Dodaj do ulubionych

studia on line

IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 13.09.02, 23:26
Witam wszystkich,

Czy ktos z was orientuje sie w studiach tego typu? Moze moglby mi cos polecic?
wiem ze wszystko mozna zalatwic bardzo sprawnie jednak nie chcialabym sie
rozczarowac kiepskim poziomem. Interesuja mnie studia w jezyku angielskim
(jeszcze nie wiem z jakiej dziedziny),w innym kraju (najchetniej na terenie
Niemiec- bo rozumiem ze bede musiala stwic sie tam co jakis czas by zdac
egzaminy). Nie musza to byc studia w pelnym wymiarze:moga byc podyplomowe.
Dzieki za informacje pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Mad Einstein Re: studia on line IP: 64.236.9.* 17.10.02, 17:32
      Znam jedne, bardzo dobre, choc nie najtansze w Wielkiej Brytani.
      To jest Open University (www.open.ac.uk/), ale nie wiem dokladnie jakie
      sa warunki jesli jest sie w Polsce.
    • Gość: Marmite Re: studia on line IP: *.bn.com.pl 22.10.02, 01:16
      Info o studiach on line dostępne jest w www-magazyn z tego miesiąca.
      Osobiśnie nie polecam tego typu studiów. Pracodawcy nie patrzą na to
      przychylnie.
      • Gość: j.r. Re: studia on line IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.02.03, 01:01
        zna ktos moze jeszcze inne adresy stron ???
        dzieki za info. :)))
        • Gość: Ksi.Tau@poczta.fm Re: studia on line IP: *.riviera.pw.edu.pl 20.02.03, 19:23
          To jest adres studiów online naszej "ukochanej" Politechniki Warszawskiej:
          www.okno.pw.edu.pl
          Kiedy decydowałem się na taki tok studiów wszystko dumnie brzmiało, nawet w
          dzienniku była o tym mowa. Mnóstwo super artykółów na ten temat w gazetach.
          Teraz szczerze żałuję swojej decyzji!!! To był jeden z większych moich błędów.
          To co najberdziej jest chyba interesujące to poziom kształcenia. Hmmmm... to
          bardzo ciekawe ale wogóle takiego nie zauważyłem. Chyba nicość w tej swerze.
          Jeśli ktoś chce tylko dyplomu za 16 tys zł to serdecznie polecam. Dalej kolejne
          mankamety: kompletna dezinformacja, brak konkretnego regulaminu i
          nieprzejrzystość informacji na oficjalnej stronie (w końcu są to studia
          online). Jedyny plus w stosunku do studiów dziennych (na których też już miałem
          przyjemność być) jest taki że wykładowców widzi się dużo rzadziej i jak się już
          ich widzi to są dużo milsi niż dla studentów studiów dziennych. Wogóle nie wiem
          jak ma się nasza Politechnika do innych uczelni, ale to stare sztywne
          ustrojstwo, gdzie żeby osiągnąć coś trzeba mieć specyficzno-wazeliniarskie
          podejście. Z kolei program studiów dziennych jest cholernie przeładowany i mało
          elastyczny. Wszystko co usłyszycie o tej elastyczności to mit! Taka zasłona
          dymna. Politechnika to także miejsce różnych przekrętów. Ale to jest temat
          woda - na osobnego długiego posta. Cała Politechnika nadal urzeka mnie jescze
          tylko jednym - budynkiem gmachu głównego. Niezwykła budowla, polecam ją
          wszystkim do zwiedzenia. Kończąc powiem że od października idę na univerek
          warszawski. Mam nadzieję że chociaż tam będę mógł się realizować w tym co
          lubię. Mogę się podzielić wrażeniami za rok. :) Pozdrawiam wszystkich serdecznie
    • Gość: Artur Cieśliński Re: studia on line-Niezależne Zrzeszenie Studentów IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.03.03, 02:17
      Szanowni studenci,
      Ja tylko chciałem Was przestrzec przed tym, że ustawa o szkolnictwie wyższym
      NIC NIE MÓWI o kształceniu na odległość. Obecnie oprzyrządowanie prawne jest
      wrogiem nowoczesności. Jeśli pojawią się jakieś problemy może okazać się, że
      kończąc studia e-learning'owe wyrzuciliście pieniądze w błoto, bo np. uzyskane
      tą drogą dyplomy będą nieważne. Przypomnijecie sobie tylko ile problemów było
      z prywatnymi uczelniami na początku lat 90-tych. Wielu studentów zapłaciło
      niemałe pieniądze i nie uzykało dyplomów.

Natomiast jeślo chodzi o jakość nauki to e-learning rozwija się. Wciąż jest
      raczej eksperymentem. Z doświadczenia moge podpowiedzieć tyle, że sam e -
      learning bez elemntów "prawdziwych" zajęć, praktyk jest tylko wyciąganiem kasy.

Pozdarwiam,
      /-/
      Artur Cieśliński

e-mail: arturcieslinski@op.pl
    • Gość: Pawel POLSKI UNIWERSYTET WIRTUALNY IP: 217.97.175.* 15.03.03, 21:51
      To sa chyba jedyne calkowite studia przez internet. No ale to w Polsce...
      www.puw.edu.pl

pzdr
      pawel
      • Gość: consulant Re:"Nauka -Praca -Wypoczynek " W Australii! 2003r. IP: 203.36.162.* 21.03.03, 06:43
        To jest specjalny program dla studentow zagranicznych w Australii.kazdy student
        moze legalnie pracowac 20 godz tygodniowo,a w wolne dni od nauki ile ma sil .
        W Melbourne jest zapewniona praca w 99.9% i dobre warunki .
        Zapraszam - consulant
        • Gość: fakir W Australii! 2003r - co za żałosny kit! IP: Bambo.aa.pl:* / 192.168.1.* 08.04.03, 08:43
          Gość portalu: consulant napisał(a):

> To jest specjalny program dla studentow zagranicznych w Australii.kazdy
          student
          > > moze legalnie pracowac 20 godz tygodniowo,a w wolne dni od nauki ile ma
          sil. W Melbourne jest zapewniona praca w 99.9% i dobre warunki .
          > Zapraszam - consulant

Kolejny cwaniaczek czai się na naiwniaczków.. Jeśli mu wierzycie - sami
          prosicie się o kłopoty..
      • Gość: Santana Re: POLSKI UNIWERSYTET WIRTUALNY IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.03, 12:06
        Przestrzegam przed Polskim Uniwersytetem Wirtualnym. Prowadzi go najbardziej
        bandycka wyższa szkoła w tym kraju - wshe w Łodzi. Oni interesują się tylko
        kasą, a prawem i ministerstwem niespecjalnie się przejmują. Doświadczyłem na
        własnej skórze.
    • Gość: anka Re: studia on line IP: *.proxy.aol.com 26.04.03, 17:43
      Bardzo polecam Wyzsza Szkole Spoleczno Ekonomiczna, ktora prowadzi studia
      licencjackie na dystans. Polegaja one na wlasnej pracy z ksiazkami oraz na
      dwoch 2 tygodniowych zjazdach w roku.Jestem na drugim roku studiow w tej szkole
      i wybralam ja gdyz mieszkam we Francji.Poziom nauki jest doskonaly.Koszt
      studiow:2000 zl na rok.Istnieie wydzial ekonomiczny i pedagogiczny.Pragne
      dodac,ze osoby ,ktore przeciwstawiaja sie temu tokowi nauki sa zapoznionymi
      glabami.Za granica ta forma nauki jest rowna innym i bardzo rozpowszechniona i
      tak tez bedzie w Polsce, ktora niedlugo wejdzie do Uni( na szczescie).
      Oto adres internetowy szkoly: www.wsseuczelnia.edu.pl
      • Gość: Anka Re: studia on line IP: *.proxy.aol.com 26.04.03, 17:51
        Polecam takze Open University w Warszawie, ktore prowadzi studia na dystans i
        on-line w jezyku polskim i angielskim www.wsz-pou.edu.pl
      • Gość: dorota Re: studia on line IP: *.port.gdynia.pl 25.06.03, 11:49
        Czesc Ania bardzo prosze Cie o kontakt chciualabym uzyskac wiecej informacji
        na temmat studiowania na tej uczelni.
        dotka@o2.pl
        Z gory wielkie dzieki. Pozdrawiam
    • ujhirara Re: studia on line 29.04.03, 16:24
      Wiadomość nieco martwiąca - pomimo wszystkich informacji w dziennikach,
      wiadomościach i portalach internetowych - studia tego typu w Polsce są jeszcze
      nielegalne. Odsyłam na stronę MENiSu do sprostowań. Tam jest wyraźnie
      powiedziane, że w myśl obowiązującego prawa w Polsce - studia to profesory,
      zjazdy i sala wykładowa. I to jest pierwsze primo.
      A drugie secundo - to może warto zastanowić się nad studiami zagranicznymi on-
      line. Tylko tutaj uwaga na degree-mills czyli takie internetowa wydawacze
      dyplomów. Z takim dyplomem to tylko ściana ładnie wygląda. Ale są też sensowne
      uniwersytety, ze wszystkimi niezbędnymi akredytacjami. Oczywiście drożej niż w
      Polsce, po angielsku lub francusku.
      A w Polsce póki co - lepiej bardzo uważać. Bo nawet poważny Polski Uniwersytet
      Wirtualny też nie może robić wszystkiego w sposób całkowicie legalny.
      • Gość: Kaśka Re: studia on line Akredytacja w europie IP: *.acn.waw.pl 02.05.03, 20:30
        Z tą legalnością, to jest tak że e-learning (studia on-line) są legalne kiedy
        się je studiuje jako studia zaoczne. (sprawdzałam)
        Ja osobieście wybrałam Polish Open University (www.wsz-pou.edu.pl) bo są już 10
        lat na rynku, mają akredytacje oxford brooks, dają 2 dyplomy
      • Gość: Anka odpowiedz na list ujhirara IP: *.proxy.aol.com 03.05.03, 15:09
        ujhirara napisał:

"studia to profesory, zjazdy i sala wykładowa. I to jest pierwsze primo."

Z przykroscia musze Panu odpowiedziec, ze studiuje w Wyzszej Szkole Spoleczno-
        Ekonomicznej w W-wie na drugim roku studiow zaocznych - na dystans i
        przyjezdzam raz w semestrze na dwu-tygodniowe zjazdy. A wiec sa "profesorzy,
        zjazdy i sala wykladowa".
        Po drugie jest to calkiem niezgodne z prawda.Ukonczylam warszawskie liceum
        ogolnoksztalcace dla dzieci przebywajacych za granica(calkiem legalne).Uczylam
        sie przez cztery lata sama w domu i przyjezdzalam do Polski na egzaminy. Zdalam
        polska mature i mam taki sam dyplom maturalny jak Pan.I na dodatek dostalam
        adres tej szkoly w Kuratorium Oswiaty w W-wie , wiec niech mi Pan nie wspomina
        o nielegalnosci
        • Gość: ujhirara Re: odpowiedz na list ujhirara IP: *.fema.pl / 192.168.2.* 15.05.03, 13:33
          Z prawdziwą przykrością muszę odpowiedzieć na Pani list. Niestety nauka na
          poziomie studiów wyższych prowadzona w trybie on-line jest nielegalna.
          Niezależnie od moich osobistych poglądów, które są całkowicie za nauczaniem z
          pomocą internetu. Przykłady rzeczywistych osiągnięć takich uczelni, jak
          University of Athabasca czy Capella University dowodzą, że można sensownie
          prowadzić tego rodzaju studia. Nasze ministerswo na razie się przygląda i
          niczego nie legitymizuje. Wynika to na przykład z zasady realizowania tak
          zwanych minimów programowych - czyli rozpisanych godzinowo przedmiotów, jakie
          należy zaliczyć w czasie studiów. No i teraz - jak tu liczyć godziny przy
          komputerze. To jest głupie, ale niestety prawdziwe.
          A co do tego, że uczelnie wielokrotnie działają na granicy prawa, to jest
          zupełnie inny problem.
          Pozdrawiam ze smutkiem, bo sam chciałem na swojej uczelni przygtować kursy on-
          line.
      • Gość: mat Re: studia on line IP: 195.117.179.* 27.06.03, 10:41
        pierwsze primo? Co to znaczy? To może jest i drugie primo?
        a może trzecie secundo? cos nie tak.
        I Pan prowadzi uczelnię????????????
        • Gość: franke Re: studia on line IP: 193.0.117.* 28.06.03, 20:13
          Boooze...przeciez to jest zgryw z takaaaaaa broda. Nie bulwersuj sie tak
    • mdubaj Re: studia on line 27.06.03, 10:55
      Czy ktoś jeszcze może dodać swoją opinię na temat studiów on-line? Mam zamiar
      podjąć naukę tym systemem co wynikło nie z lenistwa a braku czasu. Jest to
      jedyna forma nauki dla pracujących intensywnie. Pozdrawiam.
    • Gość: Mrs L Hammond - UK Re: studia on line IP: *.dud.cvx.blueyonder.co.uk 18.09.03, 23:44
      I dont understand polish - please can someone put this in the right place if
      its not correct !!
      I am an au pair agency in UK (reputable agency) We are looking for Polish au
      pairs to come and work in UK. We search for decent, caring families and
      committed, responsible au pairs! Au pairs live in pay is 45-80 pounds weekly.
      We have many years experience.
      OUR LOCAL UNIVERSITY (WOLVERHAMPTON) HOSTS FREE ENGLISH LESSONS (but NOT
      UNDERGRADUATE FULL TIME !!)
      Embassy information - www.britishembassy.gov.uk
      My Agency for au pairs throughout UK. www.amberaupairs.co.uk
    • Gość: Magda Re: studia on line IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.03, 15:28
      Osobiście studiuję na PUW czyli Polski Uniwersytet Wirtualny.Ciekawa oferta i
      forma studiowania.Nie zgadzam się jakoby przyszli pracodawcy patrzyli na to
      nieprzychylnym okiem.Oni po prostu jeszcze nie są wq tym obeznani.Uważam ,że
      to bardzo przyszłościowe.Warto spróbowac.Sprawdzcie:www.puw.edu.pl
      • Gość: bait Re: studia on line IP: *.torun.mm.pl 08.10.03, 11:01
        A co powiecie na Wyzsza Szkole Techniczno-Ekonomicza w Wa-wie ?
        studia220.wste.pl
        • Gość: laura Re: studia on line IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 08.10.03, 20:56
          A czy ktoś wie coś na temat bezpłatnych kursów on-line? Z różnych dzidzin, po
          polsku lub angielsku??
          • Gość: mad Re: studia on line IP: *.chello.pl 19.10.03, 00:25
            Gość portalu: laura napisał(a):

> A czy ktoś wie coś na temat bezpłatnych kursów on-line? Z różnych dzidzin, po
            > polsku lub angielsku??

polecam www.e-sgh.pl - spora czesc materialow (glownie uzupelniajacych zajecia
            stacjonarne na SGH) jest ogolnodostepna

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka