ciasto do pizzy
(14 wyniki)
-
Ratujcie! Rodzice wyjechali na wakacje (oby nie wrócili zbyt szybko), a ja
nie umiem zrobić nic ponad jajecznicę! Nie chcę umrzeć z głodu, więc proszę o
radę - jak zrobić ciasto do pizzy? Tylko szybko proszę... człowiek bez
jedzenia nie może wytrzymać dłużej niż tydzień...
Z góry dziękuję
-
Po raz pierwszy upichciłam pizze :) Miała być na cieniutkim cieście... i jest, ale dlaczego ciasto zrobiło się tak okropnie twarde?
Wszystko zrobiłam zgodnie z przepisem:
kulinarne.info/pizza-z-tunczykiem.html
-
Spotkaliście się z gotowym ciastem do pizzy? Ilekroć robię swoje, to
wychodzi marnie. A wykorzystałam już wiele przepisów.
Zawsze finalnie wychodzi twarde jak deska. A mnie marzy się takie
miękkie, giętkie, jak w pizzeriach (np da grasso..mmmm).
Może kupne będzie lepsze niż moje:(
Możecie polecić jakąś konkretną firmę?
-
zostało mi ciasto do pizzy, co z nim zrobić, może zamrozić, pizzy nikt już
nie chce?
-
zajebista strona dzieki was se pojem pizza
dzzzzzzzzzzzzzzzzzzziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeeeeeeeekkkkkkkkkkkiiii
iiii
-
- 300 ml wody
- 25 dg drożdży
- 2 łyżki oleju
- 1/2 łyżeczki soli
- ok 300 g mąki pszennej
Podgrzać wodę do temp 37 st. Wkruszyć drożdże do miski. Wlać wodę i rozpuścić
drożdże. Wymieszać olej i sól. Wsypać stopniowo mąkę i wyrobić gładkie i
sprężyste ciasto.Przykryć i odstawić do wyrośnięcia na 30 min. Piec obłożone
nadzieniem w dolnej części piecyka 20 minut.
Do tej pory robiłam pizze na przeróżnych spodach, ale dopiero ten przepis
pozwolił uzyskać niezawysoki, ale świetnie ...
-
WITAM
zawsze robie pizze i zawsze wychodzi po bokach twarda jak skała.
Nie jest to zachwycajace szczegolnie na imprezy-wszyscy gryza i gryza jak
kamienie
Nie wiem jaki blad popelniam
Moze macie jaka rade
pozdrawiam
-
j/w
-
w drugim punkcie jest samotna jedynka. co to oznacza???
-
Pewnie za chwilę zostanę zakrzyczana, że mam wrzucić w google ale... robię
ciasto wg. przepisu (mąka woda, oliwa, drożdże)cieńko wałkuję albo rozgniatam
i efekt jest pyszny, ale o nieciekawej konsystencji. Właściwie to ciasto
wygląda jak maca i strasznie ciężko je pokroić. Co robię źle? Dodam, że po
ugnieceniu ciasto jest miękkie i lekko wilgotne- samo odchodzi od dłoni,
oczywiście zostawiam do wyrośnięcia. No to jak to jest z tą pizzą?
-
albo chociaż link ( bo nie mogę znaleźć :)
a mam takie smaki po przeglądnięciu wszystkich tych zdjęć
tylko taki sprawdzony
błagam
-
Podajcie mi jeśli możecie najlepszy pszepis .Please!
-
a mianowicie: chcę zrobic ciasto do pizzy i trochę zamrozić (nie upieczone
tylko tak jak na faworki) i się zastanawiam czy tak można
-
Witam Zostalem zobligowany przez dziewczyne do znalezienia przepisu na ciasto
do pizzy takie jak w pizza hut o nazwie SUPREME grube i chrupiace a nie
zapadajace sie pod ciezarem dodatkow . Wiec gdzie mialem szukac pomocy jak na
Forum GW Dlatego bylbym wdzieczny gdyby ktokolwiek wiedzial "jak To sie
robi" to Z gory dziekuje Pozdrawiam Wesolych smacznych swiat