Dodaj do ulubionych

Biotechnologia / Analityka

IP: 80.54.200.* 12.07.06, 10:05
Witam wszystkich studentów i maturzystów:)
Mam do Was pytanie typu: Który kierunek lepszy: Biotechnologia na PWr, czy
Analityka Medyczna na AM??
Szanse nie wiem jakie mam - bo jeśli chodzi o PWr to nie zdawałam matmy(ale
chemie tak).
Może kierunki same za mnie zadecydują nie przyjmując mnie...,a wtedy może
chemia.
Obserwuj wątek
    • Gość: lesie Re: Biotechnologia / Analityka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 11:54
      biotechnologia na pwr, analityka na amie to trudne i niewdzieczne studia...
      niestety
      • Gość: venus Re: Biotechnologia / Analityka IP: 80.54.200.* 12.07.06, 13:40
        Dzięki za odpowiedź:)
        Ja nadal się zastanawiam,chodź nie wiem czy gdzieś mnie zechcą:P Na pewno idąc
        na analitykę nie będę miała czasu na naukę do matury(bo chyba chcę sobie
        jeszcze raz ją napisać). Ale z drugiej strony analityka to cos konkretnego,a
        biotechnologia zdecydowanie mniej. Z koleji badania w laboratoriach za n-lat
        będą wykonywać komputery i będzie mniejsze zapotzrebowanie na analityków.
        Jeszcze muszę przemysleć sprawę:)
        • Gość: gung_ho Re: Biotechnologia / Analityka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 15:20
          A może chemia analityczna w politechnice? Ktoś przecież musi wymyślić metodę
          analityczną;).
          • Gość: venus Re: Biotechnologia / Analityka IP: 80.54.200.* 12.07.06, 15:30
            Chemia analityczna na pewno ciekawa:) Tylko,że to jest specjalizacja ,a ją
            wybiera się dopiero chyba po 3 roku.
            Ale moze to jest myśl. Bo skoro rzeczywiście maszyny robiłyby badania, to
            wystarczyłby chemik do ich obsługiwania.
            • Gość: gung_ho Re: Biotechnologia / Analityka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 17:10
              Muszę Ciebie zmartwić ;),ale już teraz większość analiz wykonują maszyny. Chemik
              po prostu wie, jak je obsługiwać i jak interpretować wyniki.
              • Gość: Dugo Re: Biotechnologia / Analityka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 17:35
                Obstawiałbym jednak analitykę medyczną
                • Gość: venus Re: Biotechnologia / Analityka IP: 80.54.200.* 12.07.06, 18:15
                  Ale ja wiem,że w laboratoriach jest coraz więcej maszyn,bo tak się złożyło,że
                  moja mama tam pracuje:)
                  Od dziewczyny z analityki słyszałam,ze mimo iż chciałaby wyjechać za granicę to
                  z tym wykształceniem nie moze,bo tam poprostu nie ma kogoś takiego jak analityk
                  medyczny. Te zadania są wykonywane przez biologów/chemików.
                  A jeśli chodzi o znajomych na którymś z kierunków to niestety nie mam,dlatego
                  pytam na tym forum:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka