bibliografia 03.02.06, 15:17 Dzięki temu programowi zoszczędzisz czas przy tworzeniu przypisów i bibliografii. www.isel.edu.pl/bibliografikon/opis.php Autorzy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rilian Re: Pomoc w bibliografii 04.02.06, 14:58 szanowni autorzy!... super, fantastyczne, tylko bierzcie, misie drogie, pod uwagę, że co wydział to inny styl zapisu bibliograficznego... przecinkowy, kropkowy, biblioteczny... Odpowiedz Link Zgłoś
bibliografia Re: Pomoc w bibliografii 04.02.06, 15:19 Program towrzy przypisy bibliograficzne i bibliografię wg najnowszej normy. Normy są po to, aby wszyscy je stosowali, wydziały również. Jeśli chodzi o interpunkcję, jest tutaj dowolność, ale warunkiem jest konsekwencja w stosowaniu w całym dokumencie. Autorzy Odpowiedz Link Zgłoś
rilian Re: Pomoc w bibliografii 05.02.06, 10:08 więc ta uczelnia nie jest państwa potencjalną grupą targetową, bo na niej normy nie istnieją. Odpowiedz Link Zgłoś
ruskie_pierogi85 Re: Pomoc w bibliografii 06.02.06, 11:54 ej, czepiasz się nieco ;) u mnie na polonistyce każdy ćwiczeniowiec ma swoją normę, której bezwzględnie przestrzegać należy :) a co do bibliografii... nie wiem, może to konsekwencja nisamowitych zajęć z przeuroczą mgr Czechowicz, ale dla mnie bibliografia nie jest czymś na tyle trudnym, żeby korzystać z TAKIEJ pomocy. no bez przesady :) Odpowiedz Link Zgłoś
ruskie_pierogi85 Re: Pomoc w bibliografii 06.02.06, 12:03 a poza tym, to ta "strona testowa" nie jest pomocą w tworzeniu bibliografii, a jedynie opisu bibliograficznego wiem, musiałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
anetadr Re: Pomoc w bibliografii 06.02.06, 13:16 Wszyscy tacy genialni w tworzeniu przypisów, każdy się może nauczyć. To ciekawe skąd się tyle knotów bierze i już nie mówię w pracach magisterskich, bo tam to tych porządnie zrobionych przypisów i bibliografii jest zdecydowana mniejszość, ale w wielu czasopismach i książkach naukowych też jest mnóstwo bzdur. I wiem o czym mówię, bo mam z tym do czynienia na co dzień. A. Odpowiedz Link Zgłoś