Forum   ciasto do pizzy

ciasto do pizzy

(14 wyniki)
  • Ratujcie! Rodzice wyjechali na wakacje (oby nie wrócili zbyt szybko), a ja nie umiem zrobić nic ponad jajecznicę! Nie chcę umrzeć z głodu, więc proszę o radę - jak zrobić ciasto do pizzy? Tylko szybko proszę... człowiek bez jedzenia nie może wytrzymać dłużej niż tydzień... Z góry dziękuję
  • Po raz pierwszy upichciłam pizze :) Miała być na cieniutkim cieście... i jest, ale dlaczego ciasto zrobiło się tak okropnie twarde? Wszystko zrobiłam zgodnie z przepisem: kulinarne.info/pizza-z-tunczykiem.html
  • Spotkaliście się z gotowym ciastem do pizzy? Ilekroć robię swoje, to wychodzi marnie. A wykorzystałam już wiele przepisów. Zawsze finalnie wychodzi twarde jak deska. A mnie marzy się takie miękkie, giętkie, jak w pizzeriach (np da grasso..mmmm). Może kupne będzie lepsze niż moje:( Możecie polecić jakąś konkretną firmę?
  • zostało mi ciasto do pizzy, co z nim zrobić, może zamrozić, pizzy nikt już nie chce?
  • zajebista strona dzieki was se pojem pizza dzzzzzzzzzzzzzzzzzzziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeeeeeeeekkkkkkkkkkkiiii iiii
  • - 300 ml wody - 25 dg drożdży - 2 łyżki oleju - 1/2 łyżeczki soli - ok 300 g mąki pszennej Podgrzać wodę do temp 37 st. Wkruszyć drożdże do miski. Wlać wodę i rozpuścić drożdże. Wymieszać olej i sól. Wsypać stopniowo mąkę i wyrobić gładkie i sprężyste ciasto.Przykryć i odstawić do wyrośnięcia na 30 min. Piec obłożone nadzieniem w dolnej części piecyka 20 minut. Do tej pory robiłam pizze na przeróżnych spodach, ale dopiero ten przepis pozwolił uzyskać niezawysoki, ale świetnie ...
  • WITAM zawsze robie pizze i zawsze wychodzi po bokach twarda jak skała. Nie jest to zachwycajace szczegolnie na imprezy-wszyscy gryza i gryza jak kamienie Nie wiem jaki blad popelniam Moze macie jaka rade pozdrawiam
  • j/w
  • w drugim punkcie jest samotna jedynka. co to oznacza???
  • Pewnie za chwilę zostanę zakrzyczana, że mam wrzucić w google ale... robię ciasto wg. przepisu (mąka woda, oliwa, drożdże)cieńko wałkuję albo rozgniatam i efekt jest pyszny, ale o nieciekawej konsystencji. Właściwie to ciasto wygląda jak maca i strasznie ciężko je pokroić. Co robię źle? Dodam, że po ugnieceniu ciasto jest miękkie i lekko wilgotne- samo odchodzi od dłoni, oczywiście zostawiam do wyrośnięcia. No to jak to jest z tą pizzą?
  • albo chociaż link ( bo nie mogę znaleźć :) a mam takie smaki po przeglądnięciu wszystkich tych zdjęć tylko taki sprawdzony błagam
  • Podajcie mi jeśli możecie najlepszy pszepis .Please!
  • a mianowicie: chcę zrobic ciasto do pizzy i trochę zamrozić (nie upieczone tylko tak jak na faworki) i się zastanawiam czy tak można
  • Witam Zostalem zobligowany przez dziewczyne do znalezienia przepisu na ciasto do pizzy takie jak w pizza hut o nazwie SUPREME grube i chrupiace a nie zapadajace sie pod ciezarem dodatkow . Wiec gdzie mialem szukac pomocy jak na Forum GW Dlatego bylbym wdzieczny gdyby ktokolwiek wiedzial "jak To sie robi" to Z gory dziekuje Pozdrawiam Wesolych smacznych swiat
Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?