Dodaj do ulubionych

Pierwsze 2 lata

28.03.06, 11:35
Czy to prawda ze pierwsze dwa lata sa przechlapane a potem jest juz luz?
Obserwuj wątek
    • ray-of-light Re: Pierwsze 2 lata 29.03.06, 01:18
      Ja jestem dopiero na drugim semestrze i jeżeli będzie przez kolejny rok tak jak
      teraz to będe content.
      Wszystko zależy od uczelni. U nas na ŚlAM-ie jest przekichane. Pierwszy semestr
      to light, jeden egzamin w zimówce. Gorzej jest teraz, kiedy dochodzi histologia,
      chemia i nerwowy z anatomii. Trzeba walczyć o zaliczenie z chemii. Potem 3
      egzaminy, 3 zaliczenia.
      Na drugim roku wiem jak jest z opowiadań. Egzamin z histologii po trzecim
      semestrze, cały rok przejebana biochemia, nie wspomnę o fizjologii...
      Później podobnież jest luz, na 3. roku nie ma ani jednego egzaminu w zimówce.
      Dochodzi za to immunologia i mikrobiologia:(
      Ale fajnie jest. Tyle że pierwsze 2 lata to czas wyrwany z życiorysu, taka
      "biała plama". Nie licz na to że wyjdziesz w piątek wieczorem na browara z
      kumplami - nic z tego. Chyba że chcesz być przykładem że "najfajniejsze są 3
      pierwsze lata na pierwszym roku"...:)
      • slodkamonisia Re: Pierwsze 2 lata 30.03.06, 22:21
        Chyba że chcesz być przykładem że "najfajniejsze są 3
        > pierwsze lata na pierwszym roku"...:)

oj Ray-of-light :) nawet wiem o kim mówisz<rotfl> ale pamiętaj jeszcze tylko biologia i łacina i kolega będzie miał z górki.... ale hasło jest supełłowee :)
      • magdaam Re: Pierwsze 2 lata 30.04.06, 08:09
        niom w pełni się z Tobą zgadzam, chociaż przed długim weekendem udało się nam
        wyjść na imprezę hehe drugą w tym roku akademickim:/
    • profetka Re: Pierwsze 2 lata 29.03.06, 12:54
      czytam to co napisał ray of light i cóż... ja jestem na 1 roku w warszawie,
      żadnego egzaminu w sesji zimowej-zaledwie jedno zaliczenie z chemii (większość
      jak nie w pierwszym to w drugim terminie zalicza), w sesji letniej dwa egzaminy:
      anatomia i histolgia. z opowieści znajomych ze starszych lat 2 rok to (jak na
      studia medyczne oczywiście!!!) luz. co do piwa w piątek wieczorem to ja nie mam
      problemów i to nie tylko w piątek:) widać wszystko zależy od uczelni więc
      zapraszam do nas:)
      • anit22 Re: Pierwsze 2 lata 29.03.06, 15:12
        Na AM Waw pierwszy rok ciezki, drugi - faktycznie luzik tylko sesja potem dosc
        ciezka w lecie. najbardzej to sie zaczyna doceniac mnostwo czasu na drugim roku
        jak sie jest na trzecim, ktory jest nieco podobny do pierwszego tylko stresu
        mniej. traci sie mnostwo czasu na beznadziejnych zajeciach z ktorych nic nie
        wynosisz, potem jest sporo kucia a sesja...na razie wole nie myslec;P
    • ollasja Re: Pierwsze 2 lata 05.05.06, 21:50
      Jestem na trzecim roku w Poznaniu. Dwa pierwsze lata to faktycznie ciężka praca
      (szczególnie drugi rok). Na trzecim nieco luźniej (wreszcie lenistwo w
      święta!!!), ale pracy i tak nie brakuje - zaliczenia pojawiają się zwykle
      tabunami i wtedy nie wiadomo za co się zabrać. No i sporo zajęć - więc i na
      naukę mniej czasu. Ale jeśli przetrwało się dwa pierwsze lata... ;)))) to co to
      za problem?
      • mmrozek Re: Pierwsze 2 lata 06.05.06, 21:10
        Co do III roku to zgadzam sie z ollasja. W Swieta rzeczywiscie troche wolnego,
        a w sesji niby tylko jeden egzamin, ale tyle zaliczen, ze nie wiadomo kiedy sie
        do tego egzaminu uczyc... Ale co to za problem ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka