IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 16:55
wlasnie sie dowiedzialam ze jestem w ciazy..zalamka
Obserwuj wątek
    • Gość: Szpaq Re: ciąża IP: 212.160.196.* 10.11.06, 17:00
      Glowa do gory dasz rade
    • Gość: kasiek Re: ciąża IP: 217.116.101.* 10.11.06, 17:29
      wiesz ile kobiet chcialoby byc na Twoim miejscu? ;) nie martw sie dasz sobie
      rade i jeszcze bedziesz sie cieszyc ze wyszlo tak a nie inaczej :D
      gratuluje i powodzenia...
      • Gość: Alicja Re: ciąża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 17:52
        Nie załamuj się. Moje koleżanki, które urodziły dzieci podczas studiów, były
        traktowane ulgowo, a potem pierwsze się obroniły. Teraz one mają dzieci już
        odchowane, mogą pracować, dalej się rozwijać, a nas czekają pieluchy. Pomyśl
        perspektywicznie. Jest sporo plusów. Pozdrawiam.
      • Gość: studentka Re: ciąża IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 18:05
        Przeciez jak moja matka sie dowie, to mnie z domu wyrzuci na zbita twarz...
        niech ktos poda swoje GG musze porozmawiac z jakas zyczliwa dusza bo
        zwariuje!!!;(
        • Gość: studentka Re: ciąża IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 18:06
          PS.dzieki wielkie za porady i zyczliwosc, nawet nie wiecie, jak mnie to podnosi
          na duchu!!!!
        • Gość: życzliwa Re: ciąża IP: 195.205.190.* 10.11.06, 20:13
          Mama na pewno się zezłości, ale jeśli powiesz, że właśnie teraz tak bardzo
          potrzebujesz jej pomocy - teraz bardziej niż kiedykolwiek - to powścieka się ale
          pomoże Ci. Jest Twoją matką i na pewno bardzo Cię kocha cokolwiek nie powie pod
          wpływem emocji. Dogadacie się. Nie oczekuj, że wszystko od razu będzie ok. Ale
          ona zrozumie. Jest matka. Sama ma dziecko ;) Głowa do góry. Powiedz jej, że
          potrzebujesz jej pomocy. Gdybyś miała ochotę pogadać (na ile osoba obca nadaje
          się na taką rozmowę)to moje gg 9889331. Tylko spokojnie. Trzymam kciuki!
        • Gość: :)) Re: ciąża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 00:42
          Zapraszam, mój nr gg to 8950791 - chętnie porozmawiam, gdyż na codzień także
          tym się zajmuję :))
    • Gość: maja Re: ciąża IP: *.chello.pl 10.11.06, 19:18
      1225493
      • Gość: arek Re: ciąża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 19:42
        moglas uwazac
        • Gość: Alicja do arka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 20:29
          Sorry ale niekiedy 3 zabezpieczenia nie pomagają.
          • sonia77771 Re: 10.11.06, 21:03
            a na którym roku jesteś?
            • Gość: arek Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 21:27
              wyjdziesz za faceta?
              • Gość: gosiak Re: IP: *.tvk.torun.pl 11.11.06, 19:53
                Ja też byłam w podobnej sytuacji tyle ,że w liceum a teraz maluszek jest moją
                motywacją, a poza tym zawsze istnieje dziekanka. Jeżeli dziecko urodzi się
                zdrowe to wszystko będzie w porządku, najgorsze jest to czekanie...
    • karioka87 Re: ciąża 10.11.06, 23:15
      Będzie dobrze... W pierwszej chwili w domu to przygotuj się na awanturę, ale
      ochłonie, trzeba dać sobie trochę czasu. Później na pewno mama nie zostawi Cię
      samej, w końcu to matka :) Trzymaj się ciepło i nie martw się, chociaż teraz
      sytuacja nie przedstawia się różowo to na pewno się ułoży. Jak chcesz pogadać
      to 2264513.
      • Gość: arek Re: ciąża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 07:48
        to dziecko bedzie mialo ojca?
        czy nie wiadoko kto nim jest?
        • Gość: yakyak Re: ciąża IP: *.blich.krakow.pl 11.11.06, 08:23
          jeśli pokochasz to dziecko, to pokonasz wraz z nim najwieksze trudnosci :) a
          Twoja mama na pewno Ci pomoze, jestem tego pewnien :)
          • Gość: yakyak Re: ciąża IP: *.blich.krakow.pl 11.11.06, 08:24
            a jesli chcesz pogadac - moje gg 8717002
        • Gość: ojciec Re: ciąża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 12:18
          damy rade!!!:* kocham Cie:)
          • Gość: ... Re: ciąża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 12:58
            Będzie dobrze! Nie załamuj się! Życze powodzenia i zdrowego dzidziusia:).
            Buziaki
    • Gość: jaga Re: ciąża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 14:12
      wszystko sie ulozy dziecko dodaje sily powodzenia
    • aga.reszka Re: ciąża 11.11.06, 17:10
      Ciaza nigdy niczego nie przekresla pod warunkiem, ze masz wsparcie i pomoc ze
      strony chlopaka. Dziecko to cos fantastycznego, a przekonasz sie o tym jak
      urodzisz i wtedy poczujesz, ze nie chcialabys oddac go nikomu za zadne skarby
      swiata :) Powodzonka i mysl pozytywnie (mnie tez tak ktos powtarzal i mial
      racje!)
      • Gość: beata Re: ciąża IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.06, 19:06
        jeszcze masz szansę usunąć ciążę,jeżeli twoj chłopak honorowo ci ją
        sfinansuje.ja i moja koleżanka tak zrobiłyśmy.nie ma sobie co marnować życia na
        dzieci w tak młodym wieku.tym bardziej że twój chłopak zapewne nie jest bogatym
        biznesmenem który cię utrzyma.nie rozumiem za bardzo dziewczyn które rodzą a
        potem marudzą że ją chłopak zostrawił i że nie mogą znaleźć pracy.dziecko można
        sobie zrobić zawsze a straconych szans na karierę nikt ci nie odda.a na
        przestrogę-uważajmy na przyszłość-faceci tego za nas nie zrobią.
        • Gość: :((( Do Beaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 19:34
          JESTEŚ GŁUPIA!!!! Takie rady wsadź sobie w tyłek!

Do założycielki wątku: Nie martw się. To nie koniec świata. Dziecko to nie
          zaraza. DASZ RADĘ! Powodzenia
        • Gość: bobas Re: ciąża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 23:09
          po aborcji nie mozna zajsc w ciaze, wiec juz dziecka miec nie bedziesz
          • Gość: gość Re: ciąża IP: 195.205.190.* 12.11.06, 08:15
            To nie prawda, że po aborcji nie można mieć dzieci. Moja kuzynka usunęła ciążę a
            potem miała dziecko - jak to wytłumaczysz?
            • Gość: misio Re: ciąża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 15:01
              a jak wytlumaczysz fakt, ze moja kolezanka kochając się w dni niepłode,
              zabazpieczona tabletkami zaszla w ciaze? tak tez sie zdarza
              • Gość: swallow Re: ciąża IP: *.acn.waw.pl 14.11.06, 01:06
                to jest tak, ze komus jest glupio i mowi ze to wina zabezpieczenia, natomiast po
                prostu nie przestrzegala zasad brania tabletek
                • Gość: kotek Re: ciąża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 19:49
                  :) tabletki nigdy nie dadzą 100% pewności bo organizm kazdej kobiety jest inny-
                  tak mi powiedzial moj lekarz
        • Gość: ojciec Re: ciąża IP: 212.191.80.* 14.11.06, 13:43
          jak mozesz mowic o usunieciu malego czlowieczka, ktory ma juz swoje slabiutko
          bijace male serduszko?! ja jej nie zostawie!! a poza tym mamy wsparcie w moich
          rodzicach ....damy rade mimo ze nie jestem biznesmenem!
    • Gość: Sammy do arka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 19:40
      ciemniaku a co za różnica czy wyjdzie czy nie za tego faceta,największą głupota
      jest ślub z powodu ciąży!!!!! a Beata jak usunęła to jej sprawa nie najeżdżajcie
      na nią tylko zajmijcie się swoimi tyłkami!
      • Gość: Lidia Re: do arka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 21:06
        szkoda ze Beaty kiedyś ktoś nie usunął...
        • Gość: dobry duszek do niedorozwojów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 21:16
          nie wiem co ci ludzie robia jeszcze na swiecie. gdyby mozna było tak jedna z
          druga usunac anie dziecko.puszczałas sie z byle kim to usunełas.chetnie ciebie
          usune. dziewczyna potrzebuje dobrego słowa a nie czytania o takich rzeczach.

wsztstko sie ułozy. on cie kocha. to jest najwazniejsze.
          • Gość: ten sam scenariusz Re: do niedorozwojów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 21:18
            moje gg 8623495. ja juz urodziłam
        • Gość: gość Re: do arka IP: 195.205.190.* 12.11.06, 08:16
          To była bardzo nietaktowna wypowiedź. Hamuj się słońce i następnym razem pomyśl
          zanim coś napiszesz.
    • Gość: blanka Re: ciąża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 23:10
      jak juz sie urodzi slodziutkie malenstwo to bedziesz najszczesliwsza na
      swiecie! glowa do gory!
      • Gość: Jszab :) IP: *.MIT.EDU 12.11.06, 05:55
        1) Przynajmniej bedziesz miec zdrowe dziecko :P. Co byloby mniej prawdopodobne,
        gdybys je urodzila po trzydziestce...

2) Nie wiem czy zawsze jest tak, ze po usunieciu ciazy nie bedziesz miec
        drugiego dziecka. Wydaje mi sie, ze jest pewne ryzyko, ale nie wiem jakie. A z
        drugiej strony, slyszalem, ze 100% kobiet zaluje usuniecia ciazy. Chociaz chyba
        musze odjac 0.0001% po przeczytaniu postu Beaty :P.

3) Nie wiem czemu mama mialaby byc wsciekla. Gdyby nie zachodzenie w ciaze
        nasza cywilizacja wygladalaby troche inaczej ;).

4) Tylko kochaj swoje dziecko. Nie traktuj ciazy jako przekreslenie twoich
        planow. Twoje plany zaleza od ciebie, nie od niego, i jak bedziesz chciala i
        pracowala nad swoja kariera, to osiagniesz co chcesz niezeleznie od
        wszystkiego. [niestety, najlatwiej jest zwalic na dziecko, nie na brak pracy i
        motywacji...]

Podam ci przyklad. profesor z mojej uczelni, Angela Belcher, prowadzi swietny
        lab, zostala okrzyknieta "Liderem nauki roku" przez scientific american,
        dostala Mac Arthur Genius grant, wymyslila nieziemsko wydajny rodzaj baterii i
        kondensatorow i prowadzi firme biotech. ma tez roczne dziecko. Chodzi z nim po
        laboratorium i po uczelni ;). Wszystkie profesorki, ktore wybraly tylko
        kariere, jej zazdroszcza - Belcher ma i dziecko, i kariere.

Powodzenia.
        I w ogole, mysle, ze bedzie lepiej niz ci sie wydaje :).
        • Gość: <> Re: :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 13:34
          > 1) Przynajmniej bedziesz miec zdrowe dziecko :P. Co byloby mniej
          prawdopodobne,
          >
          oczywiscie kompletna bzdura.
    • Gość: rozrabiaczek OJCIEC? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 13:38
      Sorry za takie banalne pytanko, ale co z ojcem dziecka? To z nim powinnaś teraz
      przede wszystkim porozmawiać a nie z obcymi osobami. Ojciec zrobił dziecka,
      niech teraz zdecyduje co robić
      • Gość: rydzyk Re: OJCIEC? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 21:58
        a kto dupę rozwarł? tysz ojciec??!!
    • Gość: studentka Re: ciąża IP: 212.191.80.* 12.11.06, 20:43
      Witam ponownie. Dziekuje Wam wszystkim za cieple slowa. Jestem wzruszona!!
      Bylismy dzis u ginekologa, by upewnic sie na 100 proc. Lekarz powiedzial, ze to
      juz 7 tydzien!!!!
      Ojcem dziecka jest Moj Kochany Mezczyzna. Piszecie, ze to wazne, ale ja i tak
      czuje sie bezradna, zagubiona i nieszczesliwa!!! Do tego dochodza wyrzuty
      sumienia, za to co czuje i juz w ogole jest katastrofa...
      Moja mama obrzucila mnie stekiem wyzwisk i zakazala wstepu do domu. Cala
      rodzina sie ode mnie odwrocila. Do tego czuje sie fatalnie, prawie caly czas
      mam mdlosci, zdarzaja sie wymioty..:(
      No i studia... Duzo pracy, ciezka sesja, a ja w ogole nie mam do tego glowy:(((
      Tak bardzo sie boje...;(
      • gloomy2 Re: ciąża 12.11.06, 21:11
        tylko spokojnie!Dasz ze wszystkim rade!Najwazniejsze ze Twoj Mezczyzna jest z Toba;)
        a rodzina pewnie z czasem tez sie opamieta i beda sie cieszyc razem z Toba
        a co studiujesz??ciezka sesja wcale nie musi byc ciezka;)ponoc czasem kobiety
        ciezarne maja taryfe ulgowa;)
        moja kolezanka na 2. roku farmacji urodzila sliczna coreczke;)
        Zycze powodzenia!!!!
        • Gość: studentka Re: ciąża IP: 212.191.80.* 12.11.06, 21:33
          Tak?? I jak sobie poradzila?? Tez przezywala to tak jak ja?? Brala dziekanke??
          A moze masz na nia jakies namiary?? Ja studiuje filologie ang. na 2im roku,
          ktory jest ciezki:( dziekuje za mile slowa i pozdrawiam ..
          • Gość: jaga Re: ciąża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 08:29
            trzymaj sie mocno , dobrze ze facet jest z toba moze teraz jego rodzina wam
            pomoze a mama jest pewnie w szoku daj jej troche czasu trzymam mocno kciuki
          • seala1 Re: ciąża 15.11.06, 09:00
            ja wlasnie w piatek bede sie bronic a jestem w 7 miesiacu ciazy....
            odkad powiedzialam mojej promotor ze bede mama wszystko poszlo jak z platka...mi
            wiec ciaza pomogla. Jestem pewna ze Tobie tez pomoze i z cala pewnoscia sobie
            poradzisz. Ja zamierzam od wrzesnia przyszlego roku isc na studia podyplomowe i
            licze na to ze moja coreczka na pewno mi w tym nie przeszkodzi. glowa do gory.
            Ciąża to jest naprawde wspaniale przezycie. Radze isc Ci razem z Twoim facetem
            gdzies w polowie ciazy na usg 4D. moj przyszly maz powiedzial ze odkad zobaczyl
            buzke i malenkie raczki i nozki naszej coreczki na ekranie monitora jego swiat
            calkowicie sie zmienil.
            Ja jestem wlasnie na etapie "robienia kariery", ale moja ciąza była planowana. I
            mam nadzieje ze po urlopie macierzynskim wroce do tak intensywnej pracy jaka
            byla wczesniej,ale teraz najwazniejsze dla mnie jest dziecko.....
    • Gość: kiki Re: ciąża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 19:27
      bedzie good
      • Gość: ... Re: ciąża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 16:01
        Spotkało Cię szczęście. Moja koleżanka kiedyś podejrzewała ciążę dość nieznośną
        jak na początek, ale Szczęście z dawania życia zamieniło się w tragedię
        niosącą śmierć to nie były początki ciąży a terminalne niemal stadium
        nowotworu... Zawsze sobię o niej myślę kiedy patrzę na młode dziewczyny
        ogarnięte wręcz żałobniczym nastrojem spodziewające się dziecka... Ocena
        rzeczywistości jest względna...
    • Gość: Sielanka Re: ciąża IP: *.pai.net.pl 20.11.06, 20:05
      Witam. Szukam dobrego, sprawdzonego lekarza, ktory bezpiecznie usunie ciaze.
      Pieniadze nie graja roli. ŁÓdź
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka