Dodaj do ulubionych

etnolingwistyka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 18:18
zastanawiam sie nad wyborem studiow, i bardzo trudno mi ostatecznie
zdecydowac, ale prowadzi etnolingwistyka. czy, jesli moje zainteresowania to
glownie jezyki, literatura i sztuka, to dobry wybor?
Obserwuj wątek
    • Gość: Tawananna* Re: etnolingwistyka IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.04, 18:23
      Języki - tak. Literatury i sztuki jest tu niewiele, przynajmniej w porównaniu z
      innymi filologiami. Jeśli zależy Ci na szerszej perspektywie - znajomości
      literatury, sztuki, historii państwa, którego język poznajesz, właściwszym
      wyborem byłaby "zwykła" filologia obca.
      • Gość: piurko Re: etnolingwistyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 18:34
        nie zalezy mi wyjatkowo na kulturze, sztuce kraju, ktorego jezyka sie ucze,
        chcialabym przede wszystkim uczyc sie wiekszej ilosci jezykow, ale nie wiem,
        jak to polaczyc z zainteresowaniami w sferze "ogolnej" historii sztuki itp.
        • Gość: Tawananna* Re: etnolingwistyka IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.04, 18:52
          Pojęcia nie mam. Można wybrać drugi kierunek studiów (np. historię sztuki
          właśnie), można iść na MISH, można zdecydować się na tylko na historię sztuki i
          języków uczyć się we własnym zakresie albo na lektoratach...

Ja studiuję etnolingwistykę i MISH.
          • Gość: xx Re: etnolingwistyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 19:40
            jesli studiujesz MISH i etnolingwistyke, mialabym do ciebie troche pytan..
            moglabym napisac na maila?
            • Gość: Tawananna* Re: etnolingwistyka IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.04, 20:23
              Jasne. tawanannaWYTNIJTO@wp.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka