Dodaj do ulubionych

chemia a praktyki

IP: *.stegny.2a.pl 13.01.07, 21:48
jakie moga byc praktyki na tym kierunku,jak sie niechce miec praktyk wszkole
mozna wybrac jakies inne? wogóle fajny kierunek? :>??
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: chemia a praktyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 22:05
      wiem, ze koleżanka (chemia srodowiska) miała praktyki w jakiejś elektrowni
      • Gość: gosc Re: chemia a praktyki IP: *.bstnma.east.verizon.net 13.01.07, 22:57
        jakies laboratorium chemiczne

ja na studiach mialam praktyki (blok pedagogiczny obowiazkowy) no i w
        instytucie onkologii
        • Gość: l.l.l.l. Re: chemia a praktyki IP: *.stegny.2a.pl 14.01.07, 13:10
          praktyki pedagogiczne sa obowiazkowe? tzn trzeba je miec w szkole czy to zalezy
          od specjalizacji jaka sie wybierze?
          • Gość: l NIedokonca pewny :? IP: *.stegny.2a.pl 15.01.07, 19:59
            mi sie wydaje ze to zalezy od tego jaka sobie specjalizacje wybierzesz. ale
            moze sie myle
    • Gość: gosia Re: chemia a praktyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.07, 19:46
      kierunek super, ja studiuję na umcsie-właśnie kończę...ale przyznam było
      ciężko!!!5-letnia chemia tzw.ogólna ma do wyboru blok np.dydaktyczny i wtedy są
      praktyki w szkołach, inny blok nie ma chyba praktyk. Nie jestem tego pewna, ale
      chyba ludzie robili sobie we własnym zakresie praktyki np.w sanepidzie czy
      laboratoriach. Ja kończę uzupełniające bo wcześniej miałam licencjat i niestety
      bloku pedagogicznego nie miałam, czego żałuję-teraz pewnie zrobię z tego
      kierunku studia podyplomowe, bo to zawsze jakaś alternatywa...
    • Gość: jkj matma IP: *.stegny.2a.pl 17.01.07, 19:53
      a myslisz ze osoba która jest kiepska z matmy i informatyki( ale zato b. dobra
      z chemii) mogłaby sobie poradzic? bo podobno te przedmioty sa tylko na 1 roku.
      bardzo wysoki jest poziom tych przedmiotów;/ ?
      • Gość: gosc Re: matma IP: *.bumc.bu.edu 17.01.07, 20:21
        jeslio chcesz studiowac chemie do matymy radze sie przylozyc. To wlasnie jeden z
        przedmiotow odsiewowych.
        • Gość: ed Re: matma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.07, 21:41
          tjaaa... matma na chemii służy jedynie do odsiewania - tak samo jak fizyka. te
          przedmioty później zupełnie się nie przydają. kwantówkę jakoś się przebrnie,
          fizyczną zaliczy za piątym razem, grunt to żeby dotrwać do trzeciego roku -
          potem to już z górki:P.
      • Gość: Madzia Re: matma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.07, 09:41
        Jeśli jesteś kiepski z matmy... to możesz studiowac chemie na uniwersytecie.
        Tam matma ma nieco niższy poziom.
        Ja wybrałam chemie na politechnice, bo kurcze mimo wszystko chciałam miec to
        przedstawione bardziej z pkt technicznego:)

Aco do matmy na polibudzie... to zgadzam sie:) odsiew jak nic:P Najczesciej po
        pierwszym roku wypada ok 25%-30%, drugi to około 15%-20%. Potem już z górki....

Jeśli już wybierzesz polibude. Przyłóż sie cholernie do niektórych działów:
        głównie na 1-wszym roku robi sie analize matematyczna:) Zrób sobie granice ,
        szeregi, ciagi,pochodne, całki, analize geometryczna, macierze, liczby
        zespolone... hmm... to mniej wiecej materiał pierwszego semestru:P

Heh i naucz sie dowodzic twierdzen:P
        Ja tymczasem spadam do matmy:) W środe zerówka:P W końcu sesje mamy;):P
        Powodzenia:))
        • Gość: pytaj. ilosc % IP: *.stegny.2a.pl 21.01.07, 21:54
          Trudno sie wogóle dostac na chemie, słyszałem ze jest mniej wiecej 4 osoby na
          miejsce.gdybym miał tyle % co z próbnej( 62% rozsz) myslicie ze dostałbym sie?
          • Gość: gosc Re: ilosc % IP: *.bstnma.east.verizon.net 22.01.07, 00:53
            Co do chemii na politechnikach i na uniwersytetach. Nie spodziewalabym sie, ze
            latwiej a przynajmniej duzo latwiej bedzie na UW niz na Politechnice
            Warszawskiej. Moze sie jednak cos zmienilo. Poznalam czlowieka, ktory wylecial
            z UW i potem studiowal na PW. Twierdzil, ze na PW bylo latwiej. Moze zyczjnie
            PW byla blizsza zycia. To jedna rzecz

Druga sprawa 4 osoby na miejsce to jeszcze nic nie znaczy. Dla wielu osob to
            jednak kierunek awaryjny w drodze na medycyne czy biotechnologie. W Zeszlym
            roku na ochrone srodowiska na UW bylo wiecje kandydatow na miejsce, ale potem
            przyjeto wswzystkich, ktorzy zlozyli papiery i jeszcze lowiono kandydatow (na
            pocztku wrzesnia byly wolne 2 miejsca!). Oczywiscie, wiem to poniewaz sledzilam
            tak z ciekawosci strone mojego bylego wydzialu, uczelnie tak chetnie nie podaja
            takich informacji na storanch jak ostateczny prog (pierwszy prog na UW w
            zeszlym roku to okolo 172 pounkty, ale nie pamietam jak byl liczony).

Bardzo dobrym miejscem do studiowania chemii jest Politechnika Wroclawska
            (pamietam jak moja byla szefowa zasiegala opini o kandydatce na studia
            doktoranckie po tej wlasnie uczelni, dostala bardzo dobra opinie o uczelni i
            osoba rzeczywiscie byla swietnie przygotowana)a tam sie bardzo latwo dostac,
            oczywiscie prawdziwa rekrutacja odbywa sie zapewne na I roku studiow.

Acha, dla tych, ktorzy nie czuja sie tak swietnie przygotowani z matmy rzdze
            zjrzec na strone AGH. Organizuja tyam cos takiego jak ) rok e-lerningowy. Sa to
            kursy internetowe z matematyki i fizyki dla kandydatow na studia techniczne.
            Moze warto przemyslec udzial w czyms takim, aby potem nie miec nadmaru
            zaleglosci z amtematyki i fizyki na chemii (www.agh.edu.pl)
          • Gość: Madzia Re: ilosc % IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 18:37
            Nieee.... dostac sie jest łatwo i równie łatwo wyleciec;]
            Jutro pierwszy egzamin z ogólnej....Przerażona jestem:(
            • Gość: pytaj Re: ilosc % IP: *.stegny.2a.pl 22.01.07, 19:34
              to w takim razie powodzenia ;) to nawet gdybym mial z 50% mogliby mnie
              przyjac? ;];]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka