narzuciła mi go większość, a nie Rosja

>A może fałszował zarówno Juszczenko, jak i
            > Janukowycz ?

sądzę, że Juszczence - ponieważ jest w opozycji - ciężko by było przeprowadzić
            fałszerstwa
        • Gość: rafal Re: Agitka ! Agitka ! Agitka ! Agitka ! Agitka ! IP: *.chello.pl 26.11.04, 21:39
          > A to:
          > > MAREK BOROWSKI: "PRECZ Z KOMUNĄ !!!" :))))
          > to tekst miesiąca :)

dlaczego?
          pewnie w 1968 podzczas strajkow studenckich na SGPiSie krzyczal to samo....

tylko poco sie wysilac intelektualnie powyzej schemat sld,sdpl=komuna, nie?
          • Gość: hhh Re: Agitka ! Agitka ! Agitka ! Agitka ! Agitka ! IP: *.aster.pl 26.11.04, 21:41
            To jakiś hipokryta musi być z niego...
            Być w poskomunistycznym SLD, mieć tatusia UBeka i krzyczeć "precz z komuną"...
            A w PZPRZE to on nie działał ?
            Hipokryta, cwaniak... A może schizofrenik ?
    • Gość: Richelieu* Re: Ukraina IP: 195.117.90.* 26.11.04, 20:32
      łazisz z tym po wszystkich forach
      więc
      • Gość: Jasna Re: Ukraina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 18:50
        Gość portalu: Richelieu* napisał(a):

> łazisz z tym po wszystkich forach
        > więc

Po dwóch konkretnie, więc nie po "wszystkich". Twoje zdanie już znam, dziękuję
        za Twoje dalsze wypowiedzi. Nie trać swego cennego czasu przeznaczonego na
        użalanie się nad sobą i wydalanie żółci.
        • rr.richelieu Re: Ukraina 28.11.04, 18:57
          masz szczęście, że tylko po dwóch

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka