Dodaj do ulubionych

Jak lepiej?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 23:00
Mam pytanbie odnośnie dwoch kierunkow. Czy studiowanie dwóch podobnych
kierunków czyli marketing i zarządzanie i informatyka i ekonometria ma sens?
Drugie moje pytanie to czy lepiej studiować dwa kierunki dziennie? czy lepiej
jeden dziennie i drugi zaocznie?
Obserwuj wątek
    • lol_niezly Re: Jak lepiej? 20.08.06, 23:02
      Hmm...moim zdaniem polaczenie jest niezle z teoretycznego punktu widzenia, ale w
      praktyce...Ani sie nie jest programista, ani ekonomista z prawdziwego zdarzenia.
      Takie wszystko i nic.Lepiej ekonomia+matematyka - po prostu liczysz sie na
      miescie, ale to tylko moje zdanie :)
      Pozdr.
      • Gość: Agnieszka Re: Jak lepiej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 23:06
        Głównie interesuje mnie kierunek marketing i zarządzanie chce w przyszłości
        zajac sie reklamą, być specjalistą do spraw marketingu. Jak myślisz czy
        polączenie takich dwóch kierunków mi w tym pomoże?
        • lol_niezly Re: Jak lepiej? 20.08.06, 23:10
          Oj to juz nie moja dzialka - moze ktos inny napisze.
          Ale informatyka i ekonometria z reklama hmm....cos nie bardzo :D
          • Gość: bb Re: Jak lepiej? IP: *.dwtele.pl 20.08.06, 23:28
            no wlasnie mi tez sie tak wydaje, ja tylko dodam z ludzi po tym kierunku
            (zarzadzanie i marketing) jest duzo a o prace w zawodzie ciezko no chyba ze
            naprawde cie to interesuje i masz jakies konkretne plany(znam duzo ludzi co to
            studjuje byle cokolwiek studiowac)
            • Gość: Agnieszka Re: Jak lepiej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 23:46
              Naprawde mnie to interesuje, a zdaje sobie sprawe że jest dużo ludzi po tym
              kierunku dlatego planuje rozpoczac drugi...biore pod uwage tez fakt że na
              pierwszym roku na tych dwóch kierunkach sa podobne przedmioty więc nie bede
              musiala sie uczyc dwoch całkiem odmiennych. Moim zdaniem do robienia reklam
              przydatna bedzie bardzo dobra znajomość komputera a co za tym idzie ukonczenie
              kierunku informatyka i ekonometria (specjalność: informatyka)... .
              • lol_niezly Re: Jak lepiej? 21.08.06, 00:26
                Na informatyce, ani tym bardziej na inf i ek. nie ucza obslugi komputera.
                Informatyka ma ogolnie malo wspolnego z komputerami - to tylko narzedzie pracy
                jak hmm... dlugopis dla dziennikarza(pisze artykuly).
                Wiec dziennikarstwo jest nauka o dlugopisach :) ?

Poszukaj jakis kierunkow zwiazanych z reklama, niestety w wiekszosci sa
                one na prywatnych uczelniach.
      • Gość: l Re: Jak lepiej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 08:49
        poinformatyce i ekonometrii nie jest sie w ogole programistą.
        tu bardziej wchodzi w gre jakies e-biznes i wszelkia informatyka na potrzeby
        ekonomii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka