Dodaj do ulubionych

Ochrona Środowiska

09.08.06, 11:54
Witam serdecznie:)
Czy są tutaj jacyś studenci ochrony środowiska?
Chciałabym się Was zapytać czy podobają Wam się studia?
Oraz jakie (według Was )są perspektywy pracy po tymże kierunku?

Pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • mish_a Re: Ochrona Środowiska 09.08.06, 12:19
      Czyżby nikogo takiego tu nie było?
      To może jacyś absolwenci się odezwą?;)
      • Gość: cooler Re: Ochrona Środowiska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 16:10
        Są tu studenci tego kierunku, są :)
        Studia się w miare podobają, różnorodne bardzo.
        A co do perspektyw pracy - też chciałbym znać odpowiedź.
        Pozdrawiam
    • Gość: Magda Re: Ochrona Środowiska IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 09.08.06, 17:40
      Przstrzegam przed tymi studiami!!po tym naprawde nie ma pracy!wiem cos o tym bo
      sama jestem absolwentka sprzed 2 lat.te studia to byl moj zyciowy blad. teraz
      kombinuje jak sie przekwalifikowac. jak szlam na studia tez sie ludzilam ze
      Unia ze to ze tam to ze w Polsce musi sie zmienic cos w tej kwestii.program
      jest bardzo ogolny nie jestes specjalita ani w chemii ani w biologii. poza tym
      ochrona jaest prawie na kazdej uczelni-uniwerytecie, akademii rolniczej i
      politechnice. absolwentow sa tysiace a miejsc pracy moze kilkadziesiat.
      pozdrawiam
      • Gość: niewiarka Re: Ochrona Środowiska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.06, 18:09
        Magda a gdzie studiowałaś?? Na AGH w Krakowie może;>
        jesli tam to odezwij się do mnie na maila : niewiarka@yahoo.pl bo mam pare
        pytań..
        pozdrawiam;)
        • Gość: Magda do: niewiarka IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 10.08.06, 21:30
          Studiowalam w Krakowie ale na UJ (Wydzial Chemiii). Kolezanka studiowala
          rownolegle na AGH duzo przedmiotow miala przepisane z uj wiec mysle ze program
          podobny- na uj pewnie wiecej chemii.
          pozdrawiam
    • Gość: M@rtyn@ Re: Ochrona Środowiska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.06, 15:55
      Ja studiuje ochrone srodowiska na AR w Krakowie. Kierunek bardzo mi sie podoba,
      jest wiele ciekawych przedmiotów...niestety nie na pierwszym roku ktory jest
      malo przyjemny(matematyka, statystyka,fizyka). Jestem troche zdezorientowana
      jesli chodzi o perspektywy znalezienia pracy po tym kierunku. Slyszalam ze praca
      jest ale jesli sie zna dobrze jezyk. Niestety jakis czas temu wygrzebalam na
      forum ze nawet jak sie zna jezyk to trudno cokolwiek znalezc. Takze sama juz nie
      wiem... Ale kierunek zamierzam skonczyc. Najwyzej zostane lesniczym i zaszyje
      sie w srodku jakiegos lasu...;)
    • mish_a Re: Ochrona Środowiska 13.08.06, 13:03
      Myślę,że pracę zawsze można znaleźć.
      Teraz po większości kierunków jest cięzko.Jednym się udaje drugim niestety nie.
      • Gość: Magda Re: Ochrona Środowiska IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 13.08.06, 14:06
        To po co pytasz jakie sa perspektywy po tym kierunku skoro i tak wiesz lepiej
        ze praca zawsze jest?
        • mish_a Re: Ochrona Środowiska 13.08.06, 15:45
          Magdo nie irytuj się tak.

Napisałam tak :"Jakie(według Was) są perpektywy pracy po tym kierunku?
          Chodziło mi o opinie z zewnątrz.
          Swoją własną mam.Ciekawa byłam opini innych.
          • Gość: @ Re: Ochrona Środowiska IP: 87.239.176.* 14.08.06, 10:21
            Nie dziwię się irytacji Magdy. Sam studiuję OŚ i chociaż studiów jeszcze nie
            skonczylem to moje frustracje rosna widzac jakie mam szansew na znalezienie pracy.
    • Gość: marcin Re: Ochrona Środowiska IP: *.eltronik.net.pl 13.08.06, 15:51
      opinia z zewnątrz? od studenta euro może być? :) czytałem program studiów
      ochrony środowiska na UMK i jak dla mnie taki mix biologii z chemią i bardzo
      mało przedmiotów typowo "ochronnych" :/
      • mish_a Re: Ochrona Środowiska 13.08.06, 15:59
        Pewnie,że może:)
        Ja idę na AGH .
        Przeczytałam cały program studiów (10semestrów) i z kazdym semestrem jest
        więcej takich przedmiotów.
        W sumie to ochrona jest takim mixem-żeby móc "chronić " trzeba mieć podstawy ;)
        Pozdrawiam.
        • Gość: tyska Re: Ochrona Środowiska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.06, 16:47
          mish_a moglabys mi podac linka do tych programow studiow na tym kierunku?
          bo mozliwe że zostaniemy koleżankami z roku:P
          • mish_a Re: Ochrona Środowiska 13.08.06, 20:57
            Oczywiście :

oto link:
            www.syllabus.agh.edu.pl/pl/GL/main.html
            i tam kliknij na przedmiot,który w danym momencie Cię zainteresuje wtedy
            uzuskasz jego rozwinięcie oraz opis zagadnień,,któr przerabiane będą w danym
            semestrze.
            • mish_a Re: Ochrona Środowiska 13.08.06, 20:59
              pośpieszyłam się.
              Kliknij najpierw w studia magisterskie a potem w dany przedmiot.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka