Dodaj do ulubionych

Stereotypy o studentach prawa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 12:47
Zastanawiam sie czy to prawda,że studenci prawa to ludzie z reguły
dretwi,kujony i niezbyt przyjazni ?
Obserwuj wątek
    • Gość: meg tak n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 13:10
      • Gość: lukasz Re: tak n/t IP: 80.48.49.* 20.07.07, 13:46
        taaa i chodza w garniturze na wyklady z teczka w rece,albo lepiej w todze?!heh
        • Gość: hmmm Re: tak n/t IP: *.eltronik.net.pl 20.07.07, 14:04
          czasem gorsi są ci, którzy się na prawo nie dostali i studiują coś, gdzie jest
          wielu pasjonatów (stosunki, politologia, historia) i narzekają, że po tych
          kierunkach nie ma pracy i denerwują pozostałych wiecznym narzekaniem
    • Gość: Lenka Re: Stereotypy o studentach prawa IP: *.lodz.dialog.net.pl 20.07.07, 15:48
      idź na jakiś wykład na wydziale prawa i się przekonaj... =='

i nie wałkuj po raz n-ty tego samego tematu - o szufladkowaniu ludzi z prawa
      wątków już było od diabła i trochę, a wszędzie te same bzdury...

• Gość: Kaja Re: Stereotypy o studentach prawa IP: *.lodz.dialog.net.pl 20.07.07, 15:52
      taa... całe (przykładowo) 300 osób na I roku prawa ma taką samą osobowość, Twoim
      zdaniem???

MYŚL TROCHĘ!!!

tak jak na każdym wydziale ludzie się od siebie różnią!!

a ja trafiłam akurat na rozrywkowych początkujących alkoholików:P:P i nie
      zamieniłabym tych ludzi za nic świecie!:D
      żeby nie było - jak nie ma co robić - jest impreza, jak jest sesja - ok. 2
      miesiące wyjęte z życia towarzyskiego.
      • Gość: sundry Re: Stereotypy o studentach prawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 16:46
        Gość portalu: Kaja napisał(a):
        > a ja trafiłam akurat na rozrywkowych początkujących alkoholików:P:P

U mnie wcale nie byli początkujący:D
    • Gość: Miko Re: Stereotypy o studentach prawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 17:34
      stereotypy stereotypy stereotypy

procz tego ze nie ma ładnych lasek na tym wydziale ,chyba ,że na zaocznych
      • Gość: lombardino Re: Stereotypy o studentach prawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 21:29
        To nieprawda,że na dziennych nie ma ładnych dziewczyn - przynajmniej w wypadku
        WPiA UJ.
        • Gość: Kasia Re: Stereotypy o studentach prawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 21:42
          Ale na takiej psychologii będą z pewnością...jeśli się jeszcze dostanę :P A co
          do przyszłych prawników, to dajcie spokój z taką gadaniną...mam zamiar męża
          wśród takich szukać :P:))
        • fredzg Re: Stereotypy o studentach prawa 20.07.07, 21:58
          > To nieprawda,że na dziennych nie ma ładnych dziewczyn - przynajmniej w wypadku
          > WPiA UJ.
          Na WPiA UG w kolejce przy składaniu dokumentów też bardzo ładne panny ze mną
          czekały. :D
          • Gość: Ola Re: Stereotypy o studentach prawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 08:24
            Ja idę na prawo do wrocławia i wydaje mi się , że jestem fajna i ładna :P
            • Gość: Miko Re: Stereotypy o studentach prawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 10:48
              Olu
              jak jest we Wrocławiu to nie wnikam
              moja spostrzeżenie dotyczy miłych studentek WPiA Uj
              zresztą nie jest to tylko moja opinia

sami się przekonacie .Studentki z zaocznych biją na głowę te z
              dziennych(przynajmniej pod względem urody).Wiem jednak,że nie można
              uogólniać,ponieważ wyjątki się zdarzają.

Zresztą i tak najważniejszy jest poziom inteligencji a nie kto ładniejszy czy
              brzydszy więc głowa do góry.
              • Gość: marcin Re: Stereotypy o studentach prawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 11:01
                zgadzam się z Miko
              • Gość: lombardino Re: Stereotypy o studentach prawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.07, 11:26
                Ale,Miko,skąd wiesz która dziewczyna jest z zaocznych,a która z dziennych? :) Na
                ćwiczenia i wykłady dzienni i zaoczni chodzą przecież razem,więc w odniesieniu
                do większości koleżanek nie jesteś w stanie stwierdzić,w jakim trybie studiują;P
                Dla mnie jedną z zalet WPiA UJ było to,że niezbyt często widywało się tam tzw.
                różowe panienki...A tak od trzeciego roku,prawie wcale.
                • Gość: Dugo Re: Stereotypy o studentach prawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.07, 12:19
                  > Ale,Miko,skąd wiesz która dziewczyna jest z zaocznych,a która z dziennych? :) N
                  > a
                  > ćwiczenia i wykłady dzienni i zaoczni chodzą przecież razem

Zaoczni i dzienni mają zajęcia razem??? A wieczorowe też? To czym to sie różńi w
                  końcu? Przecież zaoczne to co dwa tyg. weekendy... coś tu nie tak
                  • Gość: lol Re: Stereotypy o studentach prawa IP: *.eltronik.net.pl 21.07.07, 13:13
                    na naszym WPiA na dziennych są ładne dziewczyny, na zaocznych to bardziej
                    tapeciary i różowe lalki Barbie :P (wystarczy się w weekend przejść na wydział:P)
                    • Gość: Ola Re: Stereotypy o studentach prawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 13:43
                      Denerwujące jest takie szufladkowanie :) ale powiem szczerze, ze jak poszlam
                      zaniesc papiery to mimo tego, ze mialam spodnie do polowy łydki i bluzke na
                      ramiączkach, to byłam najkompletniej ubraną dziewczyną w kolejce :) wszędzie
                      dekolty do pasa, złote paski, złote buty :) zdziwko :)
                      • Gość: sundry Re: Stereotypy o studentach prawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 14:49
                        Gość portalu: Ola napisał(a):

> Denerwujące jest takie szufladkowanie :)

Studiując prawo jeszcze się nasłuchasz(albo naczytasz,choćby na tym forum) jaką
                        to jesteś pustą i zarozumiałą panienką lecącą na kasę:D..ja już przestałam się
                        tym przejmować:)
                        • Gość: Ola Re: Stereotypy o studentach prawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 16:20
                          nie strasz :)
                  • Gość: lombardino Re: Stereotypy o studentach prawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.07, 16:51
                    Wieczorowych nie ma,a różni się tym,że zaoczni płacą za studia. Są odrębne
                    grupy dla zaocznych,ale zaoczni mogą też chodzić razem z dziennymi,chyba że
                    prowadzący zajęcia z daną grupą się nie zgodzi.
                    • Gość: Dugo Re: Stereotypy o studentach prawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.07, 17:01
                      Gość portalu: lombardino napisał(a):

> Wieczorowych nie ma,a różni się tym,że zaoczni płacą za studia. Są odrębne
                      > grupy dla zaocznych,ale zaoczni mogą też chodzić razem z dziennymi,chyba że
                      > prowadzący zajęcia z daną grupą się nie zgodzi.

Co Ty bredzisz??? Dobrze sie czujemy?

Ps. jak będziesz chodził już do gimnazjum to może Ci wytłumaczą na czym polegają
                      studia dzienne, wieczorowe i zaoczne muehehehe
                      • gung_ho Re: Stereotypy o studentach prawa 21.07.07, 17:09
                        Ja wiem, że trudno w to uwierzyć, ale też spotkałam się z przypadkiem, gdzie
                        wydział (PWr) w ramach oszczędności organizuje zajęcia studentów dziennych z
                        wieczorowymi. Oczywiście, to dzienni muszą sie dostosowywać.
                      • Gość: lombardino Re: Stereotypy o studentach prawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.07, 17:20
                        Dlaczego mnie obrażasz? Skończyłem ten Wydział i piszę ci jak tam jest ,a czy w
                        to wierzysz - twoja sprawa. Może po prostu porozmawiaj z kimś,kto studiuje na
                        WPiA UJ, lub już skończył studia - albo zajrzyj na stronę WPiA UJ - no,chyba że
                        jej znalezienie to zbyt duży wysiłek umysłowy dla ciebie.
              • Gość: dan Re: Stereotypy o studentach prawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 17:22
                studentek na zaocznych jest wiecej ładnych ale strasznie tępe :/ natomiast na dziennych są też ślicznotki :))
                • Gość: Dugo Re: Stereotypy o studentach prawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.07, 17:43
                  www.law.uj.edu.pl/index.php?strona=zasady&podstrona=prawozasady

wynika że "Studia prawnicze realizowane są w systemie stacjonarnym i zaocznym.
                  Studia zaoczne są płatne, a przyjęcie na nie odbywa się w drodze zapisów. W
                  bieżącym roku akademickim odpłatność wynosi 4400 zł. Zajęcia odbywają się co 2
                  tygodnie w piątek, sobotę i niedzielę."

Od kiedy studenci dzienni mają zajęcia co 2 tygodnie w weekendy???

Studenci zaoczni mają zajęcia z dziennymi... buehehehehe, zgroza normalnie.
                  • Gość: lombardino Re: Stereotypy o studentach prawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.07, 17:56
                    Hehehe,skoro i tak wiesz "lepiej" jak jest,to faktycznie,trudno wchodzić w spór
                    z kimś takim. Są te wykłady dla zaocznych w weekendy,ale chodzi na nie
                    mniejszość studentów tego trybu. Moi znajomi z zaocznych chodzili na ćwiczenia
                    dla dziennych, z czym,jeśli były wolne miejsca,nie było żadnego problemu. A te
                    miejsca były,jako że na wykłady i ćwiczenia są nieobowiązkowe - o czym także
                    można się dowiedzieć na stronie Wydziału. Zaoczni chodzą razem z dziennymi na
                    proseminaria i seminaria magisterskie oraz zdają z nimi egzaminy z ok. 80 %
                    przedmiotów - w tym cywila,karnego,kpk,kpa i in.(to do wiadomości osób
                    ewentualnie zainteresowanych studiami na WPiA UJ,nie zaś do Dugo,który
                    najlepiej wie,jak te studia w praktyce wyglądają:D).
                    A wieczorowych studiów prawniczych na UJ nie ma - o czym także informuje strona
                    Wydziału.
                    • Gość: Miko Re: Stereotypy o studentach prawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 19:35
                      to zależy co kto rozumie pod pojęciem ładna dziewczyna

dla mnie ładne dziewczę=dziewczyna z klasą,nie tapeciara,nie lalka barbie

wiele dziewczyn potrafi się wylansować,wiele dziewczyn u nas jest zadbanych i
                      wygląda przyzwoicie ale to nie oznacza ,że są ładne.

A "ślicznotki na dziennych"-to pojęcie nie występuje na WPiA Uj.A na zaocznych
                      owszem.No chyba,że przenoszą się po którymś tam roku bo i to się zdarza.A jeśli
                      chodzi o poziom ich intelektu to dodam ,że nie wszystkie są takie głupiutkie jak
                      sugerował ktoś powyżej.Niekiedy jest wręcz przeciwnie.
                      Ale jak już pisałem, nie można uogólniać,bo wyjątki się zdarzają.Zobaczycie jak
                      będzie w tym roku.
                    • Gość: Miko Re: Stereotypy o studentach prawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 19:37
                      I zgadzam się z Lombardino co do sposobu kształcenia się ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka