Gość: jusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 12:47 Zastanawiam sie czy to prawda,że studenci prawa to ludzie z reguły dretwi,kujony i niezbyt przyjazni ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lukasz Re: tak n/t IP: 80.48.49.* 20.07.07, 13:46 taaa i chodza w garniturze na wyklady z teczka w rece,albo lepiej w todze?!heh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: tak n/t IP: *.eltronik.net.pl 20.07.07, 14:04 czasem gorsi są ci, którzy się na prawo nie dostali i studiują coś, gdzie jest wielu pasjonatów (stosunki, politologia, historia) i narzekają, że po tych kierunkach nie ma pracy i denerwują pozostałych wiecznym narzekaniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Re: Stereotypy o studentach prawa IP: *.lodz.dialog.net.pl 20.07.07, 15:48 idź na jakiś wykład na wydziale prawa i się przekonaj... ==' i nie wałkuj po raz n-ty tego samego tematu - o szufladkowaniu ludzi z prawa wątków już było od diabła i trochę, a wszędzie te same bzdury... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: Stereotypy o studentach prawa IP: *.lodz.dialog.net.pl 20.07.07, 15:52 taa... całe (przykładowo) 300 osób na I roku prawa ma taką samą osobowość, Twoim zdaniem??? MYŚL TROCHĘ!!! tak jak na każdym wydziale ludzie się od siebie różnią!! a ja trafiłam akurat na rozrywkowych początkujących alkoholików:P:P i nie zamieniłabym tych ludzi za nic świecie!:D żeby nie było - jak nie ma co robić - jest impreza, jak jest sesja - ok. 2 miesiące wyjęte z życia towarzyskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sundry Re: Stereotypy o studentach prawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 16:46 Gość portalu: Kaja napisał(a): > a ja trafiłam akurat na rozrywkowych początkujących alkoholików:P:P U mnie wcale nie byli początkujący:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miko Re: Stereotypy o studentach prawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 17:34 stereotypy stereotypy stereotypy procz tego ze nie ma ładnych lasek na tym wydziale ,chyba ,że na zaocznych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lombardino Re: Stereotypy o studentach prawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 21:29 To nieprawda,że na dziennych nie ma ładnych dziewczyn - przynajmniej w wypadku WPiA UJ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Stereotypy o studentach prawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 21:42 Ale na takiej psychologii będą z pewnością...jeśli się jeszcze dostanę :P A co do przyszłych prawników, to dajcie spokój z taką gadaniną...mam zamiar męża wśród takich szukać :P:)) Odpowiedz Link Zgłoś
fredzg Re: Stereotypy o studentach prawa 20.07.07, 21:58 > To nieprawda,że na dziennych nie ma ładnych dziewczyn - przynajmniej w wypadku > WPiA UJ. Na WPiA UG w kolejce przy składaniu dokumentów też bardzo ładne panny ze mną czekały. :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Stereotypy o studentach prawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 08:24 Ja idę na prawo do wrocławia i wydaje mi się , że jestem fajna i ładna :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miko Re: Stereotypy o studentach prawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 10:48 Olu jak jest we Wrocławiu to nie wnikam moja spostrzeżenie dotyczy miłych studentek WPiA Uj zresztą nie jest to tylko moja opinia sami się przekonacie .Studentki z zaocznych biją na głowę te z dziennych(przynajmniej pod względem urody).Wiem jednak,że nie można uogólniać,ponieważ wyjątki się zdarzają. Zresztą i tak najważniejszy jest poziom inteligencji a nie kto ładniejszy czy brzydszy więc głowa do góry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Stereotypy o studentach prawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 11:01 zgadzam się z Miko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lombardino Re: Stereotypy o studentach prawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.07, 11:26 Ale,Miko,skąd wiesz która dziewczyna jest z zaocznych,a która z dziennych? :) Na ćwiczenia i wykłady dzienni i zaoczni chodzą przecież razem,więc w odniesieniu do większości koleżanek nie jesteś w stanie stwierdzić,w jakim trybie studiują;P Dla mnie jedną z zalet WPiA UJ było to,że niezbyt często widywało się tam tzw. różowe panienki...A tak od trzeciego roku,prawie wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dugo Re: Stereotypy o studentach prawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.07, 12:19 > Ale,Miko,skąd wiesz która dziewczyna jest z zaocznych,a która z dziennych? :) N > a > ćwiczenia i wykłady dzienni i zaoczni chodzą przecież razem Zaoczni i dzienni mają zajęcia razem??? A wieczorowe też? To czym to sie różńi w końcu? Przecież zaoczne to co dwa tyg. weekendy... coś tu nie tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Stereotypy o studentach prawa IP: *.eltronik.net.pl 21.07.07, 13:13 na naszym WPiA na dziennych są ładne dziewczyny, na zaocznych to bardziej tapeciary i różowe lalki Barbie :P (wystarczy się w weekend przejść na wydział:P) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Stereotypy o studentach prawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 13:43 Denerwujące jest takie szufladkowanie :) ale powiem szczerze, ze jak poszlam zaniesc papiery to mimo tego, ze mialam spodnie do polowy łydki i bluzke na ramiączkach, to byłam najkompletniej ubraną dziewczyną w kolejce :) wszędzie dekolty do pasa, złote paski, złote buty :) zdziwko :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sundry Re: Stereotypy o studentach prawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 14:49 Gość portalu: Ola napisał(a): > Denerwujące jest takie szufladkowanie :) Studiując prawo jeszcze się nasłuchasz(albo naczytasz,choćby na tym forum) jaką to jesteś pustą i zarozumiałą panienką lecącą na kasę:D..ja już przestałam się tym przejmować:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Stereotypy o studentach prawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 16:20 nie strasz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lombardino Re: Stereotypy o studentach prawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.07, 16:51 Wieczorowych nie ma,a różni się tym,że zaoczni płacą za studia. Są odrębne grupy dla zaocznych,ale zaoczni mogą też chodzić razem z dziennymi,chyba że prowadzący zajęcia z daną grupą się nie zgodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dugo Re: Stereotypy o studentach prawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.07, 17:01 Gość portalu: lombardino napisał(a): > Wieczorowych nie ma,a różni się tym,że zaoczni płacą za studia. Są odrębne > grupy dla zaocznych,ale zaoczni mogą też chodzić razem z dziennymi,chyba że > prowadzący zajęcia z daną grupą się nie zgodzi. Co Ty bredzisz??? Dobrze sie czujemy? Ps. jak będziesz chodził już do gimnazjum to może Ci wytłumaczą na czym polegają studia dzienne, wieczorowe i zaoczne muehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
gung_ho Re: Stereotypy o studentach prawa 21.07.07, 17:09 Ja wiem, że trudno w to uwierzyć, ale też spotkałam się z przypadkiem, gdzie wydział (PWr) w ramach oszczędności organizuje zajęcia studentów dziennych z wieczorowymi. Oczywiście, to dzienni muszą sie dostosowywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lombardino Re: Stereotypy o studentach prawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.07, 17:20 Dlaczego mnie obrażasz? Skończyłem ten Wydział i piszę ci jak tam jest ,a czy w to wierzysz - twoja sprawa. Może po prostu porozmawiaj z kimś,kto studiuje na WPiA UJ, lub już skończył studia - albo zajrzyj na stronę WPiA UJ - no,chyba że jej znalezienie to zbyt duży wysiłek umysłowy dla ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dan Re: Stereotypy o studentach prawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 17:22 studentek na zaocznych jest wiecej ładnych ale strasznie tępe :/ natomiast na dziennych są też ślicznotki :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dugo Re: Stereotypy o studentach prawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.07, 17:43 www.law.uj.edu.pl/index.php?strona=zasady&podstrona=prawozasady wynika że "Studia prawnicze realizowane są w systemie stacjonarnym i zaocznym. Studia zaoczne są płatne, a przyjęcie na nie odbywa się w drodze zapisów. W bieżącym roku akademickim odpłatność wynosi 4400 zł. Zajęcia odbywają się co 2 tygodnie w piątek, sobotę i niedzielę." Od kiedy studenci dzienni mają zajęcia co 2 tygodnie w weekendy??? Studenci zaoczni mają zajęcia z dziennymi... buehehehehe, zgroza normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lombardino Re: Stereotypy o studentach prawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.07, 17:56 Hehehe,skoro i tak wiesz "lepiej" jak jest,to faktycznie,trudno wchodzić w spór z kimś takim. Są te wykłady dla zaocznych w weekendy,ale chodzi na nie mniejszość studentów tego trybu. Moi znajomi z zaocznych chodzili na ćwiczenia dla dziennych, z czym,jeśli były wolne miejsca,nie było żadnego problemu. A te miejsca były,jako że na wykłady i ćwiczenia są nieobowiązkowe - o czym także można się dowiedzieć na stronie Wydziału. Zaoczni chodzą razem z dziennymi na proseminaria i seminaria magisterskie oraz zdają z nimi egzaminy z ok. 80 % przedmiotów - w tym cywila,karnego,kpk,kpa i in.(to do wiadomości osób ewentualnie zainteresowanych studiami na WPiA UJ,nie zaś do Dugo,który najlepiej wie,jak te studia w praktyce wyglądają:D). A wieczorowych studiów prawniczych na UJ nie ma - o czym także informuje strona Wydziału. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miko Re: Stereotypy o studentach prawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 19:35 to zależy co kto rozumie pod pojęciem ładna dziewczyna dla mnie ładne dziewczę=dziewczyna z klasą,nie tapeciara,nie lalka barbie wiele dziewczyn potrafi się wylansować,wiele dziewczyn u nas jest zadbanych i wygląda przyzwoicie ale to nie oznacza ,że są ładne. A "ślicznotki na dziennych"-to pojęcie nie występuje na WPiA Uj.A na zaocznych owszem.No chyba,że przenoszą się po którymś tam roku bo i to się zdarza.A jeśli chodzi o poziom ich intelektu to dodam ,że nie wszystkie są takie głupiutkie jak sugerował ktoś powyżej.Niekiedy jest wręcz przeciwnie. Ale jak już pisałem, nie można uogólniać,bo wyjątki się zdarzają.Zobaczycie jak będzie w tym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miko Re: Stereotypy o studentach prawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 19:37 I zgadzam się z Lombardino co do sposobu kształcenia się ;-) Odpowiedz Link Zgłoś