Dodaj do ulubionych

AP Kraków

IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 15.07.05, 10:57
Tak z ciekawości chcialam się zapytać, czy ktoś się dostał na Akademię
Pedagogiczną w Krakowie?:)
Obserwuj wątek
    • Gość: 1 Re: AP Kraków IP: *.111.inds.pl 15.07.05, 11:00
      Ktoś na pewno
      • ona2000 Re: AP Kraków 15.07.05, 11:03
        dzięki:P nie spodziewałam się tak zaskakującej odpowiedzi...
    • Gość: aśka Re: AP Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 11:33
      ja sie tam dostałam ;-)
      • ona2000 Re: AP Kraków 15.07.05, 12:01
        a na jaki kierunek jesli mozna wiedziec?:) ja na filologie polska...
        • Gość: awe Re: AP Kraków IP: *.kol.tke.pl 15.07.05, 12:10
          a il mialas punktow na filologie lub moze wiesz ile nalezalo miec?
          • ona2000 Re: AP Kraków 15.07.05, 12:14
            na logopedię brali od 89% z polskiego podstawowego:]
            • Gość: awe Re: AP Kraków IP: *.kol.tke.pl 15.07.05, 12:21
              a ilu bylo kanydatow na ta logopedie? znasz moze progi na inne kierunki

dzieki za info:)
              • ona2000 Re: AP Kraków 15.07.05, 12:28
                na logpoedie bylo ok 12 osob na miejsce :] na komunikacje spoleczna np. brali od
                90% z polskiego podsawowego i było ok 14 kandydatów na miejsce:]
                • Gość: aew Re: AP Kraków IP: *.kol.tke.pl 15.07.05, 12:33
                  wiec trzeba bylo miec dosc duzo punktów jednak nalezy pamietac ze Ap jest dla
                  niektorych wyjsciem awaryjnym wiec kilkanascie miejsc sie zwolni, a wlasnie sa
                  jakies listy rezerwowe czy tylko kazdy dostal wynik na koncie netowym

pozdro
            • olgieslaweczka Re: AP Kraków 15.07.05, 17:49
              ja też się dostalam na logopedię:)
        • Gość: aśka Re: AP Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 12:36
          na filozofie ;-) i jak nie popełnie samobójstwa po I semestrze to już bedzie
          dobrze ;-) chetnie bym z tobą pogadała na priv ona2000 i z resztą kto sie tam
          dostał też ;-)
          • ona2000 Re: AP Kraków 15.07.05, 12:45
            jak cos to moj nr gg : 3508336 ;)
          • Gość: falkenberg Re: AP Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 18:43
            też się na filozofie dostałem :]
        • Gość: Karolka Re: AP Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 16:23
          No co Ty!! Ja sie nie dostałam, wielu moich znajomych też nie. Na Ap w tym roQ
          był taki nalot, że masakra!! W pierwszym dniu składania odwołań było tam chyba
          z tysiac osób, które przyjechały z namiotami i śpiworami i koczowały od kilku
          dni:D!!!! Poziom tejże uczelni wcale nie jest jakiś wybitnie wysoki, wręcz
          przeciwnei, ponoć studiują tam niezłe "wynalazki". Ja akurat dostałam sie na Uj
          z czego jestem barrrrdzo zadowolona, bo to jest chociaż uczelnia z renomą i
          poziomem ;) Pozdrawiam!
          • Gość: kp Re: AP Kraków IP: *.chello.pl 07.09.05, 11:12
            nie ma w krakowie bardziej syfiastej uczelni niz UJ
    • ona2000 Re: AP Kraków 15.07.05, 14:00
      ktos jeszcze sie dostal? :)
      • Gość: ewa Re: AP Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 14:01
        ja:) na biologię.
        • karalajn86 Re: AP Kraków 15.07.05, 14:16
          ja może się dostanę...we wtorek wyniki. filologia rosyjska...
          • Gość: paulina Re: AP Kraków IP: *.taunet.biz / 62.29.142.* 15.07.05, 14:24
            ja dopiero w poniedziałek mam rozmowę kwalifikacyjną z j.niemieckiego(chociaz
            zdawałam niemiecki na rozszerzonym i b.dobrze mi poszło) chciałabym się tam
            dostać, chociaż wiem ze cięzko będzie (jakieś 12 osób na jedno miejsce)
        • Gość: selio Re: AP Kraków IP: *.kol.tke.pl 15.07.05, 15:49
          a jaki byl prog na biologie ile punktów mialas ewa?

pozdrawiam
          • Gość: ewa Re: AP Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 17:40
            miałam 98%, jaki był próg-nie wiem. oni jakoś dziwnie przeliczali te punkty,
            tak że na liście rankingowej jest napisane, że mam 5:)
            • Gość: aga Re: AP Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 19:38
              ja sie dostalam na pedagogike z wych.obronnym i fizycznym.Moze mi ktos
              powiedziec jak jest na tym kierunku:jakie przedmioty są,jaki poziom oraz czy
              mozna sie przeniesc z tego kierunku na AWF na wych.fizyczne do krakowa po 1
              roku?Z góry dzienks
    • Gość: UM Re: AP Kraków IP: *.man.busko.pl 15.07.05, 22:10
      up
    • Gość: UM Re: AP Kraków, IP: *.man.busko.pl 15.07.05, 22:10
      up
    • divineee Re: AP Kraków 15.07.05, 22:29
      dostalam sie na filologie polska z komunikacja spoleczna i nie mam zamiaru
      rezygnowac :) wprost przeciwnie, bardzo sie ciesze, ze sie udalo :)
      • Gość: ona200 Re: AP Kraków IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 15.07.05, 22:44
        a czy wie ktos moze jaki jest poziom jezykow? np angielskiego i rosyjskiego? bo
        teraz czeka decyzja o podjeciu lektoratu... a i mam jeszcze pytanie, czy moze mi
        ktos powiedziec jakie mniej wiecej przedmioty sa wykladane na logopedii?:)
        • Gość: kaja Re: AP Kraków IP: 80.51.14.* 15.07.05, 23:08
          O poziomie lektoratów poszukaj wątku na tym forum :) Nie chcę się wypowiadać na
          ten temat, bo...nie czuję się ku temu kompetentna :P

Przedmioty wykładane na logopedii?? Zdziwisz się... Na I roku są dokładnie
          takie same jak na pozostałych specjalnościach (gramatyka opisowa [z naciskiem
          na fonetykę, na pewno będziesz ją miała z dr Śniadkowskim - super gość] i
          kultura żywego słowa są troszeczkę inaczej wykładane). Ale niestety, trzeba
          zdać egzamin z łaciny i literatury staropolskiej.. tak samo jak inne
          specjalności. W końcu to FILOLOGIA POLSKA specjalność logopedia. Ale wiesz...
          raczej nie będziesz żałować, że tam studiujesz :)) Ja nie żałuję :))
          • Gość: ona2000 Re: AP Kraków IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 16.07.05, 00:15
            dzieki za odpowiedz ;)
            • divineee Re: AP Kraków 16.07.05, 09:31
              ona2000 napisz jak bedziesz wiedziala cos na temat tych jezykow
              • Gość: ona2000 Re: AP Kraków IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 16.07.05, 11:30
                niestety nic nie moglam znalezc na temat jezykow:/
                • divineee Re: AP Kraków 17.07.05, 12:28
                  w tej deklaracji trzeba zaznaczyc tylko jeden jezyk? bo francuskiego ani
                  rosyjskiego nie uczylam sie nigdy, niemiecki mialam tylko podstawowy, lepiej u
                  mnie tylko z angielskim. I trzeba wpisac tam języki, ktorych uczylam sie w
                  szkole i oceny na swiadectwie maturalnym. To maja byc te procenty z matury
                  (pisalam angielski), czy to ma byc swiadectwo ukonczenia szkoly? (ale pisze
                  maturalne). Bylabym bardzo wdzieczna gdyby ktos mnie oświecił :)a ty ona2000 co
                  zaznaczasz?
                  • Gość: ona2000 Re: AP Kraków IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 17.07.05, 14:00
                    Wg mnie trzeba wpisac ocene ze swiadectwa, a nie % z matury. Ja zaznaczam
                    rosyjski, bo nigdy się jego nie uczyłam i dzięki Bogu można go zacząć od
                    podstaw. Francuski jest bardzo trudny, więc od razu go odrzuciłam. Co do
                    niemieckiego to go nienawidzę i nie chcę już mieć z nim nic do czynienia:P A
                    angielski znam bardzo dobrze i dużo osób mówi mi, że angielskiego nie ma co
                    wybierać, bo to strata czasu, ze względu na to, że się kompletnie nic nowego nie
                    nauczę:] A ty jaki język wybierasz divineee?:)
                    • divineee Re: AP Kraków 17.07.05, 15:43
                      teraz to ja juz sama nie wiem :) podzielam twoje zdanie co do niemieckiego, wiec
                      ten odpada. Myslalam, zeby wybrac angielski srednio zaawansowany, rosyjskiego to
                      nie bardzo chce sie uczyc, a francuski to w sumie chcialabym, ale tez slyszalam,
                      ze jest dosc trudny ... i co zrobic? Czekam na list i jade dokonac wpisu na
                      studia, a decyzje trzeba podjac. Najchetniej to uczylabym sie wloskiego :) A
                      myslisz, ze jak zaznaczy sie podstawowy, to bedzie tak calkiem od podstaw, czy
                      ludzie beda mieli jakies pojecie o tym jezyku?
                      • Gość: kaja Re: AP Kraków IP: 80.51.14.* 17.07.05, 16:07
                        sorry, dziewczyny, ze się wtrącam do Waszej rozmowy, ale... 1 zdanie. Jeśli
                        napiszesz "podstawowy" to on na 100% bedzie od podstaw. Chyba, ze miałaś już
                        ten język w szkole to mogą Cię przydzielić do innej grupy :P Sami.

A poza tym: te poziomy językowe tak naprawdę wybieracie
                        tak...hmmm...niezobowiązująco. Przynajmniej u mnie na początku roku wszyscy i
                        tak pisali testy sprawdzające i na podstawie tychże testów przydzielano ich
                        potem do grup. Ot tak - bo w jednej szkole dostaniesz 5 za to, ze umiesz
                        alfabet, a w drugiej będziesz mieć 3 mimo, że jesteś na poziomie CAE (daję
                        przykład z angielskim, bo akurat ja wybrałam ten język).

Pozdrawiam
                        • divineee Re: AP Kraków 17.07.05, 16:29
                          ok dziekuje za odpowiedz. z tego co zdazylam sie zorientowac to studiujesz na AP
                          fil. polska z logopedia.Wiesz cos moze o fl. polskiej z komunikacja spoleczna?
                          Bylabym wdzieczna za informacje :)
                          • Gość: kaja Re: AP Kraków IP: 80.51.14.* 17.07.05, 16:57
                            Pewnie, ze wiem. Mam tam kilka znajomych :))... Na edytorstwie i
                            nauczycielskiej też :))... Co chcesz wiedzieć?? A może napiszesz na moj nr gg
                            3869295??

Pozdro
                            • divineee Re: AP Kraków 17.07.05, 17:19
                              super, pogadamy na gg :) co wakacje jezdze do Staszowa :)
                              • Gość: lulu Re: AP Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 21:21
                                Ja się dostała na pracę socjalną i jestem też już na drugim roku pedagogiki
                                rewalidacyjnej :) A co do lektorató... ehhh... szkoda gadać. Poziom
                                beznadziejny. nie wiem jak francuski i rosyjski, ale niemiecki napewno, bo
                                wybrałam niemiecki średnio zaawansowany i to jest poprostu komedia :D A z tego
                                co mówiły mi kumpele to z anglikiem jest tak samo :-/
                              • Gość: kaja Re: AP Kraków IP: 80.51.14.* 17.07.05, 22:59
                                serio?? to ktoś w ogole wie gdzie to jest??:)) jak tylko bede dostepna mozesz
                                zagadac bez najmniejszych oporow. Zapraszam :))
                                • Gość: ja Re: AP Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 07:49
                                  A czy ktos nei wie czy na AP sa jakeis wolne miejsca?? błagam pomózcie!!!!!!! :(
                                  • Gość: blanco19 Re: AP Kraków IP: 213.199.194.* 18.07.05, 09:09
                                    tez bym chcial jakies wolne ale obawiam sie ze nie mamy szans : (
                            • Gość: malwa1986 Re: AP Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 11:53
                              mogłabyś napisać co sądzą Twoi znajomi o fil. polskiej, nauczycielskiej??? jak
                              jest, podoba im się? dzięki za wszelkie info, bo mam do wyboru ten kierunek na
                              UJ i AP, nie wiem dokładnie gdzie iść, przychyliłam się już do UJ, jednak na AP
                              idzie moja kumpela, byłoby wtedy raźniej/łatwiej/sympatyczniej...
                              • Gość: kaja Re: AP Kraków IP: 80.51.14.* 18.07.05, 12:18
                                Podoba im się!! :))

Dobra, to było ogólnikowo. A konkretniej: nie wiem jak jest na UJ i dlatego
                                wyboru musisz dokonać sama.

Na AP na I roku są przedmioty, które znajdziesz na każdej filologii polskiej +
                                psychologia (na zajęciach w II semestrze chodzą do szkoły podstawowej i
                                gimnazjum) + stylistyka praktyczna. Ja stylistyki nie miałam.. ale raczej będę
                                mieć ją później.

Trochę narzekają na niektórych wykładowców (zwłaszcza tych od gramatyki
                                opisowej). Ale ogółem większości ludzi, których znam się podoba.

Faktem jest, że na AP w przeciągu studiów lepiej nauczysz się jak być
                                nauczycielem (opinia pani, która kończyła studia na AP i porównywała
                                OBIEKTYWNIE z koleżanką z UJ) dlatego, że tutaj jest więcej zajęć praktycznych.
                                Uniwersytecka filologia polska, jak ktoś kiedyś powiedział, jest dla naukowców.
                                Jeśli jednak, chcesz uczyć w szkole lepsza będzie AP, dlatego że jest
                                nastawiona na kształcenie nauczycieli.

Nie mogę o AP wyrażać się w samych superlatywach, więc powiem co mnie
                                denerwuje. Czasem jest stanowczo za dużo wolnego!! Potem sami musimy nadrabiać
                                to, co mogłoby być w tym czasie na zajęciach. W ten sposób przed II sesją jest
                                naprawdę spory materiał do zakucia (mówię tutaj o literaturze staropolskiej -
                                najobszerniejszym materiale w sesji).

I co najgorsze: na AP przyjmują ileśtam osób, ale pierwszy rok jest rokiem
                                selekcyjnym. Np. nie mozna mieć warunku, odwołania od egzaminu komisyjnego.
                                Ogółem: przymują masę ludzi, z których część z góry skazana jest na odpadnięcie
                                po sesji letniej. (Mam nadzieję, że nie zabrzmiało to jak: wykładowca już
                                wpaździerniku wie, kogo obleje w czerwcu, bo nie o to mi chodziło :)) )
                                • Gość: blekitna19 Re: AP Kraków IP: *.localdomain / *.czajen.pl 18.07.05, 12:42
                                  hej! Błagam pomożcie !! czy ktoś wie czy są może jeszcze wolne miejsca na AP???
                                  Nie dostałam się na filologie polską z logopedią a zawsze chcialam to
                                  studiować.Składam odwołanie , ale raczej to mi nie pomoże. Może wolny słuchacz?
                                  A jak nie to moze inny kierunek a pozniej spróbuje się przenieść. Tylko czy ktoś
                                  wie czy są gdzieś wolne miejsca?????
                                  • Gość: kaja Re: AP Kraków IP: 80.51.14.* 18.07.05, 12:47
                                    Inny kierunek, a potem przeniesienie odpada. Specjalości mają inne plany
                                    studiów. A poza tym - obawiam sie, ze nie ma juz wolnych miejsc. Sprobuj zlozyc
                                    odwolanie - moze ktos zrezygnuje :))

A najlepiej złóż podanie, ze chcesz zostać wolnym słuchaczem
                                    • divineee Re: AP Kraków 18.07.05, 16:18
                                      -->malwa1986 nie powinnas wybierac uczelni tylko dlatego, ze twoja kolezanka tam
                                      idzie.Widzialam juz twoje wypowiedzi na ten temat juz kilka razy, ale sama
                                      powinnas wybrac.
                                      -->kaja napisz moze na forum jak twoi znajomi oceniaja fil. polska z komunikacja
                                      spoleczna, moze akurat komus sie to przyda :)bo nie wiem, kiedy uda nam sie
                                      zgadac przez gg :)chcialabym wiedziec o wadach, zaletach, zajeciach, w ogole
                                      wszystkie ciekawostki jakie znasz :)
                                      • Gość: kaja Re: AP Kraków IP: 80.51.14.* 18.07.05, 20:10
                                        ---->>divineee pisałam już kilka razy, że na I roku wszystkie specjalności
                                        naprawde mało się miedzy sobą różnią. Tylko kilkoma przedmiotami. W wypadku
                                        komunikacji społecznej jest to psychologia społeczna zakończona egzaminem w
                                        sesji letniej. Z tego co wiem, nie jest to łatwy przedmiot. Z ludźmi ostatni
                                        raz rozmawiałam przed ich egzaminem i naprawdę się bali. Tyle dobrego, że
                                        mieli "zerówkę" bez konsekwencji :))

A poza tym wszystko to samo co na każdej specjalności. Super-dużo materiału z
                                        literatury staropolskiej i łaciny, bardzo łatwy egzamin z historii Polski i
                                        nudnawe nauki pomocnicze, bardzo fajne zajęcia z kultury żywego słowa i mniej
                                        ciekawe, ale nie nudne z semiotyki tekstów kultury (i w ten sposob wymieniłam
                                        przedmioty, które na I roku wpływają na średnią ocen).

To chyba tyle. Jak coś jeszcze chcesz wiedzieć - pisz :))
                                        • divineee Re: AP Kraków 19.07.05, 07:15
                                          dziekuje bardzo, moze jakos przez to wszystko przebrne :) a na łacinie
                                          zajmowaliscie sie glownie gramatyka czy tłumaczeniami?
                                          • Gość: kaja Re: AP Kraków IP: 80.51.14.* 19.07.05, 10:08
                                            Gramatyką!! Było jej tyle, ze głowa boli... Oczywiście tłumzcyliśmy teksty, ale
                                            słówek kobieta nie kazała znać na pamięć. Ot, przecież jest słownik :)) Za to
                                            gramatykę trzeba bylo miec wykuta w małym paluszku :))

To u mnie. Z tego co wiem, grupy które miały łacinę z kimś innym miały jeszcze
                                            więcej gramatyki i tłumaczeń. Ale może tylko tak narzekali... Nigdy nie
                                            porównywaliśmy między sobą ile z łaciny umiemy :))

Aha..i jeszcze jedno: jeśli miałaś łacinę w liceum i masz ocenę z tego
                                            przedmiotu na świadectwie maturalnym to prawdopodobnie bedziesz zwolniona z
                                            lektoratu :)
                                            • divineee Re: AP Kraków 19.07.05, 15:08
                                              nie zdawalam łaciny na maturze, ale moja nauczycielka dosc dobrze tlumaczyla i
                                              bralismy glownie gramatyke.Zreszta zobaczy sie jak to bedzie ... :)Kaja dziekuje
                                              za wszystkie te informacje, jesteś bardzo miła :)
                                              • Gość: malwa1986 Re: AP Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 15:33
                                                ja także dziękuję, Kaju, za informacje o nauczycielskiej, wiem, że decyzję
                                                muszę podjąć sama i już najmniej patrzę na to, że na AP idzie moja kumpela,
                                                chodzi o to, że złożyłam na nauczycielską, bo po prostu chciałam iść na
                                                filologię polską, a np. na edytorstwo bym się nie dostała, nie wiem do końca
                                                czy chcę być nauczycielką i stąd moje wątpliwości, którą uczelnię wybrać,
                                                gdybym chciała, poszłabym na AP, jednak jeśli do końca nie wiem, lepszy chyba
                                                będzie UJ, gdyż wydaje mi się, że ma więcej możliwości i perspektyw, choć z
                                                drugiej strony słyszałam, że na AP po III roku można wybrać sobie drugą
                                                specjalność i bym miała jakąś alternatywę gdybym nie chciał być nauczycielką
                                                (to prawda, że można?), a poza tym na AP jest 5-letnie mag. i gdyby w ciągu
                                                pięciu lat zrobić dwie specjalności byłoby nieźle i zakończyć je obroną pracy
                                                mag. (dobrze mówię?), a na UJ zaś jest 3-letnie zaw., obrona pracy i 2-letnie
                                                uzup., obrona pracy... więc nie dość, że dwie obrony to jeszcze jedna
                                                specjalność... dlatego nie mam pojęcia na co się zdecydować, co byłoby lepsze
                                                gdybym jednak tą nauczycielką być nie chciała...? napisz, Kaju, proszę czy na
                                                AP jest rzeczywiście tak jak mówię, czy czegoś nie poplątałam?! pozdrawiam!
                                                • Gość: malwa1986 Re: AP Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 15:40
                                                  aha, i jeszcze czy sądzisz, że gdybym wybrała UJ, a po roku chciała się
                                                  przenieść na AP, nie byłoby żadnych problemów? jakie warunki musiałabym
                                                  spełnić? w miarę wysoka średnia (tzn. jaka?) i co jeszcze???
                                                  • Gość: kaja Re: AP Kraków IP: 80.51.14.* 19.07.05, 21:20
                                                    Czesc dziewczyny!!

Nie macie za co dziękować. Sama byłam przyjęta na I rok, nie znałam nikogo na
                                                    AP na polonistyce i pomogli mi ludzie z forum. Teraz moja kolej i już :))
                                                    Kiedyś (może już za rok) przyjdzie Wasza :P

--->>divineee.. Zapomniałam, że Wy jesteście rocznikiem "nowej matury" i macie
                                                    dwa osobne świadectwa - ukończenia szkoły średniej i maturalne (dobrze
                                                    mówię??). W każdym razie: nie chodziło mi o łacinę zdawaną na maturze. Bo wcale
                                                    nie musiałaś jej zdawać. Po prostu jeśli masz ocenę na ŚWIADECTWIE UKOŃCZENIA
                                                    SZKOŁY ŚREDNIEJ to prawdopodobnie (na 99,999999%) będziesz zwolniona z
                                                    lektoratu po spełnieniu jakiś tam warunków. Najczęściej warunkiem jest
                                                    przetłumaczenie i znalezienie wszystkich..hmm.. reguł gramatycznych (aci, nci,
                                                    czasy, strony bierne itp. zresztą na pewno kojarzysz o co mi chodzi:P) w
                                                    tekście, który otrzymasz od lektora.

--->>>malwa1986 naprawdę nie wiem co jest lepsze: UJ czy AP. Tak jak już
                                                    pisałam mam znajomych i tu i tu. Każdy chwali sobie to gdzie studiuje i nie
                                                    chciałby się przenieść. Podoba im się. Bądź to na UJcie bądź to na AP :))
                                                    Jeśli chodzi o te dwie specjalności na AP to to nie jest do końca tak jak
                                                    piszesz. Z tego co się orientuję, to na kolejną specjalność przyjmują tak jak
                                                    nowy kierunek tzn. normlanie podchodzisz do rekrutacji na studia. Tyle, że jak
                                                    już się dostaniesz to przedmioty ogólne dla filologii polskiej (czyli tzw.
                                                    niespecjalizacyjne) masz już zaliczone i wykładowcy po prostu przepisują ocenę.
                                                    Jeśli chcesz uzyskać na ten temat więcej informacji po prostu zadzwoń do
                                                    dziekanatu lub wyślij maila. Adres jest na stronie głównej AP :))
                                                    Co do przeniesienia z UJ na AP to myślę, że nie byłoby z tym żadnych problemów.
                                                    Ale nie wiem jakie warunki musiałabyś spełnić. Myślę, że najlepszym
                                                    rozwiązaniem jest (znowu :(() zadzwonienie do dziekanatu i zapytanie o to pani.
                                                    (O nic się nie musisz martwić, bo wbrew ogólnym opiniom fil. pol. ma bardzo
                                                    fajną Panią W Dziekanacie i na pewno udzieli Ci potrzebnych informacji.)

Pozdrowienia !!
                                                  • Gość: malwa1986 Re: AP Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 23:24
                                                    Dzięki Kaju! Pozdrawiam!
    • biedrona131 jezyk hiszpanski 18.07.05, 17:51
      a co o tym powiecie?blagam kto cos wie na temat owego kierunku poziom
      jezyka/mozliwosci po/mozliwosc przeniesienia sie np na UJ/i ogolnie wszystko to
      blagam piszcie bo mam dylemat czy tam czy na US
    • Gość: ona2000 Re: AP Kraków IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 19.07.05, 11:19
      a czy dostalyscie juz zawiadomienie poczta ze sie dostalyscie? bo ja jeszcze nie:/
      • Gość: aga Re: AP Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 11:24
        Hello? Naprawde nikt nie wie jak jest na pedagogice z wychowaniem obronnym i
        fizycznym na AP? Bo mam dylemat miedzy tym kierunkiem i ta uczelnią a AWF w
        bialej podlasce(wych.fizyczne) i do jutra musze sie zdecydowac:( Pomózcie i
        opiszcie mi ten kierunek-pliss
        • divineee Re: AP Kraków 19.07.05, 15:11
          tez jeszcze nie dostalam zawiadomienia, ale nie dziwie sie, pewnie nie wyslali
          priorytetem. a ty "ona2000" skad jestes?
          • Gość: ona2000 Re: AP Kraków IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 19.07.05, 16:08
            ja ze szczecina ;)
    • karalajn86 Re: AP Kraków 19.07.05, 23:15
      hihihi, dostałam sie na filologuię rosyjską, czy ktoś wie jak tam jest na tym
      kierunku??
    • Gość: bukej@gazeta.pl Re: AP Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 23:38
      ja sie dostałam na filogie rosyjska z jezykiem rusinsko-łemkowskim :)) i
      bardzp, barzo, bardzo sie ciesze :)) pozdrawiam :))
    • divineee Re: AP Kraków 20.07.05, 17:13
      dzisiaj dostalam zawiadomienie, czas teraz szukac jakiegos mieszkanka.nie wiem
      jeszcze czy ktos z moich znajomych dostal sie do Krakowa, jeszcze nie ma
      wszystkich list przyjetych.jak nikt sie nie dostanie to bede musiala ruszac tam
      calkiem sama :/
    • Gość: M Re: AP Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 15:59
      przyszli studenci AP gdzie zamierzacie mieszkac? szukacie czegos? a moze juz
      macie? jak sie zabieracie do szukania?
      • Gość: aga Re: AP Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 17:54
        w ogóle to do kiedy trzeba skladac podanie o akademik? i skąd go wziąc(jest
        moze na jakiejs stronce?)
        • divineee Re: AP Kraków 21.07.05, 18:13
          podanie o akademik przyjdzie poczta razem z zawiadomieniem o przyjeciu na
          studia, z wnioskiem o stypendium socjalne i z regulaminem, kiedy co przyznaja.
          pozdrawiam :)
          • Gość: aga Re: AP Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 21:02
            i znowu mnie uswiadomilas(es?) za co wielkie dzienks:) Mega pozdro dla Ciebie:)
            • divineee Re: AP Kraków 22.07.05, 07:20
              uswiadomiłAŚ :) jestem dziewczyna :) nie ma za co dziekowac, jak moge to
              pomagam, pozdrawiam również :)
              • sylwia177 Re: AP Kraków 22.07.05, 14:33
                a czy ktos wiez jak jest na filolgii romanskiej?
    • divineee Re: AP Kraków 25.07.05, 16:44
      i co wpisac w tej deklaracji wyboru lektoratu, bo dalej nie jestem pewna.Trzeba
      wpisac ocene na swiadectwie maturalnym, ale chyba jednak chodzi o swiadectwo
      ukonczenia szkoly?
      • karalajn86 Re: AP Kraków 25.07.05, 17:44
        ja też mam z tym mały problem, ale wpisałam oceny ze świadectwa ukończenia
        szkoły bo przecież nie zdawałam dwóch jezyków na maturze. a przy wyborze poziomu
        zaawansowania jezyka obcego mamy zaznaczyć przy wszystkich czterech, czy wybrać
        sobie, które tam chcemy??
        • divineee Re: AP Kraków 25.07.05, 18:10
          mysle, ze tylko jeden. ja wybiore chyba angielski sredio zaawansowany. na jaki
          kierunek sie dostalas?
          • Gość: karalajn86 Re: AP Kraków IP: *.darnet.pl 25.07.05, 20:41
            ja na filologię rosyjską, więc jeden język już mam z głowy. mam nadzieję że mogę
            wybrać sobie jeszcze przynajmniej jeden dodatkowy. a Ty na co idziesz??
            • divineee Re: AP Kraków 26.07.05, 07:22
              ja na fil. polska z komunikacja spoleczna :)
              • Gość: majkel Re: AP Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 20:00
                a ja na moja wymarzona geografie! :)))))
                • Gość: mora7 Re: AP Kraków IP: *.lososina-gorna.sdi.tpnet.pl 26.07.05, 21:19
                  ja sie dostalam na germanistyke... jak by ktos był zainteresowany kontaktem i
                  bedzie studiować na tym samym kierunku co ja, to to jest mój nr. GG 1988109
                • Gość: brutall wpisujcie progi od jakich przyjmowano IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 19:50
                  witam ! zależy mi na poznaniu progów punktowych szczególnie na kierunki :
                  filozofia , filologia polska specj.komunikacja medialna i politologia.Z góry thx
                  • sylwia177 Re: wpisujcie progi od jakich przyjmowano 02.08.05, 22:39
                    wiem ze na filolgie romanska od 97%
                    • tolkkkkka Re: wpisujcie progi od jakich przyjmowano 03.08.05, 21:25
                      Też mnie interesuje liczba punktów na politologie no i.....limit miejsc....Bo
                      ja czekam na decyzje....moze mi sie uda z odwołania....Bo niby egzamin
                      przeszłam i miałam odpowiednią liczbe punktów ale....brakło miejsc....To tak
                      jakby powiedziec małemu dziecku, które chce loda, że sorry ale mam zapomniała
                      portfela....:/ Aż mnie skręca!!!!!!!!!A i jeszcze jedno ....Kto sie dostał na
                      ten kierunek i ile miał puntów...????!!!!!!
    • Gość: Kasia Re: AP Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 21:35
      ja :D:D Prosze, ludzie z matematyki odezwijcie sie -gg 8642745 !!!!
    • divineee Re: AP Kraków 28.07.05, 15:04
      bylam wczoraj na uczelni, skladanie odwolan i wpisow bylo przeniesione na tyl
      uczelni, pod budynkiem staly radiowozy, wie ktos co sie stalo? pytam tak z
      czystej ciekawosci :)
      • Gość: malwa1986 Re: AP Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.05, 17:57
        moja kumpela tez byla wczoraj na AP i powiedziala, ze ledwo co udalo jej sie
        cokolwiek zalatwic, bo byl alarm, ze na ktorejs z uczelni jest bomba...
        • Gość: karalajn86 Re: AP Kraków IP: *.darnet.pl 28.07.05, 19:13
          też byłam wczoraj i też dosżły mnie słuchy o bombie...hehe...już też nie mają
          gdzie podkładać
          • divineee Re: AP Kraków 28.07.05, 20:53
            wolałabym jednak, żeby nam uczelni nie wysadzili :) może to jakiś zdesperowany
            maturzysta, którego nie przyjeli, robi sobie głupie żarty ...
            • Gość: ona2000 Re: AP Kraków IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 31.07.05, 21:42
              a czy wiecie moze do ktorego sie sklada podania o akademik i o pomoc socjalna?
              prosze o odpowiedzi osoby z wydzialu humanistycznego/najlepieej filologii
              polskiej ;)
              • Gość: kaja Re: AP Kraków IP: 80.51.14.* 01.08.05, 12:12
                Hej! nie jestem pewna, ale w tamtym roku składaliśmy je w dniu, w którym
                dokonywaliśmy tzw. "wpisu na studia"....
                • Gość: aga Re: AP Kraków IP: *.kolornet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 12:43
                  Hej,mam takie pytanie, juz sie wpisałam na studia na AP,bo nie znałam wyników z
                  innej uczelni i teraz chce zrezygnować...Czy wiecie może od kiedy do kiedy
                  można, czy robią jakieś problemy w związku z tym?
              • sylwia177 Re: AP Kraków 01.08.05, 17:24
                do 25 sierpnia ;)
                • divineee Re: AP Kraków 01.08.05, 18:08
                  "Podanie o przyznanie stypendium socjalnego oraz prawa do zakwaterowania w domu
                  studenckim, osoby przyjete na studia w lipcu 2005 r, winny skladac osobiscie w
                  Dziale Spraw Studenckich (gmach główny AP, ul.Podchorążych 2, pok. 169-170) w
                  nieprzekraczalnym terminie do dnia 25 sierpnia.
                  Dział Spraw Studenckich przyjmował bedzie podania od lipca (do 25 sierpnia), bez
                  względu na to, czy składające je osoby dokonały uprzednio w Dziekanacie wpisu na
                  pierwszy rok."

Wszystko jest napisane na tych kartkach, ktore dostalas.pozdrawiam :)
                  • Gość: ona2000 Re: AP Kraków IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 01.08.05, 22:09
                    dziekuje pieknie:)
                    • lukasz.kafel Re: AP Kraków 05.08.05, 02:13
                      Hejka, chcialem wszystkim pogratulowac w imieniu Samorzadu Studentow AP oraz
                      zaprosic Was na oboz adaptacyjny do ZAKOPANEGO.
                      Jezeli macie jakie kolwiek pytanie o studiowaniu na naszej Uczelni pytajcie u
                      nas w biurze. Zagladnijcie rowniez na strone www.ap.krakow.pl/samorzad
              • bear86 Re: AP Kraków 05.08.05, 19:58
                chyba do 26 sierpnia
                • futszencja czy któraś dziewczyna z AP nie ma gdzie mieszkać? 06.08.05, 11:22
                  poszukiwane współlokatorki! :) wynajęłam z koleżanką mieszkanie dwupokojowe w
                  Krakowie (jeden pokój jednoosobowy juz zajety,brakuje nam 2 osób do pokoju
                  trzyosobowego). Ja bede studentką pierwszego roku na UJ, a koleżanka na AP i z
                  tych uczelni właśnie szukamy współlokatorek. Mieszkanie nowoczesne, super
                  wyposażone, pralka, lodówka, reszta szczegółów już dla zainteresowanych
                  ewe_linda@o2.pl 15 min tramwajem do rynku, jakieś 7 do AP. A jak już trafiłam na
                  forum AP, moja koleżanka będzie studiować filologię rosyjską.:)
                  Pozdrawiam wszystkich studentów.:)
                  • Gość: alfa Re: czy któraś dziewczyna z AP nie ma gdzie miesz IP: *.lososina-gorna.sdi.tpnet.pl 06.08.05, 15:53
                    a jaka jet cena tego mieszkania?
                    • futszencja Re: czy któraś dziewczyna z AP nie ma gdzie miesz 06.08.05, 16:25
                      jakies 350 zlotych juz z internetem :) proszę pytania kierować na ewe_linda@o2.pl :)
                      • Gość: gosc Re: czy któraś dziewczyna z AP nie ma gdzie miesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 13:39
                        ja szukam mieszkania (I rok AP filologia polska, ) napisz cos wiecej
                        • Gość: ona2000 rozpoczecie roku IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 21.08.05, 22:08
                          a tak w ogole, to kiedy sie zaczyna rok akademicki? :P
                          • Gość: Kaja Re: rozpoczecie roku IP: 80.51.14.* 01.09.05, 12:43
                            3 października :)
                            • Gość: ona2000 Re: rozpoczecie roku IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 01.09.05, 19:31
                              dziekuje za odp;)
                              • divineee Re: rozpoczecie roku 03.09.05, 18:39
                                a jest w-f ?
                                • Gość: Shavi Re: rozpoczecie roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 22:04
                                  Jest -> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=413&w=28536223
                                  • Gość: divineee Re: rozpoczecie roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 11:39
                                    a basen nie jest obowiazkowy?
    • Gość: amazonka Re: AP Kraków IP: *.citynet.pl 01.09.05, 19:39
      prace z zakresu marketingu i zarządzania oraz polonistyki
      iffonka@gazeta.pl
      • Gość: ona2000 Re: AP Kraków IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 13.09.05, 16:03
        to teraz pochwalcie sie/ponarzekajcie jakie akademiki dostaliscie;)
        • Gość: sb Re: AP Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 22:09
          mam pytanie - czy jest jakaśoficjalna inauguracja na AP, jeśli tak to kiedy i
          gdzie?
          • Gość: Patka Re: AP Kraków IP: 217.96.110.* 14.09.05, 10:34
            mam pytanko czy mam szanse dostac akademik jezeli dostałam sie z odwoałania a
            dowiedziałam sie o tym w sobote ????? czekam na wasza pomoc
            • sylwia177 Re: AP Kraków 16.09.05, 11:21
              ja tam nie wiem jaki akademik dostalam :p ale jedno jest pewne- rezygnuje z
              niego bo mam mieszkanko ;)
              a co do tej inauguracji to czekam na jakies info ;)
            • Gość: Dan Re: AP Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 11:35
              Patka a wpisałas sie już na liste studentów czy czekasz na list?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka