Dodaj do ulubionych

jaki segregator ... ??

15.10.05, 14:58
Mam pytanko...w czym najlepiej robi wam sie notatki z wykladow , a pozniej
jeszcze uczy z tego ?? Lepszy jest segregator A4 czy raczej ten mniejszy ??
Poradzcie cos bo sama juz nie wiem ...Chyba segregator A4 jest raczej malo
wygodny do noszenia ?? W czym Wy robicie notatki ??
Obserwuj wątek
    • Gość: kaś Re: jaki segregator ... ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 15:17
      ja kupiłam sobie dwa kołonotatniki B5. nie lubie formatu A4, jakoś źle mi się w
      nim pisze, a A5 jest za mały, a B5 jest naprawde ok. i mam jeszcze jeden zeszyt
      B5, co ma 304 strony, ludzie się śmieją, że noszę cegłówkę, ale jak widzialam
      nie jestem jedyna z takim zeszytem, a powinien mi starczyć z tego przedmiotu co
      w nim pisze do konca semestru ;-)

a segregatory moim zdaniem z zalozenia są nie wygodne, ani A4 ani A5. chyba, że
      ktoś lubi, ale moim zdaniem zdecydowanie za duzo miejsca zajmują, robią halas
      przy wyjmowaniu kartek, a nie wyjmując kartek to cięzko pisać...
      • Gość: mgg Re: jaki segregator ... ?? IP: *.renicom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 15:23
        Ja akurat na zajecia nosze normalne notatniki (a4), segregatorow nie uzywam,
        ale wiem, ze wiele osob na wyklady bierze wlasnie notatnik (w ktorym kartki sa
        specjalnie podziurawione) a potem wyrywa kartki i wklada do segregatora juz w
        domu.
        • Gość: kaś Re: jaki segregator ... ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 15:43
          tez tak mozna ;-) i w sumie człowiek ma lżej.
          ale prawda jest taka, ze na studiach nikt nie będzie cię sprawdzał czy
          notujesz, w czym notujesz, więc każdy może pisać w tym w czym mu jest wygodnie.
          w czwartek an wykłądzie widzialam dziewczynę co pisała w zeszycie a5, ale nie
          tak normalnie kartka po kartce, tyle, że stawiała zeszyt jakby pionowo i pisala
          tak jakby na jednej a4, niz na dwoch a5. wiec jak kto lubi, tak pisze
    • Gość: Tawananna* Re: jaki segregator ... ?? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.05, 15:44
      Ja notuję w notesach A5, potem kartki wyrywam, wkładam w koszulki i wkładam do
      skoroszytów A5 - takich foliowych teczek. Tanie (do każdego przedmiotu
      oddzielna), dużo mniejsze i lekkie.

Takich tematów już było na forum sporo, wpisz do wyszukiwarki "segregator"
      czy "a4" i znajdziesz :), np. to: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
      f=245&w=28418623&v=2&s=0 . Tak naprawdę chodzi o to, żeby to nam było
      wygodnie... I nie ma co się przejmować innymi, co najwyżej skorzystać z ich
      pomysłów ;)
      • in_di_ra Re: jaki segregator ... ?? 16.10.05, 12:16
        Ja mam kołonotatnik A5, z podziurkowanymi stronami które potem bede układac w
        koszulkach, bo do segregatorów nie jestem przychylnie nastawiona.
        • quille Re: jaki segregator ... ?? 16.10.05, 16:30
          ja noszę luźne kartki do segregatora w takiej teczce z klipsem coby się kupy
          trzymały i po powrocie do domu wpinam je do segregatora - lekko, wszystko w
          jednym miejscuno i najwyżej jedne wykład zginie (jak moją koleznakę okradli prze
          sesją, a wtorbie miała pięęęękny zeszyt z pięęęknymi notatkami ze wszystkich
          przedmiotów to ją szlag lekko trafił)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka