Dodaj do ulubionych

hiszpanski czy szwedzki ?

IP: *.gprspla.plusgsm.pl 25.09.07, 13:53
Witam !

Nie moge sie zdecydowac :) Znam juz dosc dobrze niemiecki i angielski, teraz
chcialabym rozpoczac nauke trzeciego jezyka > Tylko ,ktory wybrac ?:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga Re: hiszpanski czy szwedzki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 14:01
      Ja wzielabym szwedzki, choc go znam;P Jezyk bardzo prosty, akcent
      troche ciezki do wymowy, ale ogolnie svenska jest bardzo przyjemnym
      jezykiem, a na dodatek podobnym do niemieckiego i angielskiego:)
      • Gość: Dugo Re: hiszpanski czy szwedzki ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.07, 14:20
        Ja wziąłbym właśnie jakiś skandynawski, bo podoba mi sie ten region i w
        porównaniu do wielu języków nie jest zbyt popularny, co czyni dodatkowy atut
        jego znajomości.
        • Gość: sven Re: hiszpanski czy szwedzki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 15:38
          dokładnie, zgadzam się z tobą, tez chciałbym nauczyć sie
          szwedzkiego, mam nawet książkę a jestem typem samouka, tak więc
          wybrałbym szwedzki ;)
          • Gość: Aga Tylko szwedzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 16:13
            Szwedzki to wspaniały język i tak niewiele osob go zna:)))). Kocham
            Szwecje i ten język:)

Hejda:)
            • Gość: z. Re: Tylko szwedzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 16:23
              a ja wybralabym espanol ,sliczny jezyk;) i 34o mln ludzi na swiecie
              go uzywa
              • Gość: Aga Re: Tylko szwedzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 16:25
                No wlasnie AZ 340mln. Ja wole byc oryginalna i znac jezyk, ktory zna
                ok 10 mln ludzi:).
                • Gość: z. Re: Tylko szwedzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 16:27
                  pff:P,co tam wolisz ,ja wole stawiac na to co mi sie podoba ,a nie
                  na to co tkaie rzadkie i oryginalne ,mozesz wybrac
                  portugalski ,chyba ciut mniej ludzi go uzywa :Pwpasujesz sie w
                  oryginalnosc
                  • Gość: Aga Re: Tylko szwedzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 16:39
                    A nie zauwazylas droga z. ze ona sie pyta o wybor miedzy hiszpanskim
                    a szwedzkim? Nie bylo mowy o portugalskim...po co mi portugalski?
                    wole jezyki skandynawskie i tyle:)
                    • Gość: sven Re: Tylko szwedzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 18:49
                      brawo! popieram w 100% :)
                    • Gość: z. Re: Tylko szwedzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 20:48
                      zauwazylam ,no nic ,to taki byl moj przytyk ,,ja wole inne i
                      coz ,doradzilam jak umialam ,ty wolisz szwedzki ,ja hiszpanski ,w
                      czym problem
    • alex_koz Re: hiszpanski czy szwedzki ? 25.09.07, 19:31
      szwedzki!

jak pokazuje doswiadczenie moich znajomych (moje niestety nie, bo nie znam
      zadnych rzadkich jezykow) znajomosc rzadkiego jezyka jest w cenie i to
      niezaleznie od "branzy". koniecznie szwedzki!
    • justyn.augustyn Re: hiszpanski czy szwedzki ? 25.09.07, 21:41
      No i co z tego ze szwedzki oryginalny, jak w Szwecji i tak wiecej mowia po
      angielsku niz po szwedzku. W zadnej pracy ci sie konkretnie nie przyda, bo ze
      Szwedami prowadzi sie rozmowy in English :)
      • sonic84 Re: hiszpanski czy szwedzki ? 25.09.07, 21:50
        Po prostu posłuchaj trochę szweckiego tudziez hiszpańskiego (co trudne nie jest
        o ile masz telewizję satelitarną) i wybierz ten,który ci sie podoba.Uczenie się
        języka tylko dlatego,że jest przydatny nie ma za bardzo sensu o ile nie
        znajdujesz w tej nauce przyjemności.Teraz i tak angielski jest współczesnym
        lingua franca tak więc przy wyborze kolejnych języków można sobie pozwolić na
        kierowanie się..swoimi upodobaniami.
        • Gość: Aga Sonic nie szweCkiego, ale szweDZkiego:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 22:05
          Sorry musialam sie przyczepic, bo ten bład mnie cholernie razi/
      • Gość: Aga Re: hiszpanski czy szwedzki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 22:04
        Ale razdko jaki szwed zatrudni cie w dobrej firmie jesli nie mowisz
        po szwedzku:), wiec wybacz, ale po ang dogadasz sie ale i tak
        wymagaja szwedzkiego:PPP
        • Gość: Dugo Re: hiszpanski czy szwedzki ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.07, 22:42
          O matko, w takim razie może tylko angielskiego sie uczmy, bo nim sie wszędzie
          dogada? Szwedzki górą
          • Gość: sven Re: hiszpanski czy szwedzki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.07, 11:18
            moim zdaniem nauka języków to tylko sama przyjemność, ktos chce się
            uczyć albo nie, tylko od niego to zalezy i to jego sprawa, w Europie
            jest wiele pięknych językow jakich chciałbym sie nauczyc: szwedzki,
            hiszpanski, węgierski, grecki czy chocby rosyjski, problem w tym ze
            tutaj nie ma za bardzo mozliwosci zwlaszcza jesli jestes z malego
            miasta
            • Gość: abdullah Re:nie warto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.07, 00:05
              szkoda pamieci dla bezsensownych jezykow. szwecja- maly wymierajacy
              kraik na polnocy w ktorym polki zatrudniaja jako dziwki ( ubralas
              sie jak polka znaczy tam tyle co ubralas sie jak qrwa). z drugiej
              strony hiszpanskim poza dzikimi w 90 % niecywilizowanymi plemionami
              gdzies w latinoladzie, w europie posluguja sie hiszpanie- brudasy i
              tez nieroby z ktorymi nie robimy zadnego biznesu. wybor masz
              tragiczny.
              • Gość: Tawananna* Re:nie warto IP: 83.14.217.* 27.09.07, 02:18
                Można grzecznie prosić moderatora o usunięcie powyższego postu?
                • Gość: abd Re:nie warto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.07, 12:23
                  prawda w oczy kogos kole
                  • Gość: Kaska Re:nie warto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.07, 13:35
                    Nie, bo piszesz kompletne bzdury. Chyba nigdy w Szwecji nie
                    byles/as:))). Ale coz, niktorzy nie maja w zyciu tak dobrze i nie
                    moga podrozowac:))).

A szwedzkiego naprawde warto sie uczyc, jest sporo szwedzkim firm w
                    Polsce i znajomosc szwdzkiego bedzie sporym atutem:) np. H&M, IKEA
                    itd.

A szwedzki fajny jezyk:).
                  • Gość: Kaska Tak wiec WARTO:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.07, 13:35

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka