Dodaj do ulubionych

tutorzy we Wrocławiu

26.09.05, 15:03
Problem mam, w przypadku pierwszoroczniaka, raczej mało oryginalny. Nie znam
wykładowców i zupełnie nie wiem, kto mógłby się sprawdzić w roli tutora. Jako
kierunek wiodący chcę wybrać etnologię, będę się też starała nawiązać
współpracę z PWST. Wiem jednak, że ważniejsza od zbieżności zainteresowań z
przyszłym tutrem jest jego chęć do współpracy i znajomość uniwersyteckich
meandrów. Tym bardziej nie mam pojęcia, co robić.Byłabym wdzięczna za rady,
opinie i wskazówki.
Obserwuj wątek
    • yacques Re: tutorzy we Wrocławiu 26.09.05, 17:54
      hmmm, domyślam się że w tym tygodniu macie spotkanie z prof. Szostek? Jeśli
      tak, podczas tego spotkania najprawdopodobniej zostaniecie poproszeni o krótkie
      przedstawienie pomysłu na studiowanie w ramach MISH-u. Z tutorem jest tak,
      jeśli nie będziesz miała żadnych pomysłów na tutora to na podstawie Twoich
      zainteresowań Kolegium MISH znajdzie Ci kogoś. Jeśli natomiast masz kogoś
      upatrzonego powiesz o tym podczas spotkania i wtedy wszystko zależy tylko od
      tego czy ten ktoś się zgodzi cz nie. Co do etnologii, to chyba mailowaliśmy o
      tym i odesłałem Cię na ich stronę. Niestety z tego co widziałem strona
      aktualnie znajduje się w rozsypce ;-) W czasach kiedy jeszcze działała
      ściągnąłem z niej Informator dla studentów, w którym wymieniona jest kadra,
      opisane są zainteresowania katedry i krótko omówiona jest problematyka
      poszczególnych przedmiotów. Mogę Ci to przesłać mailem. Jeśli nie masz jeszcze
      żadnego pomysłu na tutora, a chciałabyś sama coś wymyślić to myślę że musisz
      sprawdzić sobie kadrę Katedry Etnologii, na szczęscie nie jest to zbyt liczna
      katedra. Poszczególne nazwiska można sprawdzać np. w google. Można wtedy trafić
      na informacje dotyczące publikacji danej osoby, udziału w konferencjach itp. Na
      tej podstawie powinien trafić się ktoś sensowny ;-) Ok, kończę tego posta, bo
      wyszedł strasznie duży ;-)
      • yacques Re: tutorzy we Wrocławiu 26.09.05, 17:59
        jeszcze jedno ;-) warto też rzucić okiem na plan (na etnologii już wisi) i
        zobaczyć kto prowadzi jakie zajęcia, jakie fakultety itd. To też dużo mówi o
        zainteresowaniach danej osoby ;-)
        • tattanka Re: tutorzy we Wrocławiu 26.09.05, 23:04
          Dzięki za odpowiedź.
          Jutro wybieram się do sekretariatu i juz bede probowała coś wywęszyć. Znasz
          moze kogos kto studiuje lub studiował etnologie na UWr? To byloby cenne źródło
          informacji.
          Pozdrawiam
          Sonia
          • yacques Re: tutorzy we Wrocławiu 27.09.05, 09:59
            Nie znam nikogo takiego. Z tutorem jest też tak, że nie trzeba go wybierać już
            teraz. Można najpierw porozglądać się, pochodzić na zajęcia i wybrać dopiero
            wtedy. Dobrze by jednak było żeby w 2-3 tygodniu października tutor już był.
            Plany, zatwierdzone przez tutora można chyba składać do połowy listopada, więc
            do tego czasu tutor musi być na 100%. Wiadomo, że jeśli na początku
            pażdziernika nie ma się tutora to nie czeka się z ułożeniem planu do momentu
            jego znalezenia, tylko układa się plan samemu, a do tutora idzie się już wtedy
            z gotowym planem. Jednak im później zdecydujesz się na tutora, tym większe
            ryzyko ;-) On do twojego planu może mieć uwagi (co nie zdarza się często) i
            wtedy może byc problem. Z jednej strony szkoda po miesiącu rezygnować z zajęć,
            które tutorowi się nie spododobają, z drugiej strony tutor może zaproponować w
            zamian inne zajęcia i znów jest problem z dołączeniem po miesiącu na jakieś
            zajęcia ;-) Życzę powodzenia w szukaniu tutora ;-)
            • herrena Re: tutorzy we Wrocławiu 28.09.05, 02:14
              ja proponuje zebys poprosila dr monike baer (czyta sie jak niedzwiedz po
              niemiecku). jest naprawde fantastyczna, jest antropologirm bardziej niz
              etnologiem) zajmuje sie glownie gender i troche queerem (a przynajmniej z tego
              ja znam). i pewnie spotkamy sie na tej etnologii w tym roku. pozdrawiam
              • tattanka Re: tutorzy we Wrocławiu 28.09.05, 12:14
                dzięki wielkie
                Naskrobałam do Ciebie kilka słów na skrzynkę. Będę wdzięczna jeśli przeczytasz
                i odpowiesz.
                Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka