Dodaj do ulubionych

nowy dyplom

19.07.06, 20:52
Moze jest jakis tegoroczny absolwent,jak ten nowy dyplom wyglada?Niestety podobno jest wypisany wynik ukonczenia studiow,a na okladce jest jakis napis?np dyplom lekarza,czy cos w tym stylu?
Obserwuj wątek
    • hanwar Re: nowy dyplom 20.07.06, 10:08
      Ja dopiero po dyplom jadę w sierpniu, więc teraz nic Ci nie pomogę.Do tej pory
      mam kartę absolutoryjną i kwitek o ukończeniu szkoły. Nic nie słyszałam o tych
      dyplomach prócz tego,że faktycznie ma być końcowa ocena ukońcenia studiów (nie
      wiedziaam jednak,że wcześniej tego nie było:)).Pozdrawiam.
    • diastema Re: nowy dyplom 24.07.06, 21:56
      Po pierwsze pierwsze dyplomy tegoroczne to pewnie na poczatku lipca dopiero beda
      bo taki jest czas oczekiwania na dyplom od zlozenia wszystkich wymaganych
      dokumentow.
      Po drugie wynik studiow to chyba nikogo nie dziwi skoro o tym gdzie bedziesz
      robic staz decyduje twoja srednia z calych studiow.
      • hanwar Re: nowy dyplom 25.07.06, 10:35
        Mimo,że dokumenty (tzn.indeks, itp.)złozyłam w drugiej połowie czerwca,dyplom
        dostanę nie wczesniej niż na początku sierpnia, a nawet we wrześniu.W dniu
        absolutorium ich nie było, a potem dostałam zaświadczenie o ukończeniu uczelni
        (ze średnią, które w Izbie Lekarskiej jest ponoć równoważne z dyplomem
        (oczywiście czasowo, do uzyskania w/w).Poza tym nie we wszystkich miastach
        miejsca stażowe przydzielają wg średnich.Z tym różnie bywa i zależy od
        zwyczajów w danym mieście.Pozdrawiam
        • diastema Re: nowy dyplom 05.08.06, 18:11
          no u nas panie urlop sobie wziely i tez sie w miesiac nie wyrobia ( jak zwykle
          maja nas w dupie) ale zaswiadczenia owszem wystawiaja takze zle nie jest. a
          dyplomatorium my mamy dopiero w pazdzierniku takze juz dyplomy beda.
    • hanwar Re: nowy dyplom 02.08.06, 20:34
      dzis odebralam dyplom.u mnie na okladce napisane jest:dyplom ukonczenia
      jednolitych studiow magisterskich. w srodku wszystkie dane, wydzial, kierunek,
      nadany tytul,daty i wynik-zaokraglona srednia(u nas pisza:dost, dost+,
      db,db+,bdb).pozdrawiam
      • domi7 Re: nowy dyplom 05.08.06, 19:49
        a w jaki sposób zaokrągla się średnią na dyplomie?
        Np. ocena dobra jest dla jakiego przedziału? Student co ma powiedzmy 3,91
        będzie miał na dyplomie dst+ czy db?
        • hanwar Re: nowy dyplom 05.08.06, 20:24
          u nas jest tak:
          3-3,25 -3
          3,26-3,75 -3+
          3,76-4,25-4
          4,26-4,75-4+
          4,76-...-5
          ocena jest na dyplomie, ale jak gdzies chca srednia, by rozdzielic staz-
          np.gdansk, rzeszow,itp, to zycza sobie dokladna srednia wyliczona na tym
          swistku o zkonczeniu uczelni.wtedy to kazda setna procenta jest wazna.jak
          niektore izby nie maja takiego zwyczaju, to tylko patrza na dyplom.pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka