piffpaf :) 25.05.05, 19:34 Ja się wybieram, jeśli nie powiedzie mi się na prawie. Co planujesz robić po tych studiach? Pozdrawiam :) Odpowiedz Link
madzix255 Re: :) 29.05.05, 21:56 hello, kierunek ten wydaje mi sie dosc interesujacy, a w przyszlosci moze zostane tlumaczem? tylko kto w sumie teraz potrzebuje tlumacza hindi:P, moja rodzina troche krzywo patrzy na ten kierunek ale coz takie zycie, a ty co planujesz?:> Odpowiedz Link
piffpaff :) 31.05.05, 15:36 Ja chciałabym skończyć prawo i w następnej kolejności indianistykę (chociaż jeśli nie uda mi się dostać na prawo, to zacznę od indianistyki). Marzy mi się placówka dyplomatyczna w Indiach - zapewne przyszłość brutalnie zweryfikuje moje plany ;). Tłumaczenie również wydaje mi się interesujące. Bardzo zależy mi na nauce sanskrytu. Czy uczysz sie hindi sama? Czy na razie to dla ciebie czarna magia? Jeśli robisz coś sama, to z jakich książek korzystasz? W nicku mam jedno "f" więcej - ale piffpaf i piffpaff to ta sama osoba - niedawno zmodyfikowałam sobie login ;). Odpowiedz Link
madzix255 Re: :) 31.05.05, 19:39 niestety jak narazie to czarna magia:) czasem ogladam filmy indyjskie nio ale coz prawie nic nie daja, moze ty masz jakies pomocne materialy??? Odpowiedz Link
piffpaff Są takie książki... 31.05.05, 19:58 wydawnictwa Dialog do nauki hindi i sanskrytu. Można je znaleźć na stronie tego wydawnictwa. Niektóre kosztują tylko 12 zl. Niestety, z powodu wyczerpania nakładu nie wszystkie można kupić :(. www.dialog.edu.com.pl Odpowiedz Link
jestem_tutaj Re: Są takie książki... 10.06.05, 20:55 Ja też sie wybieram na indianistyke.ale składam jeszcze na fil.hiszpańską. Odpowiedz Link
jestem_tutaj Re: Heloł ;) 10.06.05, 21:34 Nie mam pojęcia.Nic nie planuje.Róznie się przeciez moze potoczyć.Ale kręci mnie to więc spróbuje;) Odpowiedz Link
jestem_tutaj Re: indianistyka:] 27.06.05, 20:18 ej , wy na indianistyke..ile macie z pol. i z języka?duzo?? Odpowiedz Link
madzix255 Re: indianistyka:] 27.06.05, 20:21 POLSKI: 54/33 ANGIELSKI: 86 ciekawe co z tego wyjdzie... Odpowiedz Link
lavenda6 Re: :) 01.07.05, 15:39 tez skladam na indianistyke polski 86/40 niemiecki 100/96 myslicie ze mam jakies szanse? Odpowiedz Link
jestem_tutaj Re: indianistyka:] 01.07.05, 16:28 o bosz to juz widzę ze sie dostałam...zaczynam szukać sobie pracy:( Odpowiedz Link
nniivv Re: indianistyka:] 01.07.05, 20:00 Ja się wybieram.....a raczej wybieralam,bo już wiem,że nie mam szans:( buuuu koniec marzeń...... mam 76& z polaka,z niemca podsawpwego 88% i rozszerzonego 74% .....kurde,a na poczatku cieszylam się,że to dużo!!! Odpowiedz Link
madzix255 Re: indianistyka:] 01.07.05, 22:29 miejmy nadzieje ze na ten kierunek zlozy tylko 15 osob w tym :D i sie dostaniemy:D Odpowiedz Link
wieniak Re: indianistyka:] 02.07.05, 00:57 Słyszałem, że jako lekturę do egzaminu wstępnego trzeba przeczytać coś Krola Maya. To prawda? Odpowiedz Link
nniivv Re: indianistyka:] 02.07.05, 11:16 Nio,optymizm to podstawa :) No,to kto się jeszcze wybiera?? Odpowiedz Link
agniecha_k Re: indianistyka:] 02.07.05, 12:29 czy rejstrujac sie musieliscie podac wynik postawowy i rozszerzony?? bo z tego co iwem, mieli brac pod uwage tylko podsawowe noty wiec po co im rozszerzone?? Odpowiedz Link
katka.c Re: indianistyka:] 02.07.05, 13:33 Na indianistyce jest rozmowa kwalifikacyjna Odpowiedz Link
jestem_tutaj Re: indianistyka:] 02.07.05, 13:39 jaka rozmowa?jaki egzamin?tylko matura sie pzreciez liczy..wezcie mnie nie straszcie... Odpowiedz Link
nniivv Re: indianistyka:] 02.07.05, 14:46 Rozmowa kwalifikacyjna mają tylko osoby,które zdawały starą maturę.Jeśli ktoś zdawał nową to nie musi się martwić liczą się tyko punkty!!!Tak niby biora tylko wyniki z poziomu podstawowego.....ale jak będzie dużo chętnych to pewnie wybiorą tych z rozszerzonymi. Odpowiedz Link
madzix255 Re: indianistyka:] 02.07.05, 22:36 pamietacie jak skladaliscie dokumenty to mowili nam kiedy bedzie wiadome czy sie dostalismy czy nie? pamietacie ta date? bo ja nie za bardzo achh ta skleroza:/ Odpowiedz Link
wieniak Re: indianistyka:] 03.07.05, 00:56 A w jakim narzeczu są prowadzone wykłady? Mam nadzieję, że Sjuksów. Odpowiedz Link
nniivv Re: indianistyka:] 03.07.05, 09:44 Wyniki mają byc podobno wywieszone i zamieszczone w necie 11 lipca !!!!! Odpowiedz Link
katka.c Re: indianistyka:] 03.07.05, 15:11 I uważacie ,ze jest to sprawiedliwe,że ludzie ze starą maturą mają rozmowę dotyczącą ich wiadomosci na temat Indii, kultury,literatury, a Nowa matura składa tylko świadectwo??? Odpowiedz Link
agniecha_k Re: indianistyka:] 04.07.05, 10:04 ja nie wybieram sie na indianistyke, ale na też na filologie orientalną wiecie moze kkiedy będą wyniki?? bo z tego co wiem, to postępowanie rekrutacyjne zaczyan sie dzis - 4 lipca a i czy przysla mi wiadomosc na erk czy sie dostalam czy nie?? Odpowiedz Link
agniecha_k Re: indianistyka:] 04.07.05, 21:03 i jak macie już wyniki?? bo ja nadal nie :( Odpowiedz Link
jestem_tutaj Re: indianistyka:] 04.07.05, 22:16 no ja tez nie mam, ale to moze jeszcze troche potrwac.. Odpowiedz Link
aredhela Re: indianistyka:] 07.07.05, 18:29 ja tez sie wybieram :) nie wiecie moze ilu jest kandydatów na jedno miejsce? Odpowiedz Link
madzix255 Re: indianistyka:] 07.07.05, 22:34 ja sie spytalam pewnej pani co odbierala od nas dokumenty czy moglaby mi powiedziec ile osob juz zlozylo papiery a ona odpowiedzila mi milym glosem " NIEEEEE!!" coz i sie nie dowiedzialam:/ Odpowiedz Link
glorija7 Re: indianistyka:] 12.07.05, 20:31 No ja mam zamiar w przyszłym roku próbować na indianistyke...Kraków jest troche daleko od mojego miasta...no, ale niestety u mnie nie ma tego kierunku. Naprawde liczy się tylko matura??? Wydaje mi się, że nie może być dużo osób na miejsce..to chyba mało popularny kierunek. Napiszcie co czytacie w celu poszerzenia swojej wiedzy o Indiach? Napiszcie jak Wam poszło w tym roku. Odpowiedz Link
wnka Re: indianistyka:] 05.08.05, 21:29 tez chce sie wybrac na ten kierunek i tez prosze zebyscie napisali czy sie dostaliscie czy nie jak wam poszlo i jak studia wygladaja.. Odpowiedz Link
druzylia Re: indianistyka:] 09.10.05, 17:06 witam wsrod przyszlych kandydatow ;] jesli patrzac na statystyki UJ, to na indianistyke bylo 14,6 osoby na 1 miejsce ;] zatem bylo latwo i bezproblemowo, hehe rozmowo kwalifikacyjna-przybywaj!! Odpowiedz Link
animals_planet Re: indianistyka:] 15.02.06, 12:26 hej,mam pytanie do osób które sie dostały w zeszlym roku na jakakolwiek fil.orintalna a zwlaszcza indianistyke lub arabistyke, z nowa maturą,ile trzeba bylo mieć pkt zeby sie dostać?Ile mieliście punktów,że Was przyjeli? Odpowiedz Link
kiriki Re: indianistyka:] 15.02.06, 19:17 na indianistyke bylo od 185.. ale teraz bedzie troche inaczej bo sie liczy rozszerzony tez.a rok temu tylko podstawowy.. Odpowiedz Link