Dodaj do ulubionych

Konto dla studenta

22.08.06, 20:20
Witajcie. MAm pytanie-który bank oferuje najkorzystniejsze warunki. Mam na
myśli małe prowizje, niskie opłaty i dobry dostęp. Będę wdzięczny za pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: Dymo Re: Konto dla studenta IP: *.netblok.pl 22.08.06, 20:23
      Ja wlasnie zakladam w mbanku. Ma on swoje plusy i minusy jak kazdy. Nie pobieraja oplat za prowadzenie rachunku, zalozenie i za karte. Przelewy w obrebie mbanku sa darmowe a do innych bankow kosztuja astronomiczne 50gr. Minusem jest mala liczba wplatomatow, wiec jesli bedziesz chciala zasilac swoje konto to raczej przelew.
      • Gość: mm Re: Konto dla studenta IP: *.c29.msk.pl 22.08.06, 20:42
        Ja też mam w mBanku - nie płacisz za prowadzenie, nie wymagają regularnych
        wpłat, bankomatów sporo (BZ WBK, Euronet, Cash4You). Nie ma kart debetowych,
        ale za to można się starać o studencką kartę kredytową.
        Co do wpłatomatów - w każdym większym mieście jest min. jeden (www.mbank.pl -
        na stronie banku jest lista).

Wcześniej miałem konto w PKO BP - płaciłem 2 zł miesięcznie (teraz jest 2,50
        zł, ale za to z dostępem do internetu). Często jednak uczelnia spóźniała się z
        wypłatą stypendiów i zdarzało się, że przez to nie wyrównałem debetu na czas -
        rezultat: 9,30 zł (koszty upomnień).
        Póki co z mBanku jestem zadowolony (jest całodobowa infolinia, więc zawsze
        można porozmawiać z konsultantem). Oprocentowanie wynosi chyba 0,5% (nie za
        dużo, ale studenci raczej majątku na kontach nie mają, więc wszystko jedno, czy
        dopiszą ci 5 gr, czy 15 gr). Pzdr.
      • pij.mleko Re: Konto dla studenta 22.08.06, 21:17
        Zobacz na oferte WBK.
        • Gość: wisienka Re: Konto dla studenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 21:40
          ja równiez polecam konto w mbanku:)
    • Gość: bw.com Re: Konto dla studenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 22:22
      Ja mam w pko sa i póki co nie narzekam... Owszem, dosyć dużo się płaci za
      korzystanie z konta - na miesiąc 4 zł, ale mam za to do wykorzystania "w razie
      czego" aż 300zł debetu. Jest dużo bankomatów pko sa, a także jeżeli w pobliżu
      nie ma mojego bankomatu mogę bez prowizji wypłacić w bankomacie euronetu. Co
      miesiąc oczywiście przysyłają mi do domu spis wszystkich transakcji.
      • Gość: studenciak Re: Konto dla studenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 22:26
        polecam multibank lub mbank
        • Gość: Dugo Re: Konto dla studenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 22:56
          Ja też mam PKO SA i wadą jest opłata miesięczna 4 zeta, ale właśnie jest możliwy
          debet 300 zł z czego czętso korzystam ;)
          • Gość: ola Re: Konto dla studenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 23:12
            ja się zastanawiam nad zmianą konta w PKO, dużym minusem jest dla mnie dzienny
            limit wypłat z karty uzależniony od deklarowanych miesięcznych wpłat - w moim
            przypadku 150 zł.. czasami kłopotliwe, gdy chce się kupić choćby buty czy
            spodnie.
            • Gość: adasd Re: Konto dla studenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 23:20
              generalnie mbank ale jak studiujesz w poznaniu to polecam wbk bankomaty i banki
              co 200m :) bez oplat za prowadzenie konta obsluga przez neta za free no ale
              oprocentowanie zerowe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka