mu.z 18.03.05, 21:36 hej chciałabym sie zapytac czy zeby robic 2 lata w jednym wystarczy srednia 4,0? i czy jest to mozliwe na filologii Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tawananna Re: dwa lata w jednym 19.03.05, 11:40 Musiałabyś napisać coś więcej o całej sytuacji, Twoje pytanie jest zbyt ogólne. Ja chciałam tylko nadmienić, że u mnie na uniwersytecie funkcjonuje coś takiego jak przyjmowanie na drugi kierunek na podstawie odpowiedniej średniej ocen - i jest to przyjmowanie od razu na 2 rok, z nadrabianiem pierwszego. Ta zasada nie dotyczy jednak filologii, gdzie przyjmują na pierwszy rok. I chyba nie bez powodu... Nie bardzo wyobrażam sobie robienie dwóch lat w ciągu jednego na filologii obcej, chyba że ew. 4 i 5 roku. Zazwyczaj na filologii ogromna część zajęć to zajęcia praktyczne, i tego po prostu nie da się "przeskoczyć" - chodzenie na takie zajęcia z dwoma latami jednocześnie mija się z celem, bo często te dwa lata dzieli cała przepaść poziomu. Nie mówiąc już o tym, że takie studiowanie byłoby wybitnie eksploatujące ;). Odpowiedz Link Zgłoś