Dodaj do ulubionych

Studia? Prywatne? WIT? KWG?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.06, 19:09
Więc tak już niedługo matura a potem szkoła wyższa. Ostatnio zainteresował
mnie WIT (WSISIZ) jest to prywatna szkoła.
1.Na str: wit.edu.pl znalazłem info że na Wydział Informatyki wymagana jest
tylko matura z matematyki i wystarczy uzyskać minimalną ilość punktów (tak aby
zdać) aby się tam dostać, a na Wydział Informatycznych Technik Zarządzania
matma + przedmiot dodatkowy. Czy na prawdę wymagana jest tylko matma na infe i
przy jakim wyniku z matury będę miał realne szanse aby się tam dostać?
2.Jak oceniacie tę szkołę (WIT).
3.Gdzie mógł bym pracować po kierunku: Komputerowe Wspomaganie Grafiki?
4.Jakie inne szkoły polecacie? (woj. mazowieckie)
5.Placówki prywatne, a szkoły państwowe? - co według was lepsze i gdzie
łatwiej się dostać?
Obserwuj wątek
    • Gość: piotr Re: Studia? Prywatne? WIT? KWG? IP: *.icpnet.pl 23.10.06, 19:49
      (1) to jest szkoła prywatna więc nie ma rekrutacji
      (2) w Warszawie są na pewno dużo lepsze szkoły...
      (4) UW i PW
      (5) to jest chyba oczywiste...

PS. To forum nie jest najlepszym miejscem o pytanie o WIT - tutaj wszędzie
      grasują ludzie z działu PR tej uczelni :).

Nie lepiej się pomęczyć ten rok, zdać matematyke i fizyke i iść na dobrą,
      państwową uczelnie ??
      • Gość: mar Re: Studia? Prywatne? WIT? KWG? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.06, 21:50
        tzn że na wszystkie prywatne uczelnie biorą wszystkich tych którzy zapłacą,a na
        temat WIT czytałem troche pozytywnych komentarzy, no i na razie rozglądam się za
        szkołą więc chcę rozpatryć wszystkie możliwości (a fizy strasznie się boję)
        • Gość: piotr Re: Studia? Prywatne? WIT? KWG? IP: *.icpnet.pl 23.10.06, 21:59
          Na WIT jest sporo wykladowcow z PW, sztucznie poziomu dla studentow tej uczelni
          na pewno nie zanizaja ;). Co do fizy - zadeklarowales ja wogole na maturze ? Ja
          nie zdawalem, teraz zaluje. Lepiej sie pomeczyc - wziac korki, posiedziec nad
          zadaniami. To naprawde sie oplaci.
          • Gość: mar Re: Studia? Prywatne? WIT? KWG? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.06, 22:15
            w deklaracji napisałem pol-podst , ang-podst , mat-rozsz (obowiązkowy - raczej
            dam rade ale i tak się boje) i dodatkowy fiz-rozsz (boje się jak sk***syn)
            • Gość: zły Re: Studia? Prywatne? WIT? KWG? IP: *.chello.pl 23.10.06, 22:28
              mar nie ty jeden nie lubisz fizyki - zresztą fizykę mało kto lubi ;] Ja np. na
              maturze nie zdawałem fizyki i dzięki temu skupiłem się tylko na matematyce -
              dzięki temu uzyskałem wysokie wyniki z matury z matematyki ;) Ale to też zasługa
              mojego nauczyciela matematyki z LO oraz korepetycji z matematyki ;]

Co do wykładowców na WIT to tu jest ich lista:
              bazy.opi.org.pl/raporty/opisy/instyt/9000/i9034.htm
    • Gość: zły Re: Studia? Prywatne? WIT? KWG? IP: *.chello.pl 23.10.06, 21:59
      1. Dostać się jest bardzo prosto na WIT, jednak z moich obserwacji wynika, że
      sporo osób po 1. roku powtarza 1. rok lub zmienia tryb studiów na zaoczny. Po 2.
      roku jak słyszałem od wykładowców i sądząc po ilości materiału (bo aktualnie
      jestem na 2. roku) odpada bardzo, bardzo dużo osób
      W tym roku chyba wprowadzili coś takiego, że osoba z najwyższą liczbą punktów
      przy rekrutacji ma studia za darmo

2. Ja jestem bardzo zadowolony

3. Jak zauważyłem całkiem sporo osób zdaje tylko na WIT ze względu na obecność
      na studiach inzynierskich takiej specjalności jak własnie: Komputerowe
      wspomaganie grafiki - na państwowych uczelniach w warszawie nie ma chyba takiej
      specjalności na studiach inzynierskich - choć może się mylę, bo ta specjalność
      mnie nie interesuje. Możesz też iść na PJWSTK - oni też mają taką specjalność.
      Opis tej specjalności masz tu: informatyka.wit.edu.pl/?inzynierskie,9

4. inne szkoły: UW (ale tylko jeśli interesuje cię programowanie - podobno
      kształci najlepszych programistów w Polsce, jesli idzie o inne specjalności to
      nie polecam); PW i PJWSTK - reszta szkół w województwie mazowieckim jeśli idzie
      o informatykę się nie liczy

5. Oczywiście, że łatwiej jest się dostać do szkoły prywatnej. Moim zdaniem
      uniwersytety kształcą świetnych programistów i tylko tyle. Jeśli chodzi o
      specjalistów od baz danych, sieci komputerowych itd. lepiej wybrac politechnikę
      czy szkołę prywatną. Ja wybrałem szkołę prywatną i nie żałuję ;)

Odnośnie tego co napisał Piotr:
      1. jest rekrutacja
      2. w Warszawie są na pewno dużo lepsze szkoły ?? Czyżby ?? Jeśli idzie o
      programowanie to na pewno - UW. Ale inne specjalności to niby gdzie są lepsze ??
      Na PW niby są lepsze ? Chyba żartujesz - spójrz chociaż na listę przedmiotów
      informatyki na WIT i PW wydział EiTI - prawie wszystkie przedmioty będace na
      EiTI są na WIT, poza tym na WIT jest na informatyce dużo więcej ciekawszych i
      bardziej przydatnych przedmiotów, których nie ma na wydziale EiTI a które na
      pewno przydadzą się w późniejszej pracy.
      5. Co jest oczywiste ? To, że nalezy iść na informatykę na państwową uczelnię -
      ja wybrałem prywatną i co wg ciebie głupio zrobiłem ?

Piotr wg ciebie na tym forum grasują ludzie z PR z WIT - jesteś w głębokim
      błędzie, zapewne chodzi ci o mnie - jestem aktualnie studentem 2. roku wydziału
      informatyki na WIT i to, że jestem zadowolony z wyboru WIT to nie oznacza, że
      pracuję w PR.

• Gość: polibudowiec Re: Studia? Prywatne? WIT? KWG? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 17:45
        może już wystarczy sztucznego dowartościowywanie siebie a tym bardziej swojej
        szkoły?
    • Gość: A może Re: Studia? Prywatne? WIT? KWG? IP: *.kigcp.pl 26.10.06, 09:35
      Zobacz jeszcze www.vizja.pl
      WSTI
      • Gość: mar Re: Studia? Prywatne? WIT? KWG? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 16:51
        a mógł byś powiedzieć coś więcej o tej szkole... z tego co zauważyłem to są
        trochę nie takie kierunki jak dla mnie, więc...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka