Dodaj do ulubionych

BIOLOGIA UJ_______POMOCY!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 10:20
Witam!
jestem świeżo upieczonym studentem biologii UJ, mam pytanie do studentów
będących w dalszych latach kształcenia, mianowicie jakie kursy wybrać ? jakie
potrzebne są podręczniki ? jak się studiuje?
proszę o kontakt na forum lub na maila alpaga@vp.pl
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: monia Re: BIOLOGIA UJ_______POMOCY! IP: *.crowley.pl 23.08.05, 13:00
      na botanikę potrzebna ci będzie "cegiełka" strasburgera i dwa tomy botaniki
      Szweykowskich. na bezkręgowce (II sem) bezkręgowce prof.Jury i podstawy
      protozoologi A.Czaklik. chemia nieorganiczna Bielańskiego lub praca zbiorowa
      Cottona, Wilkinsa i kogoś tam jeszcze. Matematyki nie pamiętam :) chemia
      organiczna nie pamiętam autora ale to była ooogromna cegła i strasznie droga.

a co do kursów dodatkowych to polecam te na specjaloność antropologiczną
      • Gość: monia Re: BIOLOGIA UJ_______POMOCY! IP: *.crowley.pl 23.08.05, 13:02
        aha a co do prowadzących to bywa róznie, super babki są na ćwiczeniach z
        botaniki i z zooglogi bezkręgowców. z majcy zależy od grupy-bywało różnie z
        chemi tak samo. jedna rada uważaj na organiczną - tam jest nawijększy przesiew
        na egzaminie-połowa po poprawce wylatuje
    • Gość: studentka bioli Re: BIOLOGIA UJ_______POMOCY! IP: *.ostnet.pl 23.08.05, 14:53
    • Gość: studetka bioli Re: BIOLOGIA UJ_______POMOCY! IP: *.ostnet.pl 23.08.05, 14:57
      czesc
      ja tez zostaBam wlasnie studentka biologii UJ. chce sie z tob skontaktowac
      podaje ci nr gg. jesli chcesz ze mn pogadac o studiach odezwij sie do mnie.,
      te| bardzo wielu rzeczy nie znam. nie pochodze z krakowa.
    • Gość: studentka bioli Re: BIOLOGIA UJ_______POMOCY! IP: *.ostnet.pl 23.08.05, 14:58
      oto mój gg 8415666

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka