Dodaj do ulubionych

PRAWO - UAM - POZNAŃ

20.04.05, 19:14
Witam, kto z was wybiera się na prawo na uam w tym roku, piszcie jak sie
przygotowujecie do rozmowy i z jakich żrodel korzystacie oraz jak wam idą
przygotowania do matury...
Obserwuj wątek
    • Gość: nickuś Re: PRAWO - UAM - POZNAŃ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 19:58
      Ja się wybieram ;p do matury się nie uczę bo już jestem po (w tamtym roku nie wyszło z prawem i próbuję jeszcze raz) - a więc dla mnie tylko historia + wos, pozdrawiam
    • Gość: ola Re: PRAWO - UAM - POZNAŃ IP: *.icpnet.pl 23.04.05, 18:20
      cześć
      studiuje na tym wydziale i gorąco polecam :
      "Kompendium wiedzy o społeczeństwie, państwie i prawie"
      Sławomira Wronkowska,Maria Zmierczak
      (autorki są profesorkami uam!)
      ta książka to włąściwie lektura obowiązkowa - jest tam wszystko,co kandydat na
      wydzial prawa wiedzieć powinien,zresztą przyda się też w późniejeszych latach,
      na wykładach u tych pań.
      powodzenia na egz:)
      • Gość: nickuś Re: PRAWO - UAM - POZNAŃ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 18:32
        Cześć, dzięki za info ;p mam tą książkę na szczęścię, to w takim razie muszę ją dokładnie przerobić. Mogłabyś napisać coś więcej na temat samego wydziału i studiów na nim? Z góry wielkie dzięki, pozdrawiam
        • almeria Re: PRAWO - UAM - POZNAŃ 23.04.05, 19:09
          informacje o systemie punktowym i inne tego typu ciekawostki na stronie
          www.amu.edu.pl
          a moja prywatna opinia jest taka że to dobry,nowoczesny wydział,kadra w
          większości w porządku,dużo specjalistów i praktyków,którzy są na bieżąco a ich
          opinia liczy się w kraju(i nie tylko).wiadomo,nie mówię o wszsytkich,bo wszędzie
          zdarzają się niefajni ludzie:).dużo możliwości wyjazdów na stypendia w Europie(o
          ile znasz język niem,ang,francuski albo podstawy włoskiego)..ale wysmarowałam
          laurkę...
          no to teraz wada - nie ma "zmiłuj się" dla tych,którzy studiują jednocześnie
          drugi kerunek na wydziale(np.europeistykę),dlatego np.zdają po dwa razy egz u
          tych samych profesorów.

sam zdecyduj i nie kieruj sie wyłącznie moją opinią:)
          • Gość: nickuś Re: PRAWO - UAM - POZNAŃ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 19:30
            dzięki ;-) jeżeli chodzi o moją decyzję to w tej chwili o niczym innym niż studiowanie prawa (np. na UAM) nie marzę. W tej chwili studiuje coś innego w delikatnie mówiąc słabiutkiej szkole więc nie mogę się doczekać kiedy to rzucę i zostanę studentem prawa ;p pozdrawiam i mam nadzieję do zobaczenia w październiku ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka