Gość: swedenborg IP: 83.238.210.* 16.07.05, 17:09 siema, gdzie lepiej studiowac prawo dzienne: Uniwersytet M. Kopernika w Toruniu czy Uniwersytet Łódzki????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: prawo UŁ czy prawo UMK???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 17:42 UMK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienio Re: prawo UŁ czy prawo UMK???? IP: *.astral.lodz.pl 16.07.05, 19:06 zalezy czy chcesh miec zycie czy zakuwac po nocach .. :DD prawo w lodzi jest cieshkie jak cholera ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piortek Re: prawo UŁ czy prawo UMK???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 14:07 Swedenborg, jesli moge Ci doradzic to idz do Lodzi! przejzyj ranking Rzeczpospolitej (a nie jakiejstam plotkarskiej i prowadzacej "wlasne sledztwa" non stop Wyborczej lub w Newsweeku) tam czarno na bialym wyraznie Lodz przewyzsza Torun :] a i w samej Lodzi jest wiecej do roboty niz w Toruniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renatagradek Re: prawo UŁ czy prawo UMK???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 17:05 Idź do Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sru Re: prawo UŁ czy prawo UMK???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 17:08 idż na lewo !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: prawo UŁ czy prawo UMK???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 17:37 Ja osobiście poecam Łódź. W Toruniu mają mało racowników naukowych i wszystkich się bierze hurtem.Poza tym same bufony tam studiują:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swedenborg Re: prawo UŁ czy prawo UMK???? IP: *.promax.media.pl 18.07.05, 11:29 WYBIERAM ŁÓDŹ - fkatycznie lepza niż torun, a poza tym we wszystkich rankingach jest wyzej niz torun... a przede wszytskim w "polityce" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: femme_fatale Zdecydowanie Toruń! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 15:01 Od lat zauważam, że do Łodzi jest się łatwiej dostać - np. w tamtym roku mój chłopak dostał się na prawo na UW i UŁ, ale na UMK nie.Ja w tym roku podobnie- do Łodzi dostałabym się bez mrugnięcia okiem-na UMK zabrakło 0.8 pkt. Do tego Łódź wzięła znacznie więcej osób, blisko dwukrotnie więcej niż Toruń, a to może grozić znacznym odsiewem. Mój brat skończył prawo w Toruniu, znalazł dobrą pracę, cieszył się z piękna Torunia (bo o brudnej, eks fabrycznej Łodzi nie słyszałam pozytywnego komentarza...)i nie bał się o swoje życie w trakcie imprez studenckich...Ale zrobisz oczywiście,jak zechcesz, powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polityk Re: prawo UŁ czy prawo UMK???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 12:08 UMK czy UŁ - i jeden i drugi uniwerek ma dobry wydział prawa a to co osiągniesz zależy tylko od Ciebie a nie od szkoły której będziesz studentem. Najlepiej to przejrzyj program tych studiów zarówno na UŁ jak i na UMK, dowiedz się o oferty wyjazdów stypendialnych, koła naukowe itp. - czyli o to gdzie będziesz miał większe pole do działania. A do rankingu polityki to nawet nie zaglądaj bo tak niedokładnego i nieprecyzyjnego rankingu to jeszcze chyba nie było. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Łódź!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 18:00 wiem to z własnego doświadczenia. Ukończyłam szcześliwie pierwszy rok prawa na UŁ i jestem naprawde zadowolona:) Mimo iż łatwo nie było to trud zaowocuje z pewnością w przyszłości. Pozatym ludzie z UŁ są wyjatkowi, naprawdę świetni! Gorąco polecam:) pozdrawiam i do zobaczenia w Łodzi( mam nadzieje) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rts Re: Łódź!! IP: *.smgr.pl / 195.136.126.* 26.07.05, 19:02 ŁÓDŹ bo to WIDZEWSKIE miasto !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acelebrity Re: Łódź!! IP: *.daminet.pl 26.07.05, 19:46 Ja w tym roku zawitam na pierwszym roku prawa w Łodzi:D mam nadzieje,ze bedzie dobrze:)pozdrawiam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komar Re: Łódź!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 23:49 ŁÓdŹ bo podobno to 2 wydz. w Polsce zaraz po UW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prafnik ########## RANKING !!!!!!!!!!!!!!!! :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 00:15 niom, UŁ jest najlepszy - newsweek.redakcja.pl/artykuly/dodatek.asp?Artykul=500000009 - najnowszy ranking Newsweek'a (dla kierunku prawo), pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: je Re: ########## RANKING !!!!!!!!!!!!!!!! :D IP: *.y.INTELINK.pl / *.y.intelink.pl 28.07.05, 09:31 heh, a jednak UMK jest lepsze wg Newsweeka :] I bardzo dobrze, bo wlasnie tam studiuje prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rychu Re: ########## RANKING !!!!!!!!!!!!!!!! :D IP: *.smgr.pl / 195.136.126.* 28.07.05, 10:16 To jakas paranoja z tym rankingiem. Uniwersytet w Bialymstoku albo Wyższa Szkoła Handlu i Prawa im. Ryszarda Łazarskiego w Warszawie sa wyzej niz UMCS w Lublinie i Uniwersytet Wroclawski? Newsweek sie osmiesza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prafnik Re: ########## RANKING !!!!!!!!!!!!!!!! :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 12:11 Uczelnie kształcące najwięcej dyrektorów - newsweek.redakcja.pl/artykuly/dodatek.asp?Artykul=500000008 - i znowu UŁ najlepszy :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Prawo UAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 17:35 A jak oceniacie prawo na UAMie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Prawo UAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 18:00 Studiowałam i musze przyznac ze bylo bardzo ciezko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: Prawo UAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 18:28 Ale bylo to czuc juz od I roku czy dopiero pozniej? I na czym polegala ta "ciezkosc"? Odpowiedz Link Zgłoś